Äntligen premiär

Inför fotbollssäsongen 2011

Laholms FK har gjort en bättre försäsong än under fjolåret, då gick det ju sedan bra i serien trots att det gått knackigt i träningsmatcherna. Truppen ser minst lika stark ut i år. Elvan blir t o m lite starkare i och med att Tobias Lundgren kommit till. Lundgren är en central mittfältare med bra fysik och teknik, dessutom är han en pådrivare. Han kommer att bli mycket nyttig för laget i år. Trots att Tideman, P. Carlsson, D. Eriksson och Sulejmani försvunnit är bredden fortsatt god. Det är knivskarp konkurrens om platserna då Peter Joza, David Pinot och Kristian Åkesson kommit till. Det ser också bra t bakåt då Markus Johansson fått en jämnlike i Peter Björnsson och då backbjässen Mattias Bengtsson finns med redan från början. Draget att sätta Besart Mazreku i anfallsrollen tror jag kommer att innebära fler forwardsmål i år. Det är svårt att snacka placeringar eftersom att jag vet så lite om serien. Men eftersom att laget inte känns sämre än ifjol finns det ingen anledning att satsa neråt. Jag tycker att man borde kunna vara med och slåss om placeringarna högst upp.

Preliminär startelva:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Kristian Åkesson, Mattias Bengtsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustafsson, Mats Lindström,
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson,
Besart Mazreku

Peter Björnsson, Emil Axelsson, Henrik Nilsson, Peter Joza, Fredrik Johnsson, Henrik Olsson, David Pinot, Joakim Larsson, Linus Borg.

Ränneslövs GIF är svårbedömda då man inte spelat särskilt många träningsmatcher mot "kännt" motstånd. Det kan dock konstateras att laget fortsatt är mycket starkt bakåt. Målvaktsparet och backlinjen är riktigt bra och defensivt på mittfältet ser det också stabilt ut. Tappar man Marcus Kjellsson framåt så förlorar man sin ende stora kreatör. Sven-Bertil Bergström pratade ifjol en hel del om hur tufft det var att få offensiven att stämma när Kjellsson inte var med. Då har laget tappat ytterligare framåt sedan tidigare då lagets bäste målskytt Johan Bergman blivit asscoach i LFK. Visar Demaj måste bli jämnare och mer pålitlig. Han kommer att få dra ett stort lass när det gäller RGIF:s offensiv. Jag vägrar nästan att tippa Giffen efter fjolåret, då jag var säker på bottenstrid. Men jag måste ju skriva något och då skriver jag att det blir nedre halvan, fyran är tuff, du har inte råd att missa särskilt mycket varken bakåt eller framåt. Kvibille, Leikin och Hyltebruk får ses som favoriter till seriesegern. Harplinge och Rinia blir outsiders.

Preliminär startelva:

Niklas Nilsson,
Oskar Nilsson, Patrik Philipsson, Jens Strömberg, Daniel Paulisson,
Visar Demaj, Johan Nilsson, Nijazi Behrami, Atef Abou-Shakra,
Sabri Behrami, Dino Karupovic

Pelle Pettersson, Daniel Hellsten, Sonny Nilsson, Simon Tideman, Jerry Strömberg, Albert Bengtsson, Daniel Eriksson, Christopher Holgersson, Mathieu Kerleroux, Jack Ekenberg.

L:a Tjärby IK gjorde en bra säsong förra året. Laget är inte sämre i år, snarare bättre offensivt. Oscar Gustafsson inträde i backlinjen har inneburit att Simon Vedin har kunnats flytta fram i banan, där han fått en fri roll som han har varit väldigt het ifrån. Fredrik Wersch gör en seriös satsning pä fotboll igen och är nu med från början, i övrigt är samtliga offensiva kort i laget kvar. Mattias Olofsson var bäste LTIK:are ifjol och hoppas säkert på ett lika bra år i år. Mittfältaren Kjetil Hagen är ett fynd som kommer att prestera i de matcher han är med, en mycket bollsäker central mittfältare. Tristast under försäsongen har varit Tom Hjälmefjords knäskada, vilken inneburit att han endast varit med i en träningsmatch (den första mot SIF), då var han också nära nog bäste LTIK:are från sin högerbacksposition. Glädjande nog är han snart tillbaka. Bakåt ska det vara stabilt då det i stort sätt är samma spelare som ifjol som återfinns där. Jämnbra Jonas Nilsson och Jonas Wallin samsas om mellan stolparna och i backlinjen är som skrivet bara blixtsnabbe Oscar Gustafsson ny.

