Resultat fredag

Fyran:

RGIF-Harplinge IK 1-0 (0-0)
Mål RGIF: Oskar Nilsson

Stark, skön och rättvis vinst för RGIF blev det mot fysiska Harplinge. RGIF inledde bra, HIK tog över sista kvarten i första och var även det bättre laget en stund efter paus. RGIF åt sig in i matchen och i den 74:e matchminuten gjorde Oskar Nilsson 1-0 till sitt lag efter förarbete från Marcus Kjellsson och Mats Lindström. Det blev lite nervigt mot slutet, men RGIF redde ut det och tog en välförtjänt seger. Mats Lindström och en HIK:are blev utvisade mot slutet av matchen. Det var som vanligt färgglatt i luften då Ola Ström dömde tillställningen. Bäst i RGIF var som vanligt mittback Jens Strömberg. Även Niklas Nilsson, Patrik Philipsson och Vedad samt Dino Karupovic var mycket bra i grönvitt.

Getinge IF-BKW 4-3 (2-1)
Mål BKW: Robert Andersson 2, Miridon Berisha

BKW misslyckades med att ta över serieledningen från Böljan då man för andra gången i år föll mot Getinge.

BKW:s Pelle Persson:

Det man trodde sig slippa uppleva igen hände tyvärr i Getinge på fredagskvällen. Mannen med pipan blev centralgestalt som så många gånger förr. Åke Fredriksson har varit riktigt bra de matcherna jag sett honom tidigare i år..... NEJ FÖRRESTEN JAG ORKAR INTE ÄLTA samma visa igen. Alla på Getinge IP såg ju hur det såg ut. Till och med Getingepubliken håller säkert med om att bedömningarna kantrade något. Matchen den vann Getinge efter en svängig historia. Där Walldia gjorde en dålig första halvlek och låg under med 2-1 i paus. Andra halvlek dominerar Walldia i inledningen och kommer också ikapp och förbi målmässigt 2-3. När sedan Arlind är "ful" i mun och säger "va" när han blir avblåst i en situation och därmed blir utvisad är det början till nederlaget. Med 10 man de sista 25 minuterna orkar Walldia inte stå emot hemmaoffensiven utan Getinge kvitterar och gör segermålet i offsideposition. Getinge var starka som lag och kan säkert ställa till det för flera lag i höst. När Micke blir uppvisad på läktaren talar domaren om att han minsann kan tömma planen på spelare om det inte blir en "bättring". Man blir bara matt och funderar på om det inte vore bättre fredagsmys i soffan än att behöva se och höra sådant.

Lidhults GoIF-LTIK 2-2 (2-2)
Mål LTIK: Simon Vedin, Linus Jerkesten

Matchen rivstartade. Redan i Lidhults första anfall gick bollen strax över öppet mål efter avslut från nära håll. I LTIK:s första anfall blev Simon Vedin upphakad med straff som följd. Straffen slog Daniel Hellsten hårt i stolpen. Strax därpå gjorde Lidhult 1-0. En hultare fick god tid på sig att ladda och fick iväg ett bra skott som dök in bakom Andrée Pettersson i LTIK:s kasse. LTIK slogs inte ned av målet. Det var mycket pigga ben framåt och Emil Olsson, Simon Vedin samt Linus Jerkesten var företagsamma offensivt. Gick inte avsluten utanför mål så räddade Lidhults duktige målvakt Niklas Karlsson. Patrik Åkesson hade två bra möjligheter. Nicken från nära håll i öppet läge gick strax utanför och avslutet med vänstran i straffområdet monsterräddades av Karlsson. Lidhult kontrade in 2-0 genom sin speciella målskytt Walid Mosleh, som kunde komma emellan efter missförstånd i LTIK:s försvar. Ett mycket onödigt mål som borde undvikits. Det var heller inte särskilt logiskt med 2-0 sett till matchbilden.

LTIK reducerade på en blixtrande omställning. Tobias Ewertsson vann bollen, spelade vidare den till Emil Olsson, som levererade en perfekt passning på djupet som Simon Vedin snappade upp och bombade in med vänstran. Ett riktigt Drillo-mål. Två passningar, avslut, mål. LTIK var det bättre laget i första halvlek, men Lidhult hade en del att säga till om då man fick för mycket tid på sig av LTIK:arna att vandra med boll och komma till inlägg. LTIK:s kvittering stod Lidhult själva för. Linus Jerkesten slog ett inlägg som en av hemmalagets backar krutade i egen kasse på helvolley. Ett fantastiskt fotbollsmål. Man får ju inte så många sådana chanser som mittback, så lika bra att ta den. 2-2 stod sig till paus.

