Resultat fredag

Elitfyran:

Kvibille BK-LFK 1-3 (0-1)
Mål LFK: Mattias Bengtsson, David Pinot, Johan Green

Skön seger för LFK! Kvibille inledde bäst. Ändå tog LFK ledningen på hörna. Mattias Bengtsson nickade Jonatan Jacobssons boll i mål. KBK kvitterade omgående i andra. Lagets specielle målskyt, John Wilson, var den som satte dit bollen. Nu hade KBK medvind. Trots det kunde LFK göra ytterligare två mål. Efter timmen spelad gjorde David Pinot 2-1 och strax därpå satte Johan Green spiken i kistan med sitt 3-1-mål.

LTIK-K/HFF 4-3 (1-2)
Mål LTIK: Emil Olsson 2, Max Martinsson, Björn Öberg
Mål K/HFF: Anton Karlsson, Martin Jönsson, Ruslan Tetroyev

Det blev en bragdartad seger för LTIK i derbyt mot KHFF, som föll stenhårt efter ledning 2-0 och 3-1. K/HFF inledde bäst mot LTIK, som hade ett till trefjärdelar nykomponerat försvar sedan förra matchen. Nog syntes det allt i inledningen. Anton Karlsson knoppade in en hörna fram till 1-0 för K/HFF. Då var bara minuter spelade. När sedan Martin Jönsson gjorde 2-0 efter ett inspel från höger kändes det jobbigt för LTIK. Ändå kunde hemnmalaget ta över i mitten av halvleken och rättvisa 1-2 kom på nick efter Max Martinsson. Inlägget stod Emil Olsson för. Resultatet stod sig till paus. I andra halvlek var det åter KHFF som tog tag i taktpinnen. Man gjorde 3-1 genom Ruslan Tetryev, som blev helt ren mot mål på Kristian Åkessons nickskarv sedan LTIK:s mittback Tom Hjälmefjord halkat. Tungt för LTIK igen! Ändå replikerade man omgående då Emil Olsson dundrade in bollen via stolpen till 2-3. Nu fick LTIK momentum istället för K/HFF, som blev något försiktiga och började slå vakt om poängen. LTIK flyttde fram positionerna och Patrik Åkesson var nära att nicka in 3-3 på Björn Öbergs hörna. Med tio minuter kvar kom LTIK:s kvittering då Björn Öberg skottade in trean. Många i LTIK-lägret var nog nöjda med det oavgjorda resultatet. Men inte flera av spelarna på plan, som gick för seger. LTIK:s yngste på plan Casper Larsson dundrade:      - Kom igen nu röda! Ett mål till! Det blev det också. Simon Vedin tråcklade sig igenom K/HFF:s försvar och fick frispark precis utanför straffområdesgränsen. Den sköt Emil Olsson i mål. Vild glädje i LTIK-lägret. Dystert hos K/HFF naturligtvis. 2-0 och 3-1 bör man inte tappa. Nu gjorde LTIK det förra helgen. Under fredagen fick man gruvlig revansch. Oerhört starkt av rödblått, som saknade fem ordinarie spelare, flera tunga namnn bl a mittlåset från samtliga tidigare matcher. Att då vända underläge på det sätt man gör är i det närmaste bragdartat. Emil Olsson var det stora namnet för dagen. Genom två mål, en assist och ett enormt slit visade LTIK:s lagkapten vägen. Kul även för Björn Öberg, som startade sin första match för LTIK och fick göra det viktiga 3-3-målet med ett distinkt skott. K/HFF inledde båda halvlekarna bra, men tappade efterhand. Viss oro kröp sig så smått på. Det är enklarare att jaga än att vara jagad. Åtminstone om det gått lite trögt. Man har liksom inget att förlora vid underläge, samtidigt som det är lätt att det blir lite nervöst vid ledning med något mål. Vid underläge är det är bara att ösa på och hoppas på det bästa. Men naturligtvis leder jag alltid hellre med ett mål än ligger under med ett. Bäst i K/HFF var innermittfältaren Marcus Theander.

KIK-Simlångsdalens IF 1-5
Mål KIK: Benjamin Ekberg

Slarvig första från KIK. Dalen fick första halvlek. I andra var det jämnt spelmässigt, men Dalen gjorde målen.

SBK-VBoIS 2-4 (1-1)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen 2
Mål VBoIS: Anders Stam (Gustafsson) 2, Henrik Olsson, Robert Lindberg

VBoIS tog en sällsynt seger mot SBK.

BoIS Jim Leandersson:

Som vanligt hade vi väldigt svårt mot Skogaby. Vi gjorde 0-1 tidigt och ägde matchen. Skogaby kvitterade på frispark. I andra halvlek gjorde vi 1-2 direkt i inledningen men föll än en gång in i deras tempo och det straffade sig och Skogaby kvitterade på en hörna. I slutet lyckades vi höja tempot igen och två byten satte fart på spelet för oss. 2-3 språngnickade Robban (tidigare Robert Jönsson. Är på semester hemma i Sverige under en månad. Bor annars i Spanien. Har gjort mängder med matcher för BoIS tidigare. Reds anm.) in och Slangen som bibehållit formen under sommaren gjorde läckert 2-4 på egen hand efter att ha snurrat upp både backlinje och målvakt. All heder åt Skogaby som troligtvis är seriens mest kämpande lag, det är väl därför vi har så himla svårt mot dem. Det är sällan vi kan spela "vårt" spel mot dem men lyckligtvis klarade vi vinna idag.

SIF-Gullbrandstorps AIS 4-0
Mål SIF: Oskar Moberg 2, Pontus Johansson, Love Larsson

SIF tog årets förstaseger via en hemmavinst mot GAIS med klara 4-0. GAIS har problem att få ihop folk och kom med 12 man. I och med segern fick SIF revansch för förlusten med samma siffror i våras. De tre poängen har varit GAIS enda så här långt. Nu gick SIF om i tabellen.