Resultat onsdag

Femman:

KIK-LTIK 3-1 (1-1)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Kalle Svensson, Peter Karlsson
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson (straff)

LTIK inledde matchen klart bäst i hettan på Lagavallen. Första kvarten hängde inte KIK med och LTIK spelade stundtals fin fotboll. KIK är dock duktiga i omställningarna och så fort man lyckades komma i närheten av LTIKs mål blev det farligt. Joel Åkesson får matchens första chans när han i ganska bra nickläge efter inlägg inte får träff med pannan. Simon Vedin gör en fin grej och får in bollen snett inåt bakåt till Henrik Olsson som inte träffar mål. Efter ca en kvarts spel får LTIK straff. Henrik Olsson får den sedan han gått omkull i KIKs straffområde. Straffen kändes inte solklar, men man kan inte heller säga att domaren gjorde fel när han pekade på punkten. Det kändes som fifty, fifty, ibland blåser domarna för en sådan sak, ibland inte. Jag förstår att KIKarna blev upprörda. Henrik Olsson blev hårt tagen i ryggen samtidigt som han själv lutade sig bakåt och gick i backen. Säker från straffpunkten var som vanligt Mattias Olofsson. LTIK fortsatte att vara det bättre laget i ungefär en kvart till. Under den tiden hann Simon Vedin slita sig loss och få iväg ett lurigt skott som Mikael Holvigsson i KIK-kassen bara kan stå still och titta på när det tog i stolpen. KIK började äta sig in i matchen, samtidigt som LTIKarna alltmer hamnade i knäet på Jonas Wallin i LTIK-målet. Peter Karlsson får ett utmärkt läge att kvittera när han blir helt ren i straffområdet, Wallin gör en mycket fin räddning på det ganska dåliga avslutet, där trodde jag och många med mig att 1-1 var skulle vara ett faktum. Karlsson skulle revanschera sig när han elegant drog upp ett anfall som avslutades med att Simon Silvandersson skickade in kulan till en ren Joel Åkesson i LTIKs straffområde, Åkesson var distinkt och tryckte enkelt in kvitteringen. 1-1. Sista kvarten av första är KIK bättre än LTIK och man är ute efter ett ledningsmål, 1-1 blir dock halvtidsresultat.

Efter bara någon minut av den andra halvleken får LTIKs Anders Kallin i trängt läge iväg ett avslut som tar i stolpens insida och sedan inte orkar in över mållinjen innan Holvigsson är framme och nyper den. Snöpligt och oturligt för Kallin och LTIK. Efter ca tio minuter slår den ej inbytte, utan den från start spelandes William Sandberg en fin frispark som Kalle Svensson är först på och snyggt skarvar in till 2-1 för KIK. Efter KIKs ledningsmål försökte LTIK att flytta fram positionerna och trycka på, men man lyckades aldrig riktigt. Den sista timmen av matchen var KIKs, man dominerade inte och hade knappast ett spelövertag, men man kan som KIK-coach Klippfors uttrytckte det, säga att man kontrollerade matchen. Fredrik Wersch blir utvisad sedan han dragit på sig två gula kort, det kändes tungt och orättvist. Där tycker jag inte att domaren var konsekvent, han kunde om han hållit samma nivå matchen igenom lika gärna visat ut ett par spelare till från vardera lag, eller ingen alls. Man får bestämma sig för en linje och köra på den. Efter en hörna från höger kan Peter Karlsson ostört nicka in avgörande 3-1 till KIK och matchen känns i det skedet över trots att det återstod några minuters spel.

Jag tänker inte skriva att det var orättvist att KIK vann, för det tycker jag inte. LTIK var bättre första halvtimmen och hade man fått 2-0 på den stolpträff man hade då eller 2-1 på den stolpträff man hade direkt efter paus veti katten hur matchen hade artat sig. Sedan kändes KIK lite starkare sista timmen av kampen, man löpte lite mer och det kändes som att man var mer vän med bollen än LTIKarna, dessutom var man distinkta framför mål när lägena dök upp. Matchens profil hittar vi i KIKs Joel Åkesson, som med sin oerhörda löpkapacitet hela tiden oroade på egen hand och tillsammans med sina lagkamrater. LTIKs tränare Mats Johansson var imponerad -"Den killen kan spela högre upp framöver." Nämnas kan också att Simon Silvandersson var duktig, framförallt i första halvlek när laget som helhet fungerade lite sämre, stark i kroppen och snabb, dessutom känns det hela tiden farligt när han har bollen då man vet att den kraftfulla högerdojjan när som helst kan tala. Hur mycket jag än vill så kommer jag inte runt att nämna min gamle vän Peter Karlsson, som vanligt oerhört svårfångad, ständigt i rörelse över stora ytor, han opererar över hela planen.

