Resultat lördag

Elitfyran:

LFK-BK Astrio 3-2 (0-0)
Mål LFK: Johan Green 2, Rasmus Liedman

Onödigt spännande, LFK har egentligen kontroll på matchen, som explodrar mot slutet. Astrio fick en spelare billigt utvisad i de 54:e minuten. Johan Green gjorde 1-0 till LFK i minut 62 och Rasmus Liedman 2-0 i 75:e efter eminent förarbete av Petter Gustafsson (två ass). En man mer, 2-0, full kontroll. Nej, Astrio tvingade Markus Johansson till en dubbelräddning innan Eddie Andersson tåade bollen i mål. LFK fick straff efter ruff på Perparim Beqaj, men den skickade Besart Mazreku till konstgräsplanen. Mazreku revanscherade sig då han serverade Johan Green öppet mål till 3-1. Astrio gav inte upp och Knäredsbördige Isak Petersson kunde elegant chippa in Astrios tvåa. Fler mål blev det inte och LFK tog en rättvis seger. Nu väntar den härliga helt avgörande seriefinalen i Snöstorp på söndag.

K/HFF-Unnaryds GoIF 2-4 (1-2)
Mål KHFF: Kristian Åkesson 2

Getinge-Oskarström 1-2
Lidhult-Simlångsdalen 0-1

De resultaten gör att KHFF åker ur femman. Oerhört dystert. LTIK:s möjligheter att nå andraplatsen är borta. BKW måste ta sex poäng och dessutom hoppas att Getinge slår Simlångsdalen i sista med få mål eller att det blir kryss. Vid Dalen-seger tar de andraplatsen. De har det alltså i egna händer och har sett starka ut på slutet. Mitt tips är att det blir Böljan och Dalen. Men BKW får naturligtvis försöka göra sitt och se hur långt det räcker.

HIS-SBK 1-0 (1-0)
Mål HIS: Tobias Nilsson

HIS vann i Skogaby och förbättrade möjligheterna till att bli bästa Laholmslag i sexan. Nu krävs "bara" seger i ärkederbyt mot SIF i sista omgången. För SBK var målet ett stort fall framåt. Bara ett mål insläppt...

IF Kurdiska-SIF INSTÄLLD

På grund av branden i Halmstads hamn ställs flera av matcherna som skulle spelats i staden in. Enligt rapportering på radion har vinden vänt och röken börjat dra in över Halmstads centrala delar. Röken bör undvikas då den kan vara giftig pga kemikaler.

Kurdiska-SIF, plus en rad andra matcher kommer istället att spelas inom fem dagar.

Det har sedan en tid varit klart att Jonas Klippfors lämnar tränarsysslan i SIF efter två år vid rodret. Detta på egen begäran. Klippfors söker nu nya utmaningar som tränare medan SIF letar ny coach.

PS. Skrea slog idag Centern med 2-0. Ränneslöv är alltså ute ur fyran redan innan man spelar näst sista matchen. Mycket tråkigt. DS.