Resultat lördag

Varbergs GIF-LFK 1-3 (0-1)
Mål LFK: Petter Gustafsson, David Pinot, Johan Green
 
LFK fortsätter att imponera. Varberg var under stora delar utspelade och resultatet var minst sagt i underkant. Vackrast av LFK:s mål var David Pinots 2-0-skott. Då hade Petter Gustafsson redan prickat in 1-0 innan paus. Varberg skapade lite nerv då man gjorde 1-2, men Johan Green avgjorde med sitt 3-1-mål. Bäst i ett mycket bra LFK var högerbacken Robert Nilsson. Han spelade bl a fram till de två första målen.
 
Fyran:
 
IF Norvalla-RGIF 3-1 (1-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson
 
RGIF var det klart bättre laget i första halvlek, men man skapade bara lite halvchanser. Tungt för RGIF att Norvalla gjorde 1-0 precis innan paus. Det var inte logiskt. I andra halvlek var hemmalaget det bättre laget, utan att egentligen vara särskilt bra. Flera RGIF:are kom inte upp i normal nivå. Tungt eftersom att Norvalla egentligen är ett lag som RGIF borde slå. Bäst i RGIF var vikarierande mittbacken Daniel Paulisson.
 
Femman:
 
BKW-Trönninge IF 3-3 (3-0)
Mål BKW: Manfred Walldén 2, Miridon Berisha (straff)
 
TIF agerade väldigt naivt i början och man gav Walldianerna på tok förmycket yta på enorma Wallevi. Redan efter kvarten spelad stod det 3-0 till BKW. TIF spelade upp sig efterhand och i andra halvlek kunde man ta över tillställningen mot ett BKW som mattades av mer och mer. På matchens sista spark kunde man så göra 3-3 genom rutinerade Jacob Bruhn.
 
GIF/VIF-Unnaryds GoIF 4-5 (1-2)
Mål GIF/VIF: Johan Stråhle 2, Robin Möller 2
 
Ny tung uddamålsförlust för GIF/VIF. Man kan inte annat än lida med laget.
 
Sexan:
 
Kurdiska IF-HIS 6-1 (4-0)
Mål HIS: Jimmi Ivarsson
 
HIS var utan chans mot Kurdiska, som öser in mål för tillfället.
 
SBK-YBK 3-0 (0-0)
Mål SBK: Patrik Nilsson, Kim Andersson, Mårten Torstensson
 
Ett skadeskjutet YBK kunde precis som väntat inte rå på SBK, som vann med klara 3-0.
 
YBK:s Tomas Karlsson:
 
Skogaby IP är definitivt ingen favoritarena för undertecknad och YBK. Förra året tacklades jag sönder och samman av en något övertänd rödklädd motståndare och missade 6 matcher pga skadan. Vandringen ut från planen blev ackompanjerad av "VikörEPAtraktorochhängerpåfyrkantenULTRAS" och deras härliga ramsa "låt han dö". Årets match missades skadan från GAIS - matchen men uttåget blev lika tungt. Torsk 3-0 och man undrar hur fan det hände. 
 
Målvaktsanton var så blek i omklädningsrummet efter matchen att en magnecyl hade sett ut som en leverfläck på honom. Första målet (efter ca 10 minuter i andra halvlek) var nämligen fullständigt bisarrt. Bollen svävade likt ett UFO runt i målområdet och bestämde sig plötsligt för att i röran - mellan alla försvarande ben och armar - dimpa ner i målet. Sjukt tungt då YBK helt ägt första halvlek. I denna var det YBK som stod för spelet och som tryckte på mot SBK - målet. Olle Larsson och Filip Nilsson fick båda öppet mål på nick. Problemet var bara att det var samma boll och samma tillfälle vilket resulterade i en krock istället för ledning. Kasper Persson hamnade i någon form av trans och glidtacklade sönder och samman alla spelare på hans kant samtidigt som Olle Larsson och Anton Olsen rev sår i SBK:s backlinje. Dessutom neutraliserade Jimmy Ivarsson Skogabys farlige skyttekung med ett smart och aggressivt spel. Denne skyttekung som för övrigt är fenomenalt listig och målfarlig visade upp härliga Premierleaguetakter när han två gånger på raken siktade med armbågen rakt mot huvudet i nickdueller mot nämnde Ivarsson. Lyckligtvis fick Jimmy behålla sina tänder och lika olyckligtvis missade den för övrigt utmärkte domaren dessa båda överfall. 
 
