VBoIS drar sig ur

Våxtorps BoIS drar sig ur division 7 södra på grund av spelarbrist och kommer istället att ingå samarbete med K/HFF. Föreningarna kommer tillsammans ha tre lag i seiespel 2019. A-, B- och C-lag. Detta är inte något helt nytt för K/HFF, som själva haft tre lag i seriespel tidigare. Början på -90-talet?
 
Så här skriver K/HFF på sin Facebooksida:

"Idag är det många fotbollslag som har det tufft att få ihop sina lag. KHFF är lyckligtvis inte ett av dessa utan vi har både en bra trupp och tränare. Men det finns lag i vårt närområde som tyvärr inte har det lika väl förspänt. Ett av dem är Våxtorps Bois som för tillfället har en alldeles för liten seniortrupp för att klara nästa säsong. När de kontaktade oss för att se om vi kan hjälpas åt att hitta en lösning var valet inte så svårt. Naturligtvis vill vi hjälpa hellre än stjälpa. Så vi kommer härmed att inleda ett samarbete med Våxtorps Bois. På sikt ska de såklart återuppta sitt eget seniorlag, de har ett lovande juniorlag som behöver ges lite tid att växa, och framtiden finns för dem om vi bara hjälps åt ett tag.


Att samarbeta är inget nytt för oss. Tidigare har vi haft liknande samarbetsavtal för ungdomar med både Markaryds IF och Våxtorps Bois. Vi försöker att se möjligheter och att alltid tänka framåt. 


Vi tänker även starta upp ett gemensamt C lag och kommer således att spela med A-laget i div 7, B-laget i klass 2 och C-laget i klass 3. På så vis ger vi samtliga spelare bra möjligheter till speltid.


Tyvärr innebär detta att div 7 och södra Halland tappar ytterligare ett lag denna säsongen. 


Vi vill uppmana alla föreningar att tänka framåt. Att bygga er egen framtid, satsa på er barn och ungdomsverksamhet. Den är livsviktig för er framtid. Tänk långsiktigt och inte bara för stunden. Det står varje spelare fritt att själv välja var den spelar, men vi föreningar och ledare har också ett ansvar. Alla lag vill såklart ha så bra spelare som möjligt, men ska det vara på bekostnad av vad som helst? Vad är en upphaussad och framgångsrik säsong värd när hösten kommer, om spelarna slutar eller byter klubb igen och man inte har några att plocka upp underifrån? När publiken sviker för de har inte hjärtat på riktigt rätt ställe. När motståndarlagen tynar bort och försvinner. 


Tänk efter före. Håll ihop istället för att dra isär.


Vi välkomnar samarbetet med Våxtorps Bois och hoppas att det ska gynna såväl oss som dom och även fotbollen i hela södra Halland. 

Styrelsen
Kornhult/Hishult FF"


I division 7 södra ingår nu Walldia, Andersberg, Ysby, Vapnö, K/HFF, Lidhult och Knäred. Lagen kommer spela trippelmöten, totalt 18 omgångar.

//P.


Kommentarer
Postat av: Pauline KHFF

Hej! Vill bara förtydliga att samarbetet gäller samtliga seniorlag herrar i seriespel, alltså A+B+C. Vi anmäler ytterligare ett c lag för att ge alla chansen att spela. Vi kommer alltså att vara en enda stor trupp men med spelare från två olika lag, där alla har möjlighet att spela i alla lagen utifrån sin förmåga.

2019-01-31 @ 17:30:43
Postat av: Peter Walldén

Känns tungt i ett fotbolls hjärta.
Ännu ett lag som har problem att få ihop det.
Vad gör vi för fel i vår älskade fotboll ?
När så många unga slutar. De är nog dax att sätta sig ner och fundera.

2019-02-02 @ 11:16:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0