Lördag:

Trean:

LFK-Fässbergs IF 3-2 (1-1)
Mål LFK: Rasmus Liedman, Anton Gunnarsson, Linus Wikander

I och med segern säkrade LFK defenitivt kontraktet. Nu kan man titta uppåt mot andraplatsen. Segern satt dock hårt inne. LFK vände 1-2 till 3-2 sista kvarten.

Våxtorps BoIS-Alets 0-2

IS Örnia-KIK 0-3
Mål KIK: Jonatan Eriksson 2, Joel Åkesson

Unnaryds GoIF-LTIK 3-3 (2-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Olle Günther Hanssen

LTIK var det bättre laget spelmässigt och hade utöver målen fyra bollar i virket. Med tanke på att rödblått låg under med 2-1 i paus och med 3-2 med kvarten kvar får man ändå vara relativt nöjt med en pinne med på den över timmen långa resan hem.

GIF/VIF-K/HFF 2-1 (1-1)
Mål GIF/VIF: Robin Möller, Charlie Boson
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk

K/HFF stod upp bra och krigade hela vägen. Med lite flyt kunde man både kryssat och vunnit. GIF/VIF var dock det starkaste laget i andra halvlek och 2-1 var inte på något vis orättvist.

Tomas Karlsson:

9 presumtiva A-lagspelare saknades inför hemmamatchen mot Trönninge. Andreas satt med bristning, Dennis alltjämt med avslitet korsband, Nisse jobbade med gamlingar och Otto och Filip vart avstängda och Jonte låg hemma med ebola. Dessutom satt 0-9 från kampen mot Lidhult som en tagg i minnet hos alla. Därför var det något dämpat inför matchen. Anton Olsen stirrade i kaffekoppen, Snoddas hade ångest över att kanske få spela bara någon månad innan femtioårsdagen och Emil såg lika pigg ut som en utbränd dagisfröken med mens.

Laget kom överens om att ge precis allt. Aldrig vika sig och aldrig ge upp. Slåss till sista blodsdroppen. Emil Olsen hotade att nita den jävel som sumpade något i början av kampen men efter 36 sekunder tog Trönninge ledningen efter ett inkast som gick åt helvete. Tankarna då var inte mörka, de var kolsvarta.

Men likt fågel Fenix reste sig hemmalaget och förfallet stoppades. Istället var det YBK som skapade chanserna. Jakob sånär igenom och Simon Axelsson slog bollen parallellt med mållinjen efter att ha lurat sin back upp på andra sidan länsgränsen. Försvaret spelade behärskat och mittfältet slet med hjärtat utanpå tröjan.

Kvitteringen skulle också komma. Axelsson lurade åter sin back och denna valde en illa dold knuff. Domaren dömde straff och Axelsson petade retfullt enkelt in kvitteringen. YBK gick framåt igen, ville ha mer. Dock straffades laget i slutet av halvleken. En boll studsade förrädiskt i straffområdet och lurade tre hemmaspelare. Sopren kunde bortalagets anfallare rulla in ledningen.

I paus hade vi dock vittring. Poäng inom räckhåll. Vi var trötta men det var bortalaget också. Dock slog fru Fortuna till och visade YBK långfingret. Ett harmlöst, felriktat, meningslöst jävla inlägg flög retfullt nog in i hemmakassen och Trönninge ledde nu med två bollar.

YBK vägrade dö. Bortalaget förde spelet men YBK kontrade och höll på att komma igenom några gånger. Närmast kom Jakob med ett tungt skott och Simon som efter en snabb frispark prickade stolpen. Även Dorlind var ack så nära att näta.

Sista kvarten varmdock YBK slutkörda. Trönninge dominerade och YBK försökte hålla siffrorna nere. Ett sista mål rann igenom med minuten kvar och förlusten skrevs till 4-1. Helt rättvist. Trönninge var bättre.

Besviken, men mycket stolt hemmatränare kravlade av planen. Fruktansvärt trött. Ersättarna spelade heroiskt. Anton Olsen slet som ett djur, Mattsson stabil, Dorlind lurig och Kasper utmärkt som ny mittback. Matchen var sur att förlora men även orsaken till att tränare Karlsson blivit smått förälskad i YBK. När allt är som mörkast kliver pågarna ut och sliter som om det inte finns någon morgondag. Slitna spelare som dubblerat i B-laget visar enorm moral trots idoga förluster. Finns det någon gudomlig kraft så ser den till att allt slit belönar sig någon gång. Många lag är bättre än YBK men få lag visar samma hjärta som pågarna från östra Laholm.

Vi har tre matcher kvar. Det kan bli nio poäng. Det kan bli noll. Men en sak är säker: vi kommer igen!