Oavgjord internmatch

Resultat internmatch:

LFK Gul-LFK Vit 3-3 (1-1)
Målskyttar Gul: Johan Bergman 2 (inlånad från RGIF), Nijazi Behrami
Målskyttar Vit: Fredrik Johnsson 2, Petter Gustavsson

På matchen fokuserades det framförallt på det nya sättet att spela, vilket bl a innebär en 4-2-3-1 uppställning. Som vanligt var det mycket svårspelat på Veinges stora och vindpiskade grusplan och som vanligt var planen väldigt hård. Detta gjorde att det fysiska spelet lös med sin frånvaro, mycket beroende på att spelarna var rädda för att dyka i backen och skada sig. Det fysiska spelet är någonting som tränarparet Andreas Thedeby och Mats Gustavsson vill förbättra. LFK behöver tuffa till sig lite grand. Truppen innehåller många bollbegåvningar och tekniker, därför var passningsspelet bra under matchen. Flera spelare gjorde bra ifrån sig och som helhet var coach Thedeby nöjd med matchen. LFKarna tycktes ta till sig av tränarparets instruktioner då lagen låg rätt i positioner matchen igenom. Det vita laget visade fin moral då man låg under, men lyckades utjämna strax innan slutsignalen från domaren Peter Pidde Olsson ljöd. Nyförvärven Jonatan Jacobsson och Berat Sulejmani imponerade i matchen, även Johan Green var duktig. Petter Gustavsson gjorde en fin insats, framförallt i andra halvlek när han flyttades fram i en offensiv mittfältsroll. Nyförvärvet från KIK, Peter Karlsson, visade också framfötterna med sin fina fysik och stora arbetskapacitet. I de bakre leden imponerade Henrik Nilsson med styrka och lugn.

Följande spelare var inte med i matchen av olika anledningar: Mats Lindström, Emil Axelsson, Henrik Olsson, David Eriksson, Robert Nilsson och Peter Joza.

Den sistnämnde har troligen drabbats av en ny knäskada. Någon undersökning är dock inte gjord än. LFK har ytterligare två spelare som provtränar med klubben i Bujar Mazreku och Göran Medjed. Bujar uppvaktas även av Halmia. Väljer han LFK blir det självklart en fin förstärkning. Medjed har funnits i LFK tidigare och vore verkligen ett bra nyförvärv. En mycket kompetent mitttback som spelat i Göteborgslaget Fässberg i division två under de senaste säsongerna. Ingen av spelarna var med i internmatchen, båda tränar dock vidare med LFK.

Thedeby tycker att det ser bra ut så här långt för LFKs del. Det enda som stört lite är en del sjukdomar i truppen och att man inte kunnat använda träningsplanen vid Sofiero alla gånger pga vädret. De nya spelarna har acklimatiserat sig bra och samtliga står sig väl i den tuffa konkurrensen. Det finns mycket talang i truppen, det gäller bara att få ut det också, träning är en sak och match något annat och nu längtar Thedeby tills träningsmatcherna drar igång. Truppen innehåller många hungriga spelare som verkligen vill bli bättre. Som ett exempel nämnde Thedeby unge Anton Tideman, som utöver passen med laget tränar mycket på egen hand. Tränarparet jobbar på att få fram en verklig vinnarmentalitet i gänget. Mycket viktigt för att nå framgång naturligtvis. Som avslutning berömmer LFK-tränaren fystränarna Stefan Larsson och Roinee Johanesson, som sköter ett rent fyspass i veckan, för deras kunnighet och engagemang.

//P.

PS. Kul att Johan Bergman, som kallades in när det behövdes folk, gjorde så bra ifrån sig. Två baljor och en ass. Inte dåligt. Hoppas att det ger honom energi att fortsätta spela en säsong till med RGIF. Bergman är naturligtvis alldeles för bra för att sluta och RGIF behöver ju sin rutinerade forward så väl. DS.

Kommentarer
Postat av: Mr.R

När man läser detta så värkar det vara en riktigt bra trupp som LFK har fått i år! Kul att läsa!

2010-01-25 @ 14:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0