Preliminär startelva:

Jonas Nilsson,
Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Patrik Åkesson, Oscar Gustafsson,
Mattias Olofsson, Jacob Björk, Simon Vedin, Fredrik Wersch,
Henrik Olsson, Emil Olsson

Jonas Wallin, Mattias Johansson, Miridon Berisha, Jacob Carlmalm, Tom Hjälmefjord, Peter Jönsson, Ola Nilsson, Kjetil Hagen, Pontus Bader, Tobias Ewertsson, Hisham Gassim, Fredrik Marinovic.

BK Walldia har samma trupp som ifjol och de är också enligt mig det största hoppet av Laholmslagen i femman. Även om andra året i en serie kan vara tufft så känns det som att BKW har ett såpass spelskickligt och stabilt lag att det inte ska behöva gå dåligt under längre perioder. Man trodde kanske att det skulle bli tufft om Jonas Nilsson eller Johan Agnvall saknades då något annat klockrent mittbacksalternativ inte fanns. Det finns dock i hjälpgumman Robert Andersson, som själv helst spelar offensivt, men som varit hur stabil som helst i mittlåset när det behövts. Framåt ser det riktigt bra ut. Även om nyckelspelarna heter Emil Gustafsson och Johan Green så finns det gott om komplement i Nderim Peci, Manfred Walldén, Jonathan Roslund, Kenan Ramadani, Albin Halimi, Marcus Pettersson och Arton Ajvaci, spelare med offensiv spets allihop. Lägg därtill femmans mest underskattade vänsterback: spelskicklige Stefan Mårtensson och en målvakt som bara växer i Simon Nilsson så har vi ett lag som kan nå toppen.

Preliminär startelva:

Simon Nilsson,
Andreas Persson, Johan Agnvall, Jonas Nilsson, Stefan Mårtensson,
Jonathan Roslund, Emil Gustafsson, Marcus Pettersson, Nderim Peci,
Kenan Ramadani, Johan Green

Simon Andersson, Robert Andersson, Alexander Ekstrand, Christian Andersson, Mattis Fritzon, Albin Halimi, Ola Karlsson, Arlind Halimi, Kastriot Svarca, Arton Ajvaci, Patrik Marku, Patrik Rasmussen.

Det känns inte riktigt som att det finns samma material i Knäreds IK som i LTIK och BKW. Men det vågar man knappt skriva för rent inställningsmässigt är KIK bättre än LTIK och BKW, dessutom är det ett mer samspelt lag än de båda andra. Jag är ganska övertygad om att KIK kommer att ta poäng i derbyna, däremot tror jag inte att laget kan hota högt upp i tabellen. Defensivt ser det bra ut, backlinjen är stark och Holvigsson i kassen stabil (på mer än ett sätt). Det är väl framåt det inte finns lika många alternativ. Joel Åkesson var mycket bra förra året och gjorde över 20 mål. Ska laget kunna överraska krävs det att någon avlastar honom. Ett par spelare får gärna kliva fram och pilla in uppåt en tio kassar. Då ser det plötsligt väldigt bra ut. Frågan är bara vem som ska göra det?

Preliminär startelva:

Mikael Holvigsson,
Mattias Ragnarsson, Markus Åkesson, Johan Jönsson, Christoffer Olsson,
Simon Andersson, Kalle Svensson,
Jeton Kamberi, Simon Silvandersson, Pierre Malm,
Joel Åkesson

Dan Karlsson, Carlos Swahn, Emanuel Hultberg, Adam Jönsson, Jesper Nilsson, Johan Silvandersson, Pelle Svensson, André Stefansson, David Axelsson. 

