YBK förlorade

Resultat sexan:

Haverdals IF-YBK 5-0 (1-0)

YBK släppte in 1-0 redan efter en halv minuts spel. Det resultatet stod sig till paus. YBK orkade stå upp i första, men HIF missade en straff. I andra gjorde HIF på nytt mål efter en halv minut och det var god natt för YBK, som släppte in ytterligare tre bollar. HIF vann klart och rättvist med 5-0. HIF är tillsammans med VBoIS det bästa lag YBK mött i år. YBK lider av skadebekymmer och saknade sex ordinarie spelare mot HIF. Olyckligtvis drabbades YBK av två nya skador mot HIF.

YBK:s Tomas Karlsson:

Under den härliga  bilresan till pittoreska Haverdal togs Ysbys startelva ut och resultatet  blev en annorlunda uppställning med två forwards, tre centrala mittfältare och  maestro Ivarsson som mittfältslibero. Skälen var att YBK saknade en hel  drös spelare från tänkta matchtruppen (Olle, Ahmed, Figge, Nisse, Ibbe mf.)  och att YBK i alla matcher satsat tämligen friskt framåt utan att blivit  belönade. Matchgenomgången innehöll fraser som "spela tight", "hålla tätt i  början", "parkera bussen framför mål" och så den klassiska "kan vi  bara hålla nollan i inledningen så kan allt  hända".

35 minuter efter  matchgenomgången började matchen och den rödklädde domaren blåste avspark för  Haverdal. 36 sekunder senare låg bollen bakom Anton Hansson i  Ysbymålet..Avspark, attack, inlägg, täckning ut till hörna, hörna mot första  stolpen, helt omarkerad spelare, boll i mål. Bajs!

Efter målet repade  dock YBK nytt mod. Haverdal styrde och ställde och skapade ett antal  halvchanser men YBK;s backlinje höll bollen borta. Dessutom idkade de gulklädda  ett fint kortpassningsspel när bollen var i egen ägo. Dock skapades inga  målchanser och Haverdal kändes hela tiden tyngre och farligare. Som sig bör fick  YBK straff mot sig. Denna gång tämligen komiskt eftersom ingen på planen fattade  att det var straff. En anfallare dribblade mot Filip som täckte ut bollen till  inspark. Anfallaren krokade in i Filips ben och Filip stöp till backen med  anfallaren över sig i nästan erotisk pose. Domaren pekade på straffpunkten varav  alla spelare i båda lagen trodde att han pekade på inspark. En forward hann till  och med protestera; "men för helvete, ser du inte att det är hörna" vrålade  han...
Straffen missades  dock. Den påminde om Baresis straff 94. Hög, lös och missriktad. Filip skadade  sig sedermera och fick bäras ut. Ännu en skada som frestar på den numera ganska  urvattnade truppen.

Halvleken fortsatten  ganska enahanda. Haverdal trummade på med sitt fina anfallsspel, YBK försvarade  sig och paussignalen kom lika efterlängtat som vatten i öknen. YBK bestämde sig  i paus för att korrigera mittfältet något. Stänga av ena kanten och att våga  lite mer med bollen. Haverdal var nämligen inte jätteintresserade av att ta  tillbaka bollen när man väl tappat den. Denna gång höll det i 37 sekunder. En  felpassning från YBK;håll hamnade rakt hos en Haverdalare som enkelt tryckte in  bollen bakom den chockade Anton Hansson, vars position var fel men helt beroende  på att bollen var i YBK;s ägo. Det är i såna lägen som man skall göra något av  följande;
1) Knyta näven i  fickan och kämpa ännu hårdare
2) Bevisa att även  om allt är emot laget så står man upp för varandra
3) Vråla något käckt  som "kom igen nu, det här sänker inte oss"!
4) Vråla något  självklart som "kom igen nu, det är 45 minuter kvar att  spela"!

Men.....det kändes  inte riktigt aktuellt. Man skall inte tänka så, man får kanske inte ens säga det  men jag tror att flera kände som undertecknad; "men för helvete, fy fan va  tråkigt, nu är det kört, vafan är det 45 minuter kvar för? jag vill hem!". Efter målet avtog således YBK;s kamplusta något och Haverdal tog över  taktpinnen. YBK jagade med tom blick den förbannade bolldjävulen och Haverdal  rullade tålmodigt runt den. Trean var ett fint väggspel som sedan avslutades  vackert bakom Anton. Fyran var en hörna som igen resulterade i baklängesmål och  femman var ett mönsteranfall som till sist exekuterades av den skicklige  centern. Om YBK i första halvlek kan liknas vid en aggressiv schäfer som  bitandes och rytandes gjorde allt för att hålla inkräktaren borta så var samma  YBK i andra halvlek mer likt en döende schäfer som lite förstrött viftar bort  flugor med svansen och bara hoppas att skiten snart skall vara över.

När matchen blåstes  av hade Haverdal mycket rättvist vunnit med komfortabla fem mål mot noll. YBK  skall ha heder för sin insats i första halvlek samt för sin vägran att tjonga  fotboll. Bollen rullas längs med marken även i utsatta lägen. Mycket roligt att  se på! Dock var det inget snack. Haverdal var tillsammans med Våxtorp det bästa  laget vi mött i serien och segern var lika tydlig som nyheterna i P3;s klartext.  Lite surt dock att YBK så tvångsmässigt skänker bort mål när laget i övrigt  försvarar sig väl. Såväl ettan som tvåan är riktigta bjudningar från bortalagets  sida.

Bäst på plan var  Haverdals Izok Priztovnik samt den evigt löpande mittfältaren med det härliga  smeknamnet Sunken. I YBK gjorde alla en fin insats. Extra beröm till inhoppande  Albin Olsen som med kvickhet och teknik skapade vissa besvär för de ca 30 år  äldre Haverdalsbackarna.Trist nog blev även YBK;s spjutspets Robert Beckström  skadad i andra halvlek och tvingades utgå med en befarad bruten tumme.

Den vidriga bilresan  hem gick såklart om McDonalds men inte ens en sådan kulinarisk höjdpunkt kunde  hindra den tunga kvällen från att kännas vidrig ända in i själen. Det finns inte  mycket tråkigare i livet än att vara förlorare. Man vänjer sig aldrig hur ofta  det än sker. Hoppet innan match. Förväntningen om en lyckad prestation. Allt det  positiva och roliga innan match ökar bara på förlustens bittra eftersmak.  Nåväl, livet går vidare. YBK har träning ikväll, på lördag fyller YBK 60  år och imorgon, det är en annan dag....