Nattcupen 2010

Då har även 2010 års Nattcup gått av stapeln. Som vanligt en välspelad turnering med väldigt många bra spelare, individuellt sätt. I år tog ett LTIK-baserat lag med namnet Tyngaste hem cupen. Skönt för oss Laholmare att bucklan nu fick stanna i kommunen sedan den två år i rad följt med Rinia hem till Falkenberg. Året innan det vann Grunden BoIS cupen med följande lag: Jacob Olovsson, Henrik Ragnarsson, David Eriksson, Ola Jönsson, Mattias Bengtsson, Johan Bergman, Andreas Randevik, Jonatan Jacobsson, Calle Genberg och Peter Åberg. 2006 vanns cupen av LA Holm med Besart och Bujar Mazreku, Nijazi Behrami, Rasmus Larsson, Jeton Kamberi, Johan Gustafsson, Ekrem Bekteshi och Petter Gustavsson.

Gruppspelet inleddes lite försiktigt med många målsnåla matcher. Det är annars ovanligt i cupen eftersom att offensiven brukar prioriteras, det verkade som att fler lag även försökte hålla ihop laget i år. I gruppspelet fick man bl a se Andersberg slå Rinia med 2-1. En meriterande och mycket skön seger för AIK så klart. Det gick tungt för det Riniabaserade laget i år och efter två raka år som slutsegrare i cupen gick man nu inte ens vidare från gruppen. I Rinia kändes bl a den duktige målvakten Yll Ramadani, som stått de två senaste åren också, samt den hypersnabbe Ekrem Osmani och skyttekungen i Nyårscupen Vedat Hajziri igen. I Andersbergs bättre lag, lag gul, fanns bl a den proffsomsusade skyttekungen Fidan Jashari med.

Då kan vi väl gå igenom övriga lag också när vi ändå är igång. Ett SIF-lag fanns med och här kändes bl a bröderna Oskar och Erik Moberg, Jonathan Spencer samt den flyfotade Robin Palm igen. Ett KIK-lag med bröderna Markus och Joel Åkesson, Dan Karlsson, Simon Andersson, Christoffer Olsson, Peter Karlsson och Burim Sumiqi. Man var även förstärkta av SBK-målvakten Andreas Mattsson och YBKs Anton Svensson. Ett Trönningelag, Joga Bonito, där bl a Vintercupens skyttekung Marcus Hulander kändes igen, men även Daniel Pålsson och den TIF-fostrade Snöstorp/Nyhemmålvakten Kalle Samuelsson ingick i laget. Ett lag med Laholmsynglingar blandat med ynglingar utifrån där bl a den nyuppflyttade LFK-senioren Egzon Behrami ingick. I detta lag fanns också en överteknisk och hårdskjutande herre med mörklblå uppdragna strumpor och matchande shorts. Han sades vara från Ängelholm. Vem var han? I lag Telenor kändes bl a Mohannad Issa, Berat Sulejmani och Nehat Bregaj igen.

Ett GIF/VIF-lag coachat av Lars Tudde Pettersson och den spelande tränaren Kim Gustafsson fanns också med. Här ingick flera av de yngre lovande spelarna i GIF/VIF som Noak Pettersson, Simon Nilsson, Aron Ingemarsson, Oscar Gustafsson, Charlie Boson (tillhör numera HBKs J-lag) samt cupens yngste spelare, 12-årige Isak Pettersson, som ju fanns med redan förra året och jag har ju också redan skrivit om den minst sagt talangfulle målvakten i tidigare inlägg. I laget saknade jag den mycket duktige Alexander Nilsson, med honom på plan hade laget höjts ett par snäpp. Nu gick det tungt för de unga killarna. Man blir dock äldre för vart år som går och snart kommer man att kunna konkurrera på allvar med de bättre lagen. Som motvikt till The Future fanns också ett legendarlag med i Mellby BK bestående av följande spelare: Micke Johansson, Pidda Andersson, Pelle Thronée, Patrik Philipsson, Henrik Karlsson, Andreas Håkansson, Lasse Nordström och Petter Pålsson. Fantastiskt kul att man ställde upp och spelade i cupen. För att gå långt nästa år rekommenderar jag att man lyfter ut Micke från målet till en backplats (inget ont om dig som målvakt annars Micke) och plockar in Mats Persa Pettersson i kassen och dessutom kollar om Jonte Nilsson kan ställa upp som forward. Med en riktig målvakt och en verklig målskytt hade detta lag kunnat gå riktigt långt.