Femman som helhet ser tuffare ut i år än ifjol. Därför ställer jag mig frågande om Laholmslagen verkligen kommer att förbättra sina placeringar från ifjol. Jag tror att det blir tufft, även om man så klart hoppas. Jag tror som skrivet mest på BKW, i andrahand på LTIK och i tredje på KIK. Drömmen hade ju varit etta, tvåa, trea, men det är nog inte realistiskt. När man läste HP idag undrade man om samtliga tränare i femman fått hybris, eller om alla lag defakto är så bra att de ska vara med och slåss om serieseger. Jag tror mer på det första. För även om man själv tycker att man har ett bra lag och har tränat bra så måste man också visa ödmjukhet, det finns andra lag som tränar lika hårt och som har lika många bra spelare. Det där vilka som hamnar i toppen har även mycket med tillfälligheter att göra (typ skador). Samtidigt anser jag att det är rätt av tränarna att satsa högt. Känner man att laget är minst lika bra som under fjolåret så måste man ju höja målsättningen även om serien är bättre. Man ska ju inte sikta nedåt!

Min analys av lagen: Andersbergs IK har gjort en bra försäsong. De var bra spelmässigt förra säsongen men ser i år också riktigt vältränade ut. Dessutom har man värvat Kawar Betkari från Kurdiska. Därför har man även seriens bäste målvakt. Målsättningen är att förbättra sjundeplatsen från ifjol. Det kommer man att lyckas med. Jag tror på toppstrid för AIK. Gullbrandstorp var ett jojo-lag förra året och slutade slutade sexa i tabellen. Målsättningen är att förbättra den placeringen. Svårt att skriva om det går. Möjligen har laget fått in mer stabilitet i försvararna Oskar Björk och Robert Syrén. Framåt måste Robert Virtanen leverera. Jag trodde att Virtanen skulle vinna skytteligan ifjol. Det gjorde han dock inte då det är en spelare som behöver hjälp med passningar och inlägg från medspelare. Får han en chans så sitter den oftast men det är ingen spelare som gör en massa mål på egen hand. Den högljudde lagkaptenen Nicky Andersson både älskar och hatar jag. En oöm, tvåfotad innermittfältare som driver på sitt lag. Han hade jag gärna haft i mitt. GAIS har lagt ned B-laget, det är inget gott tecken.

Oskarströms IS har tappat flera spelare, men jag vet att OIS har en bred trupp. B-laget är nästan lika bra som A-laget. Jag är ganska så säker på att OIS kommer att vara med och kriga i toppen. Tränaren Stefan Isesson har varit med i femman förr och vet vad som krävs. När han säger att laget ska reparera skadan från ifjol (otroligt att man kunde trilla ur med det lag man hade då) så menar han nog det och då är det uppflyttning direkt som gäller. Något annat mål tycker jag inte heller att man ska ha. Sennans IF spelade 2007 i trean, nu ligger laget i femman och har dessutom haft en svajig försäsong med mediokra resultat i träningsmatcherna och lite folk på träningarna. Man har dock ett par spännande nyförvärv. Tränaren garanterar att laget inte åker ur och tror på topp fem. Det gör inte jag. Simlångsdalens IF är nykomlingar och lagets frispråkige tränare Ants Pärna tror att hans lag tar hem serien. Det är naturligtvis väldigt stora ord när laget är nytt i serien och kommer underifrån. Dalen har kämpat i ett antal år för att ta sig tillbaka till femman och nu är man äntligen där igen. Det är ett stabilt lag som jag inte ser som någon given avstigningskandidat, men att utse sig själv till seriefavorit är lite väl vågat. Det finns alltså ingen ödmjukhet inför övriga lag i serien. Vilket kommer att göra att motståndarna kommer att vara heltaggade i mötena. ”Välkomna till femman”. Skulle laget då förlora några matcher i början samtidigt som man har målsättningen att vinna serien blir det heltokigt. Som nykomling underifrån är en normal målsättning att etablera sig i serien eller att komma i mitten. Det är alltid realistiskt om man nu inte skulle ha ett par allsvenska nyförvärv. Då får man gärna sikta högre.

