Mål RGIF: Visar Demaj, Marcus Kjellsson, Henrik Olsson

Nu är degraderingen dessvärre mycket nära för RGIF. Tråkigt. I år har man ett lag som borde klarat en mittplacering. De två senaste säsongerna har kontraktet räddats med minsta möjliga marginal. Men då har man haft ett svagare lag och en tunnare trupp, framförallt ifjol.

Skrea, ovanför strecket, har nu fem poängs försprång och dessutom bättre målskillnad. Två matcher återstår. Det ska alltså väldigt mycket till om det inte blir femman för RGIF nästa säsong.

RGIF:s Anders Jönsson:

"För att citera Per Gessle, 'Det är över nu', ja vi har det iallafall inte i egna fötter längre. Förlust med 5-3 efter en bedrövlig start, 3-0 i röven efter 34 minuter. Ställning 3-1 i paus efter mål precis innan pausvilan. Skrea gör mål direkt i andra men vi reducerar i minuten efter. I den 60:e minuten utökar Skrea ledningen till 5-2 och luften går ur oss. Olsson reducerar med 10 minuter kvar till 5-3 men närmare kommer vi inte. Matchen förloras helt klart i första när vi inte är på tårna. Riktigt jävla pisstungt nu.

Plus idag för Vedad (mittback Karupovic) som är riktigt bra, som vanligt på senare tid och Kjellsson (Marcus) som kommer in efter en halvtimme och är mycket bra. Pelle (Pettersson) i mål får också ett plus i kanten."

Sexan:

SBK-IS Örnia 0-6 (0-3)

SBK är helt ur slag och gick mållösa från plan för tredje matchen i rad. Det trots att Olle Günther Hanssens favoritpartner på topp, rutinerade Magnus Bergman kallats in.

Gullbrandstorps AIS-HIS 2-6 (1-1)
Mål HIS: Kalle Samuelsson 2 (en straff), Fredrik Johnsson, Tobias Nilsson, Emil Hermansson, Albin Lundgren

Väntad HIS-vinst. Det mest anmärkningsvärda är att GAIS gör två mål i en match, att det står 1-1 i paus ocbh att HIS inte avgör förrän efter minut 85 då man gör tre snabba mål.