Resultat lördag

DM:

IF Leikin-LFK 5-3 (2-3)
Målskyttar LFK: Perparim Beqaj, Robert Nilsson, Tobias Lundgren

Bra första halvlek av LFK, sämre andra. När Leikin gjorde 3-3 i andra halvlek vek LFK ner sig och Halmstadlaget kunde med nya krafter ta över tillställningen. Stor segerorganisatör: IF Leikins forward Nehat Bregaj med fyra mål. Naturligtvis krävs specialbevakning utav en av Hallands bättre anfallare. Giffen är härmed varnat till seriemötena i divison fyra.

K/HFF-Gullbrandstorps AIS 0-2 (0-1)

En jämn match med mycket kamp och mindre skönspel. K/HFF hade något mer boll och spelet var också något oftare på GAIS planhalva. Halmstadlaget ruggigt effektiva framför mål, de två chanser man hade satte man dit. K/HFF hade förtvivlat svårt att skapa trots övertaget. Närmst kom Fredrik Junefalk med att avslut i virket och Martin Nilsson, som i bra läge dock valde att passa och det hela rann ut i sanden.

Träningsmatcher:

RGIF-KIK 4-4 (1-1)
Målskyttar RGIF: Daniel Paulisson, Dino Karupovic, Atef Abou-Shakra, Sonny Nilsson
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 2, Toni Kamberi, Simon Andersson

RGIF var det bättre laget, men KIK arbetade hårt och var vassa. KIK hade ledningen med 3-1 innan RGIF gick ikapp och om till 4-3. KIK kvitterade mot slutet.

BKW-GIF/VIF 3-1 (3-0)
Målskyttar BKW: Johan Green 3
Målskytt GIF/VIF: Lukas Andersson

BKW var klart bättre i första och GIF/VIF bättre i andra. Lagen vann en varsin halvlek.

LTIK-Väröbacka GIF 2-2 (0-1)
Målskyttar LTIK: Fredrik Wersch, Simon Vedin

Ett LTIK utan flera viktiga pjäser hade svårt att få spelet att stämma mot det stabila division fem-gänget Värö. I 75 minuter var matchen helt klart i bortalagets händer och man hade en 2-0-ledning. Trots att spelet fungerade dåligt skapade LTIK ändå chanser och 1-2 kom i den 70:e minuten genom Simon Vedin. Kort innan det hade Vedin och Fredrik Wersch missat et varsitt jätteläge. Sista kvarten kopplade LTIK greppet om Värö och kvitteringen fram till 2-2 stod Simon Vedin för. Hade matchen varat i tio minuter till hade LTIK vunnit trots en svag insats spelmässigt i 75 minuter. Bäst i LTIK var Jacob Björk, som var den som tog tag i spelet i andra halvlek. Även målvakten Jonas Wallin förtjänar beröm efter några viktiga och avgörande ingripanden i första halvlek. Trots allt ett fall framåt om man ser till fjolårsmötet med Värö, som slutade med 4-0-förlust.

VBoIS-Simlångsdalens IF 2-3 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Erik Lindberg, Jesper Nilsson Öhrn

Bra insats av BoIS. Det kunde mycket väl blivit ett oavgjort resultat då BoIS mot slutet var närmre en kvittering än vad Dalen var en utökad ledning.

SIF-LFK U 4-3 (2-1)
Målskyttar SIF: Pontus Johansson 3, Oscar Andersson
Målskyttar LFK:
Kalle Karlsson, Kålle Månsson, Lucas Persson

SIF hade ett grepp om händelserna på plan, men tröttnade sista kvarten mot pigga LFK U och det var med nöd och näppe man lyckades vinna. Joel Lovén knep bl a en straff. Duktiga i SIF var tremålskytten Pontus Johansson och mittfältaren Andreas Jönsson. Vi gratulerar också unge Oscar Andersson till första seniormålet.

Össjö IS-YBK 4-0 (3-0)