Inför helgen

Lördag:
 
Elitfyran:
 
Kungsbacka IF-LFK kl 14:00, Tingbergsvallen
 
Dags för toppmöte igen. LFK har troligen inte råd med fler poängtapp nu. Vinst krävs mot Kungsbacka eftersom att Snöstorp/Nyhem förmodligen enkelt besegrar Trönninge BK (även om man hoppas på under). I sin förra match spelade Kungsbacka 1-1 mot Varberg. LFK spelade 2-2 mot Alet. Lite mer fantasi, lite mer rörelse och lite bättre tempo krävs för att knäcka Kungsbacka, som dock lär bjuda till lite mer än Alet. Vårmötet mellan LFK och Kungsbacka slutade mållöst.
 
Femman:
 
GIF/VIF-LTIK kl 13:00, Veinge IP
 
Grannderby mellan samarbetesklubbarna. I vanlig ordning speciellt eftersom att flera av spelarna känner varandra väl och både mötts flera gånger och spelat tillsammans med varandra i VGLT-lagen. Vårmötet vann LTIK med 3-2. En tät historia som kunde slutat hur som helst. Redan då var det toppen mot botten. Det syntes inte i den matchen och tabellen spelar inte så stor roll i ett sådant här derby. Möjligen lite mer nu än i våras då GIF/VIF denna gång inte har mer än äran äran att spela för, medan LTIK spelar för att behålla sin plats i toppstriden.
 
Undertecknad missade båda träningarna i veckan pga skada och jobb. Tittade dock en stund på måndagens träning och det var länge sedan jag var på plats utan att delta i övningarna. Jag blev förvånad över intensiteten och den ovanligt goda stämningen, som verkligen var på topp efter 3-2-segern mot KIK med A-laget och 4-1-segern mot samma klubbs bilaga. LTIK säkrade i och med den segern andraplatsen i Klass 3 (AIK lär bli för svåra att rå på längst uppe). A-matchen mot GIF/VIF kryddas, precis som mötet i Lilla Tjärby, med B-möte direkt efteråt. B-matchen blir, till skillnad frå A-matchen, ett rent toppmöte (LTIK vann 3-2 i våras).
 
GIF/VIF förlorade sin senaste match med 4-0 mot Getinge. LTIK vann som skrivet mot KIK med 3-2 efter stark vändning på slutet. Vårmötet mellan LTIK och GIF/VIF slutade 3-2 till LTIK. Rödblått får i matchen mot GIF/VIF klara sig utan Tobias Ewertsson (semester), Hisham Gassim (avstängd) och Björn Öberg (semester). Åter i laget är Conny Strömberg och Henrik Nilsson. I truppen tar även Alexander Ekstrand och skyttekungen i Klass 3, Pontus Pettersson, plats.
 
KIK-Oskarströms IS kl 14:00, Lagavallen
 
Jobbig match för KIK. Vid förlust ligger man farligt nära det där strecket, som just nu OIS ligger precis ovan, två pinnar bakom KIK. I sin senaste match förlorade KIK med 3-2 mot LTIK. OIS  förlorade mot Unnaryd med 4-3. Ifjol hade KIK en go match mot Oskarström, det var någonstans där det vände och laget lyckades sedan rädda ett minst sagt utgående kontrakt. Goa vibbar alltså! Vårmötet slutade 5-1 till KIK. Goa vibbar! Förhoppningsvis vet KIK:arna hur de ska bete sig mot OIS:arna.
 
Simlångsdalens IF-BKW kl 14:00, Simlångsdalens IP
 
Toppmöte i femman och tung bortamatch för BKW. Dalen är inte roliga i sin gryta. BKW spelade 1-1 mot Lidhult i sin förra match. Nu få man tillbaka viktige Robert Andersson, som var avstängd då. Simlångsdalen slog Böljan med 3-2. Vårmötet på Wallevi mellan BKW och Dalen slutade 5-1 till Dalen. Nu är det revansch som gäller för BKW:arna. 
 
Getinge IF-KHFF kl 14:00, Getinge IP
 
KHFF:arna är segervissa inför matchen mot Getinge efter den klara segern med 6-1 mot Trönninge förra helgen. KHFF kan äntligen spela med ordinarie lag igen och dessutom har sylvasse Henrik Fridberg förstärkt. Det har i sin tur givit Fredrik Junefalk den omgivning han tydligen behöver. Fem mål mot TIF från "June" är naturligtvis imponerande. Kristian Åkesson och Martin Berntsson på mitten är rutinerade krafter som KHFF behöver nu när kontraktet ska räddas. Getinge blir dock ingen lätt nöt att knäcka. Sex raka segrar imponerar och ett lag som innan uppehållet låg under strecket är nu med och nosar i toppen. Undrar vad coach Markus Hulander gjorde med sitt lag i somras? 4-0 vann man med senast och det var mot GIF/VIF. Våmötet mellan KHFF och Getinge slutde 1-0 till KHFF. 
 
