Resultat torsdag

Trean:
 
LFK-Älmhults IF 0-0
 
Det blev inte fjärde raka segern för LFK: Men väl en pinne. Dämed håller man det knappa avståndet till Älmhult i tabellen.
 
Femman:
 
LTIK-Trönninge IF 1-2 (1-1)
Mål LTIK: Patrik Åkesson
 
Femte uddamålsförlusten för LTIK.
 
Första halvlek på ett soligt och åskådartätt L:a Tjärby IP var en jämn historia. Böljande spel och få målchanser. TIF tog ledningen genom Kristoffer Romano på nick sedan LTIK inte fått bort bollen.
 
LTIK var det bättre laget mot slutet av halvleken och kvitterade rättvist strax innan paus då relativt nyinbytte Patrik Åkesson kunde raka in Conny Strömbergs inlägg i mål. Inspelet föregicks av att Strömberg elegant slog sin gubbe på kanten.
 
TIF skapade den bästa möjligheten utöver målen på en omställning. LTIK:s målvaktstalang Andrée Pettersson klarade dock.
 
I andra halvlek hade LTIK TIF under konstant press. Trots flera högkaratiga målchanser ville dock inte bollen in. De bästa hade Simon Vedin och Daniel Hellsten.
 
Båda hade öppna lägen. Men Vedins placerade sitt avslut tätt utanför och Hellsten sitt i ribban med högerfoten.
 
TIF gick vinnande ur striden sedan lagets rutinerade lagkapten Kristoffer Romano fallit synnerligen lätt i straffområdet. Emil Lund placerade säkert dit straffen.
 
Det mycket speciella är att nye bekantskapen till domare friade väldigt mycket ute på plan. Men då "Romme" föll enkelt i straffområdet blåste rättskiparen direkt. Det kändes inte konsekvent. Bra prestation av Romme dock. Som blev tungan på vågen för TIF:s del.
 
Det hände med kvarten kvar. Trots LTIK-tryck lyckades hemmalaget inte få till en kvittering. En synnerligen orättvis förlust för LTIK. Men sådan är fotbollen och just nu är det stolpe (ribba) ut för rödblått.
 
LTIK saknade sju mer eller mindre odinarie spelare (Emil Olsson, Håkan Karlsson, Kristoffer Nilsson, Linus Jerkesten, Jacob Björk, Björn Öberg och Olle Günther Hanssen) av olika anledningar. LTIK:s trupp är dock så bred (eller kanske för stunden så jämndålig?) att det inte märks att så många spelare saknas.
 
Nu var Henrik Nilsson, Mattias Johansson, Tom Hjälmefjord och Fredrik Wersch med. De missade förra matchen.
 
Många LTIK:are stod för bra prestationer. Ingen får F. Extra plus i kanten till Lucas Alsbjer, Oskar Hemhagen och comebackande Fredrik Wersch.
 
Det bara måste vända för LTIK snart. Fem uddamålsförluster där man varit det bättre laget spelmässigt i åtminstone fyra... Tydligen inte tillräckligt bra. Men, i alla fall... Parodi!
 
Sexan:
 
KHFF-VBoIS 3-3 (3-1)
Mål KHFF: Henrik Fridberg 2, Fredrik Junefalk
VBoIS: Rasmus Rudolfsson 2, Daniel Pålsson (straff)
 
Oavgjort i topp- och prestigemötet sedan BoIS kommit tillbaka starkt i andra.
 
YBK-SBK 4-2 (0-1)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2, Tomas Karlsson (straff), Filip Svensson
Mål SBK: Jesper Sunesson, Måns Torstensson
 
YBK:s andra trea. Tidigare har man vunnit mot SIF.
 
//P.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ysby-skogaby 4-2
Jonathan Gunnarsson 2, Filip Svensson, Tomas Karlsson (straff)

2013-06-06 @ 17:28:45
Postat av: Anonym

Vbois målskyttar: Rasmus Rudolsson x2 och Daniel Pålsson 1(straff)

2013-06-06 @ 18:35:10
Postat av: Anonym

Oväntat att Bois skulle få en straff

2013-06-06 @ 18:36:15
Postat av: Anonym

Helt amazing!
Men dom kanske ska ha dom också, vad vet jag :)

2013-06-06 @ 20:07:44
Postat av: Anonym

Tror jag inte pajasar hela bunten

2013-06-06 @ 20:08:47
Postat av: Anonym

Visserligen..

