Resultat helgen

Trean:

Stafsinge IF-LFK 8-1 (3-0)
Mål LFK: Gabi Morad

Ett otroligt resultat på division 3-nivå. Siffrorna känner vi igen från årets division 6 när toppen mött botten. Gabi Morads reducering fram till 1-3 hjälpte föga. LFK är nu borta från kampen kring andraplatsen och får spela för hedern i de två avslutande omgångarna.

Fyran:

GoIF Ginsten-BKW 2-3 (1-2)
Mål BKW: Petter Gustafsson 3

Viktig seger för BKW i svängig historia. Vinsten gör att Vallbergalaget har grepp om tredjeplatsen som bär uppåt.

VBoIS-Torup/Rydö FF 1-5 (1-1)
Mål VBoIS: Olof Karlén

T/R seger tog dem upp på förstaplatsen igen. VBoIS förlorade nu med samma siffror som man vann med i våras.

Sperlingsholms IF-KIK 4-1 (2-0)
Mål KIK: Jonatan Eriksson

KIK:s försvarsspel i matchen påminner i mångt och mycket om Manchester Uniteds. Laget hade tredjeplatsen att spela om, men den är man nu borta från. KIK har gjort en klart godkänt säsong och slutar fyra i tabellen.

Alets IK-LTIK 3-0 (0-0)

LTIK förlorade mot ett bättre Alet. Bäst i ett blekt bortalag var målvakten Ahmad Reza-Jafari. Förlusten innebär att LTIK nu måste ta poäng mot Simlångsdalen samtidigt som Örnia måste tappa poäng mot Unnaryd i den sista omgången för att det skall bli femman även kommande säsong för rödblått.

K/HFF-HIS 3-4 (1-2)
Mål K/HFF: Andreas Johansson, Fredrik Junefalk, Daniel Alexandersson
Mål HIS: Karl Pålsson, Fredrik Johnson, Markus Hedström, Albin Lundgren

HIS kopplade ett grepp om andraplatsen som man inte lär släppa. K/HFF gick från 0-1 till 3-1. Efter skogslagets tre raka föll försvarsspelet ihop likt Uniteds och åslaget kunde göra tre raka. Jag känner med K/HFF och är imponerad av HIS moral. Ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist. En tröst för K/HFF är att det ändå inte räckt med kryss. Då är jag ganska säker på att HIS tagit det ändå, åtminstone på bättre målsskillnad. K/HFF hade behövt vinna den här matchen. Nu får man försöka bli näst bästa trea istället. Stor derbyhjälte i HIS: Albin Lundgren med sitt 4-3-mål på övertid. En övertid på fem minuter som ingen vet vart domaren hittade.

Trönninge IF-RGIF 5-1 (2-0)
Mål RGIF: Erik Moberg

TIF vann fullt rättvist och RGIF:s chanser till andraplatsen försvann. TIF har goda möjligheter att bli trea då K/HFF har en tuff match mot RGIF i den avslutande omgången.

Lidhults GoIF-GIF/VIF 4-5 (1-4)
Mål GIF/VIF: Charlie Bosson 2, Leo Gustafsson 2, Robin Möller

Seriesegrande GIF/VIF avslutade säsongen snyggt med bortaseger i Lidhult.

YBK-SIF 3-1 (1-0)
Mål YBK: Otto Nilsson, Filip Svensson, Simon Axelsson
Mål SIF: Oskar Moberg

Bottenmöte och publikmatch (ca 250) slutade med hemmaseger för YBK. SIF stretade emot bra och gick upp till 1-1 men lyckades inte plocka några poäng från gamle tränare och spelaren Tomas Karlsson.

