Nytt år, nya möjligheter

Så var man då LT-medarbetare och det känns både inspirerande och kul. Anledningen till att jag valde LT (ja, jag hade faktiskt valmöjligheter, konstigt nog) är pga. att jag känner att jag har en tydlig roll att fylla på LT-sporten och dessutom känner att jag kommer att ha möjligheter att påverka en hel del. Fredrik Torstensson och Linda Weinstock, de två ansvariga för LTs sportredaktion, som tidigare har fått utstå en del kritik från min sida, dock inte personlig kritik på det sättet, har jag nu en annan förståelse för än tidigare och jag tror och hoppas att vi kommer att ha ett fint utbyte av varandra. Att sporten på LT får och har fått utstå en del kritik beror absolut inte på bristande kompetens från Fredrik och Lindas sida, det beror helt enkelt på att de ställdes inför ett svårt, ja i princip omöjligt, uppdrag när de på egen hand utan någon hjälp fick ta över sportredaktionen utan att själva vara Laholmare från början. Med tiden är jag säker på att det kommer att visa sig att det inte alls kommer att bli sämre än vad det varit tidigare, snarare tvärtom, det handlar bara om att ge lite tid åt mina kollegor att få den erfarenhet och lokalkännedom som är nödvändig. För jag lovar att de är mycket nyfikna och intresserade.

Förhoppningsvis ska jag där kunna bidra inom mitt kunskapsfält, som då i förstahand är inom lokalfotbollen, i gengäld kommer jag säkerligen att kunna lära mig massor av Linda och Fredrik om själva journalistiken, där jag inte har någon egentlig erfarenhet och ingen utbildning. Vi är alla tre måna om den lokala fotbollen i kommunen och vi vill att den ska få ta mycket plats. Att artiklar kring varje lag inför säsongen och ett LT-lag efter säsongen ska med i tidningen igen är vi rörande överens om. Att ett litet fokus även fortsatt kommer att ligga på Laholms FK, som ju bör punktmarkeras och Ränneslövs GIF, som enda Laholmslag i fyran, blir naturligt. Men förhoppningen är att även övriga lag ska få mer plats än de fått tidigare. Jag hoppas därför att du som sagt upp din prenumeration tar dig en extra funderare på om det inte vore rätt kul att ta tillbaka LT nu och att du som har kvar LT också låter den fortsättningsvis hamna i brevlådan på mornarna.

Jag vill vid sidan om mitt deltidsarbete på LT-sporten också fortsätta att blogga i den mån jag hinner. Mina studier till gymnasielärare går dock först.

Nu drar försäsongen igång. Är du sugen? Jag är det!

Fotbollshälsningar, Johan Plogen Jönsson

PS. Smög sig in ett litet fel i tidningens artikel om mig, ingen stor sak, men Dennis Rosenquist spelar inte i Giffen, för er som undrar. Jag tror i ofs att den skicklige målvakten klarat sig väl i konkurrensen, det är bara det att det blir lite jobbigt för hans del att pendla från Göteborg kanske. Förövrigt inte särskilt konstigt att det blev ett fel med tanke på all den info jag öste över min stackars kollega Torstensson. DS.


Kommentarer
Postat av: Pelle

Det var ju för väl Plogen att det som vi alla hoppades på blev verklighet. Fick i dagarna en förnyelse på LT 1 år till, nu hamnar inte det inbetalningskortet i soporna.

2010-01-16 @ 01:36:51
Postat av: Dennis

Äntligen har man fått den rättmätiga credden för namnet på denna blogg. Trevligt att man dessutom av bara farten blev värvad till Ränneslöv!

2010-01-16 @ 11:26:31
Postat av: MIcke J

Grattis Johan!!

Fantastiskt kul för dig, och för den lokala fotbollen. Jag tror det kommer att bli ett lyft för både föreningarna och för spelarna. Kommer själv ihåg hur man såg fram emot läsa reportage om lagen inför serien och hur man spekulerade i hur LT-laget skulle se ut efteråt. Lycka till !!!

2010-01-16 @ 11:33:40
Postat av: Oscar

Vilka fler än LT gav dig de här erbjudandet om man får fråga? :)

2010-01-16 @ 11:38:59
Postat av: Anders W. SIF

Grattis!! Ett något oväntat drag av LT, men förbaskat bra, nu blir det fokus på Laholmsfotbollen. David Axelsson har ju skrivit på för HP!

2010-01-16 @ 12:06:24
Postat av: Nisse

Jag skull vilja vända på det. Grattis LT och lokalfotbollen. Tack Plogen

2010-01-16 @ 12:30:50
Postat av: Kollega Torstensson

Jag ber om ursäkt för denna lilla miss och hoppas att ingen av parterna tagit allt för illa upp...

Åter igen, välkommen ombord!

2010-01-16 @ 15:17:48
Postat av: P

Tack för alla snälla kommentarer.Dennis: Hellsten trodde att du och han skulle bli lagkamrater. Han blev glad.Oscar: Om du får gissa en gång, vilka tror du?Torstensson: Ingen skada skedd.

2010-01-16 @ 15:38:19
Postat av: grisfestprisse

Äntligen !!!

Vi som har följt Plogens blogg vet om att detta kommer bli bra.

Föregående år så slutade jag med LT pga dålig lokal sport, men nu får man nog börja igen.

ett lyckokast för LT.

Lycka till "plogen"

Från en som sjungit duett med honom på en grisfest

2010-01-16 @ 18:02:41
Postat av: Klas Johansson

Jättekul Plogen.

Behövs en som är intresserad samt påläst om lokala fotbollen.Tidsfrågan innan du sitter i TV-soffan och tagit över Patrik Ekwall jobb.

Där hade också behövts förnyelse.

2010-01-17 @ 10:02:58
Postat av: ida

Grattis bästaste Johan :)

2010-01-19 @ 11:09:34
URL: http://vilkenbrud.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0