Sexan:
 
YBK-FF Serbiska kl 13:30, Munkavallen
 
Intressant match i sexan som borde kunna bli jämn och spännande. Just nu ligger YBK på placeringen före pga bättre målskillnad. Det trots att Serbiska gjort mer än dubbelt så många mål som YBK. De har dock släppt in betydligt mer... Åtta av sina mål gjorde man i sin senaste match då Gullbrandstorp besegrades med 8-0. Det finns alltså spets hos Serberna, spets som YBK emellanåt saknar. YBK förlorade med 4-0 mot SIF i sin förra match. Årets bottennapp och lagets sämsta insats under tränaren  och komikern Tomas Karlssons tid som tränare i laget. Vårmötet vann YBK med 3-1.
 
VBoIS-Kurdiska IF kl 14:00, Våxtorps IP
 
Tätt matchande för BoIS, som ju i onsdags besegrade Sperling/Sennan efter en härlig kämpainsats. Det gör nog inget att denna matchen kommer så tätt inpå med tanke på insatsen och resultatet. Kurdiska matchar ännu tätare. Så sent som i torsdags åkte man på en 4-2-förlust mot serieledande Vapnö. Vårmötet mellan Kurdiska och VBoIS vann Kurderna med 3-1.
 
SIF-Vapnö IP kl 14:00, Gröningen
 
Trots att Vapnö spelade match så sent som i torsdags (4-2-seger mot Kudiska) blir man en övermäktig uppgift för SIF. Kan de gröna spela på topp kommer man dock att kunna stå upp och en förlust som i våras (16-1) måste kunna undvikas. Det var bara genant och den största förlust ett lag i en A-lagsserie åkt på under mina år som intressserad. I sin senaste match slog SIF YBK med 4-0.
 
Söndag:
 
Fyran:
 
Skrea IF-RGIF kl 14:00, Skrea IP
 
RGIF har tre matcher kvar. Man lär behöva åtminstone sju poäng för att rädda kontraktet och vinst mot Skrea är nästan ett måste. Annars behöver de bara en poäng på de två sista matcherna för att få ett ointagligt försprång. RGIF har kapacitet att ta tre raka. Dags att visa den kapaciteten nu. Laget ska egentligen inte behöva trilla ner i femman. I den senaste matchen blev det 3-0-förlust mot Onsala. RGIF gorde en bra match men mötte enligt sig själva seriens bästa lag. Vårmötet vann Skrea med 3-1. Den matchen såg jag och det var en onödig förlust mot ett inte allt för märkvärdigt lag. Skrea kommer från tre oavgjorda matcher. Senast 1-1 mot Norvalla.
 
Sexan:
 
SBK-IS Örnia kl 15:00, Skogaby IP
 
Dags för SBK-uppryckning! 0-18 under de två senaste matcherna är naturligtvis under all kritik, även om man mött två topplag (Kurdiska och Vapnö). Örnia har spelat upp sig nu i höst och har en plats på övre halvan. Nu senast spelade man 2-2 mot tabelltvåan Haverdal. Vårmötet inne på Alevallen vann SBK med 1-0.
 
Gullbrandstorps AIS-HIS kl 16:00, Gullevi
 
Frågan är hur stor HIS seger blir. Ska bli spännande att se vilket lag av HIS och VBoIS, som möter GAIS i nästa omgång, som vinner med flest mål. Det är också en viktig fråga eftersom att det kan bli en målskillnadshistoria lagen emellan kring bästa Lahomslag i sexan-fighten. I sin senaste match slog HIS Serbiska med 3-0. GAIS föll mot Kurdiska med 5-0. I våras vann HIS med 5-1 mot GAIS.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Liatorparn

Matigt Plogen. Fyllig införinfo.

2012-09-14 @ 01:30:31
Postat av: hmm

skogaby?

2012-09-14 @ 10:42:15
Postat av: åskådaren

YBK Karlsson komiker? Clown är mer passande. Ska visst möta Serbiska i rutiga byxor! f.ö. är införinfo
ett bra ord.

2012-09-14 @ 15:16:32
Postat av: Anonym

Åskådare, vad är ditt problem med ybk o Karlsson?

2012-09-14 @ 18:31:34
Postat av: "anonym"

LTIK - GIF/VIF 3-4 Slut?!

2012-09-15 @ 14:51:39
Postat av: Anonym

Sif-bkw 2-2 min 60

2012-09-15 @ 15:11:42
Postat av: Nicky

nån som har koll på Getinge - KHFF matchen ?

2012-09-15 @ 17:04:20
Postat av: Anonym

3-2 till getinge och 5-3 till Unnaryd

2012-09-15 @ 17:05:55
Postat av: Nicky

Tackar så mycket

2012-09-15 @ 17:07:46
Postat av: Anonym

Kungsbacka- LFK 2-4 (1-2)

2012-09-15 @ 17:16:44
Postat av: Marcus

KIK-Oskarström 5-2
Oskarström fick två spelare utvisade.
Mål KIK: Jonte 3, Joakim Larsson och Kalle Svensson.

2012-09-15 @ 17:47:25
Postat av: Jim

Bois-Kurdiska 1-3 (1-3) En jämn match där Kurdiska gjorde mål på sina chanser till skillnad från oss...

2012-09-15 @ 17:50:30
Postat av: en ärofylld sympatisör

äran räcker långt!!!!
Ps. Ha en trevlig fest ikväll, även om det "bara" blev 9 pinnar.

2012-09-15 @ 19:10:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0