När vi kommit så långt som till semifinal spelades de mellan ett för mig helt okänt lag, Kossova, med, självklart, en väldig massa duktiga inomhuslirare. Målvakten i laget stack ut och måste bara ha spelat högt upp, han hade dessutom en fruktansvärd bössa och gjorde flera mål. De mötte i sin semifinal ett lag som tycktes vara baserat på Trönninge BK-spelare, men även Laholmskillarna Atef Abou-Shakra och Anton Tideman ingick i laget. Det förstnämnda gänget gick vidare till final. I den andra semin möttes Tyngaste och LA Holm. Ett prestigemöte naturligtvis. I LA Holm ingick som vanligt ett gäng LFKare, Markus Mälarn Johansson, Petter Gustavsson, Andreas Martinsson, bröderna Besart och Besnik Mazreku, Rasmus Larsson, Jeton Kamberi samt bröderna Sabri och Nijazi Behrami. LA Holm hade lag Tyngaste på halstret då man fick spela fyra mot två i över en minut. Tyngaste lyckades dock hålla undan och vinna matchen. Skyttekungarna Sabri Behrami och Rasmus Larsson var stora i nederlagets stund och ansåg båda att det efter lag Tyngastes prestation i semin inte var mer än rätt om man fick vinna hela cupen.

Det gjorde man ju också sedan man slagit Kossova, med den duktige målvakten, i finalen med 1-0 sedan Kenan Ramadani avgjort det hela i den 12e minuten. Efter slutsignalen var det fysiskt och mentalt mycket sledna, men väldigt lyckliga spelare i Tyngaste. Bronsmatchen vanns enkelt av LA Holm med tvåsiffrigt. Därför kunde också Rasmus Larsson dra ifrån i skytteligan och vinna den med sina åtta kassar. På delad andraplats kom Sabri Behrami och Visar Demaj med sju mål var. Lag Tyngaste vann cupen pga av fin teknik hos samtliga spelare, samt väldigt hårt jobb av hela laget cupen igenom. Dessutom hade man ett lag med spelare som alla har verklig spetskompetens. Jonna med sina vidriga reflexer, Kenan med sin kyla i avgörande och viktiga lägen, Arlind med sin spelförståelse, Miri med sin otroliga kvickhet, Nderim med sitt välriktade och mäktiga skott, Visar med sitt målsinne och Olofsson med sin vinnarskalle och sitt fantastiska passningsspel. Dagen efter summerade Miri lagets insats "Alla jobbade stenhårt för varandra, men utan Jonna hade det sett ut som alla andra år". En bra målvakt gör jättemycket i inomhusfotboll. Återigen grattis lag Tyngaste! Fantastiskt kul att ett lag iklätt LTIKs gamla urtvättade, men vackra, Barca-ställ vann cupen.

//P.

PS. Saknade lag Vat-Ny i cupen. Hoppas att LIBK inte lägger cupen natten innan match nästa år så att de spelare som vill vara med kan vara det 2011. Det måste du ju kunna lösa Vepsä! Jag får väl också passa på att tacka innebandyklubben för att man anordnar denna trevliga cup varje år. Alltid lika kul. Bra jobbat! DS.


Kommentarer
Postat av: sabbe

härligt härligt härligt

2010-01-12 @ 17:38:05
Postat av: Kanon inlägg P.

Intersport Nattcup 2010 höll ett antal klasser bättre fotboll än vad Skogaby cupen gjorde iår.

Här fanns allt iår, tekniken,kampen och humöret.

Riktigt roligt att se och ni som såg upp på läktaren såg nog samma sak som jag att vakterna satt och njöt istället för att göra det de hade betalt för. Ja så bra var det ni som inte var där.

Sen åkte ju vinnarna i trönninge ut redan i kvarten så kanske en hint över hur bra standard det hela höll, därav kanske inte domarna inte riktigt hann med i farten.

2010-01-13 @ 14:39:22
Postat av: spelare

På tal om dommarna, jag tycker att den nivå som ställdes av dommarna i nattcupen var 100 ggr bättre än i skogabucupen. i nattcupen lät man spelet gå och man förstörde inte rytmen i matcherna med massa onödiga avbrott på grund av att bollen är en millimeter fel. Dessutom tilläts hårdare kamp rent fysiskt, skit bra

2010-01-13 @ 16:17:15
Postat av: Anonym

Kul läsning Plog! I Trönninges lag var det bara en spelare som var samma sedan Skogabys inomhuscup. Annars håller jag med ovanstående kommentar.

2010-01-13 @ 16:20:20
Postat av: hheheh

ursäkter kan man ALTTID komma med.

2010-01-13 @ 17:08:52
Postat av: Anonym

???

2010-01-13 @ 17:38:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0