Tomas Karlsson:

"Till tonerna av Kentas gamla dänga "just idag är jag stark" äntrade YBK vackra Munkavallens gräsmatta för bottenmötet mot Skottorp IF. Allt var upplagt för fest. Ungefär 250-300 åskådare hade nappat på iden om att fira lördag eftermiddag i Ysby. Solen sken, inte ett moln så långt ögat kunde nå och YBK mönstrade starkast möjliga lag. Sex raka torsk var en anledning till revansch och den stora publiken var skäl nog att ta fram allt som pågarna i YBK har inom sig. När Matilda Dock dessutom sjöng du gamla du fria så att högtalarna nästa exploderade var taggningen på max. Inget vittnade om ett bottenmöte i division sex. Inramningen var kalas!

Bortalaget mönstrade bekant startelva. Min gamle mittbackskollega Packe Martinsson spelade på innermitten och den på min tid ytterbacksplacerade Erik Beus gjorde honom sällskap. Hade Marcus Hultin dessutom dykt upp så hade hela backlinjen i SIF från 2007 varit på plan samtidigt.

YBK tog kommandot och anföll som hungriga vargar mot det tappra Skottorpförsvaret. Ysby skapade chans på chans. Orimligt att komma ihåg alla. Jakob kom fri två gånger, Otto sköt gång på gång antingen i Lovens händer eller utanför. Jonatan Gunnarsson nickade ett fint inlägg i kryssribban och Nisse Carlsson blev mer ensam än Reinfeldt på valnatten men lyckades inte sätta bollen i mål. Skottstatistiken måste varit parodisk. Gång på gång avlossade YBK bössan mot Skottorpskassen men skotten och avsluten var lika felplacerade som en mansgris i Feministiskt initiativ. Gång på gång försökte hemmapubliken applådera fram hemmalaget till mål men det verkade vara som förgjort. Skottorp stack upp två gånger och båda gångerna var Fredrik Gustavsson inblandad. Båda gångerna vrålade mannen – som inte direkt är minst på planen – efter straff då han stöp som fallen älg i straffområdet. Rutinerade domaren valde att skratta bort försöket medan YBK blev allt mer irriterat på teatern.

I pausen hämtade vi andan, manade på varandra och bestämde oss för att skicka in bolldjävulen till varje pris. Coach Snoddas Karlsson började göra byten tämligen snart efter paus. Jakob Johlin som tidigt i första halvlek fått utgå kom åter in men denna gång på sin nya anfallsposition, Drängen Håkansson slängdes in på mitten för att hjälpa till med nickduellerna och Anton Olsen tog plats på ytterfältet. Bytena gav resultat. Otto Nilsson sköt först i kryssribban och halva publiken trodde nog att matchen skulle gå i bortafavör pga hemmalagets ineffektivitet men minuten senare revanscherade sig Otto. Ensam med målvakten visade han var skåphelvetet skulle stå. Lurade Loven i bortakassen och chippade in ledningen. Stort jubel på läktarna och till och med barnen som fiskade godis i fiskedammen vände sig om när de hörde vrålet.

Gamla klassiker som ”andra sidan är ni klara” och ”sassa brassa mandelmassa, vi vill höra nätet rassla” dammades av på läktarna men YBK verkade nu trötta. Istället för att gå all in på att döda matchen tilläts Skottorp ta över. Plötsligt var det under 10 minuter YBK som försvarade sig och med kvarten kvar satte SIF kvitteringen efter en hörna.

YBK ville dock inte nöja sig med ett kryss och gick till motangrepp. Simon Axelsson tog säsongens smartaste löpning och friställdes efter tränare Karlssons passning. Simons skott räddades av Loven men ambitiöse Filip Svensson stötte in ledningsmålet. Nu tappade SIF modet och Ysby anföll gång på gång. Till sist satte Axelsson trean på vad som förmodligen var hemmalagets tjugonde öppna målläge.

Domaren blåste av matchen och publiken jublade. YBK slog sin traditionella kullerbytta och för en gångs skull var det segersång i omklädningsrummet. Den cyniske kan säkert lägga någon sur kommentar om att YBK ändå ligger i botten och en annan kan säkert vara allmänt gnällig med stöd av internets anonymitet. MEN det skiter vi i! Vi hade fulla läktare! Vi vann med 3-1 och just idag är vi starka!"