Trönninge IF har tappat 45 mål och 25 assists sedan ifjol då Plate, Hulander och Pålsson lämnat klubben. Trots det tror jag att laget kommer att finnas med i toppen. Det finns andra spelare som kan kliva fram istället, även om Calle Stenberg nog måste lyckas med målskyttet. Unnaryds GoIF är ett lagnamn som inger respekt. Det gick dock tungt under fjolåret och även om den orutinerade tränaren, men duktige målvakten Andreas Enggren tror på uppflyttning direkt, så tror jag att han har fel, men där kan jag ha just det, fel alltså, då Unnaryd är det lag jag har sämst koll på. Lidhults GoIF var det enda lag som hade som uttalad målsättning att vinna serien ifjol, det gick åt helvete. Mycket pga att målsprutan Jacob Söderblom inte kom igång med fotbollen. Det har han gjort i år. Där har Lidhult 20 plusmål. Lägg därtill tre nyförvärv med meriter från trean, ettan och superettan (!). Tränaren och innermittfältaren Mattias Jansson har själv spelat i Odddevold och är mycket duktig. De tre nyförvärven, mest meriterad Robert Pettersson, har även de spelat där. Lägg de namnstarka nyförvärven på målsättningen om en topp-femplacering och jag som motståndare blir svettig. Här är alltså ett lag som förstärkt ordentligt och som dessutom är ödmjuka inför uppgiften (man vinner ingen serie på beställning). Det innebär att de också är beredda att göra jobbet som krävs i varje match.

Det innebär i förlängningen också att Lidhult kliver om Oskarström och Trönninge som mina huvudfavoriter till att ta hem seriesegern i femman. Under dagen stod det också klart att rätt lag spelar i femman till slut, då Vapnö bytte plats med Kurdiska efter målvaktsfusket (även om Kurdiska nu överklagat det beslutet. Suck!). I Vapnö IF har femman fått ytterligare ett slagkraftigt lag (Kurdiska hade åkt ur direkt). Vapnö var solklara favoriter till att ta hem sexan i år, nu spelar de alltså istället i femman och har ett bra lag som spelat jämnt med både division fem- och fyra-lag under försäsongen. Tränaren är en bekant till mig, Jimmi Svahn. Själv en mycket duktig fotbollsspelare, som har spelat på högre nivå, ja han har t o m haft betalt för att spela boll. Just pga ovan nämnda genomgång av motståndet tror jag att LTIK, BKW och KIK får svårt att toppa fjolårsplaceringarna. Mitt tips är övre halvan för BKW och LTIK samt en mittplacering för KIK.

Vapnös uppflyttning gör att sexan blir mer öppen. Vapnö var en given favorit till seriesegern. Kurdiska kommer att få svårt att ladda om om laget skulle bli nedflyttat. Kornhult/Hishult FF blir nu min favorit till förstaplatsen i sexan. Nyförvärven är bra och fler än de tunga förlusterna. Det är stabila spelare som tillkommit och kvar i truppen fanns redan kompetens. Nye forwarden Fredrik Junefalk kommer att göra mycket mål för K/HFF i sexan. Framförallt på huvudet. Sperlingsholms IF och IS Örnia är de lag från Halmstad som kan ställa till det för K/HFF och övriga Laholmslag. Genevad/Veinge IF, Våxtorps BoIS och Skottorps IF kan bli topplag, något gäng kommer troligen att konkurrera om serieseger. Svårt att jämföra kapaciteten lagen emellan. Strax bakom kommer Skogaby BK och Hasslövs IS. SBK har ett bra lag, när alla är med, men det är alla aldrig, därför blandar och ger SBK alldeles för mycket för en framskjuten placering. HIS har gjort enorma framsteg under de senaste två säsongerna, framförallt ifjol. Skulle laget komma på övre halvan blir jag dock förvånad. En mittplacering är mycket bra. Att Ysby BK lever och frodas är viktigast. Laget är ungt och hungrigt. I träningsmatchen mot SBK visade man att YBK inte tänker vika ner sig i år. Att undvika en placering i botten blir nog ändå svårt. Haverdal har förstärkt inför säsongen och är bättre än ifjol, medan jag inte har koll på FF Serbiska. Spelar Göran Medjed i år också blir de dock farliga. Han gör lite som han vill på topp i invandrarlaget.

Preliminär startelva K/HFF:

Henric Johansson,
Samuel Markow, Anton Karlsson, Christian Broman, Andreas Johansson,
Mikael Alm, Mattias Nätterqvist, Henrik Sunesson, Ruslan Tetroyev,
Martin Nilsson, Fredrik Junefalk

Johan Persson, Jörgen Hultberg, Daniel Johansson, Filip Karlsson, Johan Nilsson, Mikael Dahlgren, Martin Jönsson, Björn Ottosson, Ratmir Tetroyev, Pontus Brantberg.