LTIK lyckades få klart med nygamla Anders Kallin och Erik Westerlund under tisdagen och det var av yttersta vikt då man sedan tidigare visste om att de tre ordinarie Miridon Berisha (i Kosovo pga bröllop i familjen), Emil Olsson (jobb) och Richard Frankland (knäskada, vi vet ej hur allvarligt) skulle vara borta till mötet med KIK. Det hade blivit ganska tunnt om vi inte fått klart med Kallin och Westerlund. Nu gick båda in från start och spelade på sina vana posittioner sedan förra säsongen på det inre mittfältet respektive mittbacken. Båda skötte sig bra, men det finns mer att ta av, det är så klart inte helt enkelt att gå in i laget med så kort varsel. Alla som mötte eller såg Kallin och Westerlund spela i LTIK förra året inser vilken nytta de kommer att göra för LTIK i kampen om förnyat kontrakt i femman i höst.

Läs här vad LT skriver om matchen. Jag kan köpa att man skriver fel namn på Anders Kallin och Jonas Wallin (Anders Kallur respektive Jonas Dahlin). De två spelarna är inte från kommunen och är inte alls kända här omkring. Tilläggas bör dessutom att jag själv inte alltid skriver rätt namn. Men man kan ju inte låta bli att tycka att det är lite kul. Följande saxar jag från LTIKs hemsidas gästbok:

Får be att gratulera LTIK till en mycket intressant värvning. För vad ska man säga om att den gamle hockeylegendaren Anders Kallur vid 56-års ålder nu provar på en ny karriär inom fotbollen. Ett namn av hans dignitet borde dra både media och publik i stora mängder. Grattis LTIK! Personligen ser jag dock mest fram emot det utlovade gästspelet av hans döttrar, Jenny och Sanna, de har enligt uppgift lovat att ställa upp som cheerleaders. Det hade varit en syn för gudarna! /G.

Fasen va trevligt med en hockeylegend i laget, jag blev dock lite besviken eftersom han inte gärna ville tackla sina motståndare utan bara gled in framför dem o tog bollen. Också mycket trevligt att vi har fått U-21 Landslagets målvakt i kassen. Han är väll annars den enda ur sveriges startelva det inte surrats om klubbbyte för men det kanske berodde på att han redan var klar för Södra femmans Real Madrid (Usch!!!!!!!) Vem får vi se spela i Ltik härnäst? Kanske Eric Messi Roos???

Man kan ju inte låta bli att småle. Artikleln i lördagens LT efter LTIKs möte med Vapnö var en ännu större skrattfest. Det började med att jag under förmiddagen fick ett mess av Hellsten där han förklarade att LT-sporten hade grova problem med LTIKs namn. Jag tänkte att det är väl som vanligt något fel i bildtexten. När jag sedan läser artikeln så är det bland det bättre man läst ju. Godbitar som Miridon Wersch (Miridon Berisha och Fredrik Wersch finns det två spelare som heter i LTIK), Peter Wedin (Simon Vedins okände bror? Hedin ska det vara), Sabri Vedin (Simons andre okände bror, med utländskt förnamn. Sabri Behrami ska det ju vara). Men dröm om min förvåning när jag sedan läser svart på vitt i tidningen att den över fyrtio år gamle RGIF-legendaren Mattias "Matti" Rolfsson har slagit in LTIKs straff under matchen, jag som tyckte att det var Mattias Olofsson... Förevigt kallad Matti nu förövrigt. Kul på lördagskvällen i GIF-fortet Ragnars lada då Mattis (Giffaren då) gamla parhäst på innermittfältet Magnus "Manno" Andersson berättade för mig att han på lördagsförmiddagen ringt upp sin gamle vän och gratulerat honom både till målet och segern. Gratulationerna följde sedan i en strid ström under dagen och kvällen. Kul som skrivet, samtidigt lider jag lite grand med spelarna som inte fick cred för det de gjorde under matchen pga av att de omnämndes med fel namn.

Referatet från LTIKs möte med Vapnö kan du läsa om du skrållar ner en bit. Artikeln från LT kan du läsa om du kommer till L:a Tjärby IP och går in i seniorernas omklädningsrum, där hänger den så grannt på anslagstavlan.

//P.

Kommentarer
Postat av: Tony Lönn

Tjena!Nice blogg du har! Sugen på att länka ihop våra bloggar? Hör av dig på mailen!MVHTony

2009-07-02 @ 01:37:16
URL: http://omengelskfotboll.blogspot.com
Postat av: Putte

Heja Hinnerydarn!!!

2009-07-02 @ 22:03:21
Postat av: Anonym

Knäreds första mål de är simon silvandersson som spelar fram joel till de målet

2009-07-03 @ 00:32:35
Postat av: Anonym

och Joel som spelar fram till simon silvandersson och itne Peter.

2009-07-03 @ 01:06:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0