2013-06-06 @ 20:31:23
Postat av: Anonym

Bois straffen idag var billig. Det erkänner t.o.m Pålsson själv efter situationen. Lätt touch av målvakten, pålsson trillar lika lätt. Ström kunde lika gärna friat som att ha blåst straff.. Ska också tacka båda lagen för en underhållande och nervkittlande match att se på.

2013-06-07 @ 02:21:23
Postat av: Statistikern

BOIS har gjort 28 mål av de totalt 199 som gjorts så här långt i Div 6 södra, vilket motsvarar 14%. Det skulle innebära att det borde ha varit 50 straffar i serien med tanke på att BOIS haft 7 straffar (7/0,14=50).

2013-06-07 @ 11:23:28
Postat av: Pålsson

Hej alla anonyma fotbollsexperter!
Tänkte först låta er diskutera på egen hand men känner att jag ändå vill bidra med lite fakta.
Beträffande straffen igår: jag blir fri med kornhults målvakt rundar honom och han hakar mig lite i foten. Absolut kan jag stå på benen men målvakten bromsar mig tillräckligt för att jag ska kunna slå in det annars givna målet. Där av väljer jag som jag tror dem flesta andra hade gjort att ge vika för fällningen. Fel? Tycker nog inte att det hade varit så rätt om det inte blivit straff. Däremot kan man ju diskutera huruvida det är rätt med både rött och straff men sådana är ju reglerna. Det jag erkände både för spelarna och domaren efter matchen va att jag hade kunnat stå på benen men då hade också kornhults målvakt berövat oss på ett mål enligt min mening.
Beträffande alla våra straffsparkar: gick igenom dem lite snabbt när jag läste här att det tydligen irriterar folk. En enda straff vi fått har varit betydelsefull för utgången i matchen och det var den igår. Möjligtvis har 2 straffar tidigare varit "billiga" men definitivt inte fler. Lycka till med fotbollen nu alla och fortsätt att stå upp i straffområdet! :)

2013-06-07 @ 12:41:49
Postat av: Nicky

Om Pålsson inte lagt sig i nämnda situation så hade därmed målvakten fått en fördel i situationen (och eventuellt avstyrt ett mål) genom att bryta mot reglerna, givetvis rätt av Pålsson att "lägga" sig. (om nu situationen utspelade sig som beskrivits)

Rena filmningar däremot skall utrotas med avstängingar och (på högre nivå) böter!

2013-06-07 @ 14:39:56
Postat av: Alex

Nu är det ju så att Påhlsson ska få straff oavsett om han lägger sig eller inte. Man behöver inte ramla för att få straff, enligt reglerna. MEN, jag förstår om man lägger sig (tyvärr), för dom flesta blåser inte straff om man fortsätter sin löpning. Spelförståelse handlar det om, och den varierar hos oss alla :)

2013-06-07 @ 15:25:35
Postat av: PellePlutt

Straff eller inte, Påhlsson skriver ialla fall för jävla roliga referat på våxtorps hemsida. Han och Karlsson kunde fan referera all fotboll i Halland. Ge dom en egen bilaga!!!!!!

2013-06-07 @ 16:23:56
Postat av: Sara

Karlsson är magisk! Är det Påhlsson som skriver roligt på V.Bois? Skit samma, både Bois och ysby verkade fått blåmärken i alla fall mot skogaby. Karlssons referat är inne jag bara väntar på Påhlssons från Denna matchen

2013-06-07 @ 16:31:35
Postat av: Vem vet

Roligt är ändå att BOIS inte lyckades göra mål(bortsett från traffen, som han inte var långt borta på på killen i mål? Han är ju inte ens målvakt!!

2013-06-10 @ 00:47:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0