Preliminär startelva GIF/VIF:

Magnus Ekman,
Lucas Andersson, Simon Nilsson, Oliver Hanssen, Johan Stråhle,
Sebastian Ekström, Noak Pettersson, Kewin Hanssen,
Michael Johansson, Robin Möller, Timmy Johansson

Dan Boson, Ola Andersson, Edwin Fagerholm, Aron Ingemarsson, Robin Persson, Fabian Andersson, Jens Axeldahl, Armin Darban, Andreas Hanssen, Arnon Khamphuak, Ola Carlsson.

Preliminär startelva SIF:

Joel Lovén,
Petter Johansson, Lars Johansson, Robin Palm, Erik Lindberg,
Mattias Alm, Erik Moberg,
Pontus Johansson, Erik Nilsson, Oskar Moberg,
Martin Fasth

Simon Hantoft, Love Larsson, Per-Åke Martinsson, Simon Czerwinski, Andreas Jönsson, Marcus Andersson, Oscar Andersson, Olle Bergholm, Markus Gustavsson.

Preliminär startelva VBoIS:

Christopher Fasth,
Jesper Mårtensson, Martin Brunbäck, Jesper Örhn, Mikael Svensson,
Eric Lindberg, Oscar Andersson,
Filip Eriksson, Anders Gustafsson, Alexander Jägerfall,
Jim Leandersson

Markus Bengtsson, Ludwig Jägerfall, Rasmus Larsson, Anton Sigurdsson, Joakim Svantesson, Robin Johansson, John Nilsson, Robin Leandersson, Henrik Fridberg.

Preliminär startelva SBK:

Håkan Johansson,
Jonas Håkansson, Andreas Örjansson, Kristian Johansson, Jonas Strömberg,
Robin Einarsson, Kim Andersson, Andreas Strömberg, Jimie Kindblom,
Martin Agnvall, Olle Günther Hanssen

Jimmie Strömberg, Filip Jönsson, Marcus Johansson, Markus Bengtsson, Håkan Gustavsson, Kim Håkansson, Mattis Kindblom, Omafume Enakeyarhe, Måns Torstensson, Pontus Torstensson, Magnus Bergman.

Preliminär startelva HIS:

Nadeem Riaz,
Kim Wester, Joel Johansson, Lars Palmgren, Karl Pålsson,
Markus Hedström, Stefan Palmqvist,
Johan Peterson, Emil Hermansson, Jimmie Ivarsson,
Fredrik Gustafsson

Rasmus Emilsson, Jörgen Grahn, Conny Gullberg, Stefan Malm, Mihai Gegö, Martin Sjunnesson, Tobias Nilsson, Robert Persson.  

Preliminär startelva YBK:

Dennis Ljungberg,
Shpetim Hajrullahi, Jimmy Ivarsson, Erik Mattsson, Filip Nilsson, 
Nils Carlsson, Robin Henriksen,
Ibrahim Zad, Anton Olsen, Dhan Marcellus,
Felix Bolmgren

Nick Törnström Stråhle, Hakan Pervance, Matteus Alyass, Peter Gunnarsson, Erik Håkansson, Zaur Lepiev, Lars Hansson, Tomas Karlsson.

/Plogen


Kommentarer
Postat av: Björn

Härlig läsning plogen.Jäkligt bra jobb:).

2011-04-15 @ 08:43:00
Postat av: Startelva SIF

Joel LovénSimon C, Lasse, Palm, Simon HALM, Erik MPetter Erik N FasthPontusavb

Oscar A

Anden

Marcus G

2011-04-15 @ 10:19:07
Postat av: Dalen spelare

Kan förstå att man blir irriterad på en nykomling som utnämner sig själva till seriefavoriter, men coach pärnas uttalande handlar mer om att vi ska tro på oss själva och att vi kan störa alla lag i serien. Självklart har vi ödmjukhet inför de andra lagen i serien. Vi är väl medvetna om att det är stor skillnad på sexan och femman. Det är många bra lag i serien och det kommer antagligen bli en tuff och jämn serie.

2011-04-16 @ 19:25:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0