Andra halvlek bestod mest av oordnat spel. Mycket snabba och korta anfall av båda lagen. Upp, ned, upp, ned, fram och tillbaka. Mycket springande. Hawaii helt enkelt. Båda lagen hade möjligheter. LTIK de vassaste. Linus Jerkesten hade ett stort övertag på sin högerkant och tog sig hela tiden runt. Det sista lilla saknades dock och några mål blev det inte. Nästnärmst var det efter ett genombrott med avslut mellan målvakt Karlsson och målet från högersidan. Jag trodde att bollen skulle gå in men den slank tätt utanför. Allra närmst var ett avslut som tog i stolpen. Conny Strömberg fick på en bra träff men Karlsson i hemmakassen gjorde en ny fin räddning och får nog betecknas som matchens lirare. Att spelet var hafsigt berodde också på att det blev en väldig massa avbrott då domren envisades med att blåsa för i princip allt. Hade varit bättre om han i ett tidigare skede stävjat de allra grövsta övertrampen med hjälp av sina kort. Då hade det förmodligen blivit mindre tjafs och gruff.

Under matchen åkte båda lagen på två ganska allvarliga skador. LTIK:s mittback Henrik Nilsson bröt näsbenet efter en närkamp mot slutet av första halvlek. Lidhults Mosleh åkte i andra halvlek på en rejäl sträckning i baksidan och skrek rätt ut. Lite av matchens "grej of the day" hände i samband med det. LTIK:s unge vänsterback Tobias Ewertsson skyndade fram till Mosleh och började stretcha dennes ben i tron att det handlade om kramp. Det såg mycket komiskt ut, men var naturligtvis förfärligt synd om Mosleh, som inte direkt fick mindre ont då Tobbe tog tag i benet och sträckte ut det. Båda skadorna gjorde att det blev två pauser. Det gynnade nog inte spelet. LTIK:s skada var olycklig då Max Martinsson tvingats till återbud innan matchen pga sjukdom och Patrik Åkesson strax efter paus fick utgå med ljumsksmärtor. Tur att det inte hände mer då LTIK bara hade med sig tre avbytare.

Slutresultatet i matchen var inget lag nöjt med. Lidhult tappade 2-0-ledning och hade med lite tur kunnat få in en boll i andra halvlek. Det osade katt ett par gånger, men den där tydliga farligheten uteblev. LTIK åt visserligen upp ett tvåmålsunderläge. Men man hade två bollar i stolpen. Bl a en straff och var bara två jätteräddningar från Karlsson ifrån ett ledningsmål. Lidhult är inte dåliga när de får lite luft under vingarna. De kämpar hårt och spelar tufft. Det var emellanåt ett ganska hårt och rått klimat ute på plan. "Det äcklar mig att de beter sig som svin ute på plan och sedan är astrevliga efter matchen." Sade en LTIK:are angående hultarna en stund efer slutsignalen. Bäst i LTIK? Jag lyfter denna gång fram innermittfältsparet Conny Strömberg och Björn Öberg samt yttern Linus Jerkesten. Bäst på  plan var dock, som skrivet, Lidhults målvakt Niklas Karlsson.

Unnaryds GoIF-KIK 1-3 (0-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2, Emanuel Hultberg

KIK fick med sig tre goa pinnar hem från långfärden till Unnaryd. Jonathan Petersson gav KIK ledningen i den 27:e minuten. Unnaryd kvitterade till 1-1 i den 54:e. KIK återtog ledningen då Emanuel Hultberg gjorde 2-1 i matchminut 72. Petersson avgjorde sedan då han i matchens sista minut gjorde sitt andra mål fram till 3-1.

Simlångsdalens IF-GIF/VIF 3-2 (1-1)
Mål GIF/VIF: Oscar Gustafsson, Robin Möller

Snöplig förlust för GIF/VIF, som ledde med både 1-0 och 2-1. 2-2 kom i den 77:e minuten och 3-2 i matchminut 85. Blytungt GIF/VIF.

VBoIS-SIF 3-0 (2-0)
Mål VBoIS: Anders Stam 2 (en straff), Robert Lindberg

BoIS vann derbyt mot SIF med 3-0. Lika klar som resultatet var dock inte segern. SIF stod emot väl. Man har fått välkommen förstärkning från LFK U i sina unga gamla spelare Oscar Andersson och Alexander Knudsen.

HIS-Sennan/Sperlingsholm IF 2-5 (2-4)
Mål HIS: Philip Trollér, Joel Johansson

Sperling/Sennan blev för svåra för HIS, som därmed tappade lite mark till toppen och parkerar på en femteplats i tabellen.

Haverdals IF-SBK 4-0 (2-0)

SBK föll klart mot tabelltvåan Haverdal, som fördelade sina mål jämnt över de båda halvlekarna.