Problemet är dock att man i fotboll skall förpassa bollen bakom motståndarnas målvakt in i målet och eftersom YBK misslyckades med detta så var halvtidsställningen 0-0. I paus snackade laget om att fortsätta mala ner hemmalaget. Gå ännu hårdare på armbågscentern, vinna fler andrabollar och våga dribbla lite mer modigt mot den något tröga hemmabacklinjen. Av detta blev det inget...
 
Istället justerade SBK om sitt lag och dessa omdisponeringar vann matchen åt SBK. Den tidigare något osäkre mittbacken (minns ej namnet) placerades på innermittfältet och förvandlades till matchens kung. Efter ledningsmålet var det helt ombytta roller jämfört med första halvlek. SBK körde över ett allt mer resignerat YBK. Tvåan kom på en omställning på vilken YBK:s backlinje var felplacerad och istället för en slutforcering ökade SBK på ledningen till ointagliga tre mål mot noll med ca 5 minuter kvar att spela. 
 
Förlusten var sjukt bitter. Inte orättvis egentligen, då SBK distinkt satte sina chanser i andra halvlek och dessutom var tämligen dominanta halvleken igenom men fruktansvärt bitter. YBK var definitivt inte sämre än hemmalaget och borde rimligtvis inte förlorat med tre noll. Det var dystra miner. Olle Larsson klagade - till viss del berättigat - på att han alldeles för ofta får frispark emot sig pga sin storlek. Jimmy Ivarsson var så trött att han inte orkade köra hem och Figge Nicklasson meddelade att även han missar nästa match pga semesterresa...
 
All heder åt nya YBK ändå! Laget är till sju elftedelar nytt jämfört med den elva som inledde säsongen och när dessutom spelare som Nisse Carlsson och Robban Beckström är skadade så är det ändå berömvärt att spela så bra fotboll som laget ändå gör. Kasper Persson håller på att cementera fast sin plats i laget, Anton Olsen springer likt en duracellkanin på mitten och Robin Hansson är en blivande storback. 
 
Beröm skall också Skogaby ha. Skall man kalla dem sexans svar på Stoke? Alla vet hur de spelar men ändå är de svåra att slå! Alla bollar skickas stenhårt framåt med Hansen som är rent livsfarlig och sen fyller man på för kung och fosterland. Synnerligen effektivt och så länge som det inte är minusgrader ute så kan ju inte bollen frysa till is däruppe i himlen där den befinner sig mestadels av tiden...
 
Vi i YBK får ladda om batterierna. Kasper får plåstra om sina glidtacklingssår, Nisse rehaba sitt knä, Beckström sluta böla över en bruten tumme och undertecknad får missbruka Voltaren så skall nog YBK få ihop ett starkt lag även i nästkommande matcher... 
 
YBK;s lag
Anton H
Kasper P Emil O Robin H Figge N
Jimmy I, Anton O, Tobbe J
Albin O, Olle L, Filip N
Avb; Lasse H, Jonatan G, Tobias T, Martin M
 
//P.

Kommentarer
Postat av: skogaby spelare

Målskyttar i skogaby: Patrik "mini" Nilsson, Kim Andersson och Mårten Thorstensson.

2012-08-25 @ 22:17:03
Postat av: Anonym

Hade det inte varit för om och men och dittan och dattan och far och hans moster så är tydligen Ysby bäst...

2012-08-26 @ 20:14:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0