LTIK vann derbyt

LTIK-KIK 2-0 (2-0)
Målskyttar LTIK: Simon Vedin, Emil Olsson

KIK inledde matchen bäst och skapade någon halvchans. LTIK stack upp med en stolpträff från Kjetil Hagen. Efter den ramträffen var det LTIK för hela slanten och så fortsatte det halvleken ut. Vissa i publiken pratade om propaganda och spel mot ett mål. Själv har jag lite svårt för att se när LTIK spelar bra. Även om jag tyckte att det såg helt okej ut och självklart märkte att bollen oftare var på KIK:s planhalva så tänkte jag mer på hur håglöst KIK:arna agerade. Di gule var sig inte lika, de var inte alls på tårna och inte alls så heta som de brukar vara. LTIK tog välförtjänt ledningen med 1-0 då Simon Vedin slog Jacobs Björks hörnspark i mål. 2-0 gjorde Emil Olsson på Jacob Björks frispark. Emil fläkte sig och tryckte in bollen direkt på volley. Utöver målen skapade LTIK en mängd halvchanser. Bl a efter hörnor, där KIK:arna agerade tamt. KIK skapade också ett par hörnor. Den bästa möjligheten fick dock unge Emanuel Hultberg på en kontring. LTIK:s försvarare Conny Strömberg kunde dock stressa till ett taskigt avslut.

I paus fick KIK troligen en liten åthutning från Tonne. Det blev också uppryckning inledningsvis i andra. Hårt arbetande Joel Åkesson fick chansen att ta KIK in i matchen två gånger om. Det första läget nära mål räddades dock av Jonas Nilsson i LTIK:s kasse och det andra lite tama avslutet hanns upp av Oscar Gustafsson, som räddade till hörna. LTIK kom inte upp i samma standard rent spelmässigt som i första och desto mer som gick av matchen desto mer börjades det slå vakt om ledningen. KIK skapade en del halvchanser på hörnor och frisparkar, men det blev aldrig riktigt farligt. LTIK skapade en del lägen, bl a genom Emil Olsson, som vände och vred i straffområdet innan han avslutade i Mikael Holvigssons block. Och Kjetil Hagen, som gjorde sin gubbe i straffområdet innan han sköt strax utanför. Det sista som hände i matchen var lite fotbollskonst signerad Oscar Gustafsson, som på Björks hörna provade en cykelspark, vilken dock Holken lyckades rädda.

Några fler mål blev det inte i matchen och LTIK tog en välförtjänt trepoängare, segern ordnades i första halvlek. Det kunde blivit vinst med större marginal, samtidigt kunde också KIK gjort något mål, framförallt genom Åkesson i inledningen av andra. Hade det blivit 1-2 där vet man inte heller vad som hänt med matchbilden. KIK:arna lär inte vara nöjda över insatsen. Många spelare kan betydligt bättre. Godkänt går till Åkesson på topp. Joel sprang som vanligt mycket, men fick idag inte mycket hjälp framåt. Christoffer Olsson på vänsterbacken gör aldrig en dålig match och mittbacken Johan Jönsson var den som försökte hålla ihop det när det gick som tyngst i första halvlek. Även målvakten Mikael Holvigsson gjorde en bra insats. Den mest kvalificerade räddningen gjorde han på ett avslut från Miridon Berisha. Holken kastade sig och gjorde en enhandsräddning ut till hörna, trodde alla, förutom domaren som dömde inspark. I LTIK var det glädjande nog ingen som föll ur ramen. Alla drog sitt strå till stacken och bidrog till vinsten genom att göra det var och en är bra på.

Extra plus till Simon Vedin som var väldigt aktiv i spelet, när han är det då är LTIK:s offensiv vass. Plus också till Jacob Björk på mitten, som yngsta spelare i laget är han den som tar mest ansvar av alla. Inställningsmässigt går han i bräschen i match efter match. Rutinerade målvakten Jonas Nilsson bör också nämnas. Hans säkra insatser skänker stabilitet. Mycket beröm till hela laget dock. KIK tycktes just idag lida mer av att sakna Simon Silvandersson (jobb), Kalle Svensson (skada) och Marcus Åkesson (skada) än vad LTIK saknade Fredrik Wersch (skada), Mattias Olofsson (sjuk) och Tom Hjälmefjord (skada). Domarinsatsen från Masar Krasniqi var svajig. Det drabbade dock båda lagen lika hårt, även om det självklart alltid känns tuffast när man förlorat. Spelarna i båda lagen hade väldiga problem att anpassa nivån pga svajigheten. 

"Grej of the day" stod jag själv för. Coach Packi blev liggande efter en hörna där han skallat ihop med en medspelare. Han försökte synligt groggy ta sig för egen maskin tillbaka till eget straffområde, men stapplade fram och fick lägga sig ned. Domaren blåste inte av matchen, utan väntade till bollen spelades ut. Jag tog för givet att bli inkallad på plan med vatten och medicinväska. Jag tittade ner mot väskan och greppade den, när jag tittade upp trodde jag att domaren kallat in mig på plan och jag joggade med "lätta" steg i Packis riktning. Domaren tycktes chockad över att se mig på så nära håll. "Vad gör du inne på planen? Vi har faktiskiskt regler som gäller här!" "A, fast dom reglerna säger väl att du ska blåsa av matchen och kalla in någon för att ta hand om den skadade när det gäller huvudskador?" Svarade jag och joggade med tunga steg tillbaka till min plats vid avbytarbåset.

Packi klarade sig hyfsat (det blev inte värre med huvudet än vad det varit innan i alla fall) och han kunde fullfölja matchen. (Helt rätt agerat från min sida, tyckte alla, inklusive Tonne, utanför plan, förutom Tjovve då, som precis som vanligt, helt korrekt, tog tillfället i akt för att håna.) I övrigt är det trevligt att domarstandarden höjts i femman. I första omgången dömdes LTIK av en utmärkt Åke Fredriksson och i den andra av en duktig Patrik Berg. För övrigt trevligt att möta KIK med två gentlemen som Tony Andersson och Kjell Silvandersson vid sidan om planen. Ordning och reda samt gott sportmanship. Hatten av.

I kvällens övriga matcher i femman vann Lidhults GoIF över Simlångsdalensv IF med hela 8-2 (4-0). Fem mål av stekhete Jacob Söderblom. Gullbrandstorps AIS spelade 3-3 mot Trönninge IF i en match där GAIS var spelförande men ändå fick vara nöjda med en pinne då man kvitterat på matchens sista spark mot ett, som vanligt, effektivt TIF.

//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0