Resultat träningsmatch

LTIK-Trönninge IF 4-3 (3-1)
Målskyttar LTIK: Veki Demirovic 2, Mattias Olofsson 2

LTIK inledde mycket piggt och spelade väldigt fin fotboll under de tio första minuterna. Rättvist kunde man också ta ledningen då Veki Demirovic med vristen tryckte in Emil Olssons hörna från höger i mål. Efter ca en kvart jämnas spelet ut något, TIF kan t o m ta över för en stund. LTIK ser dock till att ha mycket folk på rätt sida, därför uppstår inte några direkta farligheter. LTIK fortsätter att vara farliga på hörnor, två hörnor är så när att rendera i mål, ytterligare en hörna trycker Emil Olsson in i mål, domaren missar dock att bollen är inne då den tar hjulet innanför stolpen och snabbt studsar ut. En TIFare får ostörd vandra med bollen en lång sträcka, när han väl är inne i straffområdet är LTIK-försvarnas försök till att ta bollen tafatta och TIFaren får iväg ett skott som Jonas Wallin i LTIK-kassen tvingas lämna retur på, den trycks enkelt i mål av en framrusande TIFare. 1-1.

Efter baklängesmålet kan LTIKarna åter ta över tillställningen, flera chanser skapas, Simon Vedin och Peter Hedihn är igenom vid ett varsitt tillfälle men får aldrig iväg några bra avslut och Henrik Olsson spelar snett, inåt, bakåt och påföljande avslut är nära att gå in. 2-1 skarvar Veki Demirovic in i mellan benen på TIF-målvakten på pass från Henrik Olsson. Conny Strömberg är offensiv från sin högerbacksposition och får ett bra läge på bakre men han trycker bollen över mål. LTIK har ytterligare en ramträff innan Mattias Olofsson dunkar in Emil Olssons hörna i mål. 3-1 i paus, de siffrorna borde varit större till LTIKs fördel.

Efter paus kan LTIK snabbt utöka ledningen till 4-1 då Mattias Olofsson läckert lyft bollen över den utrusande TIF-målvakten sedan han blivit frispelad av Simon Vedin. Efter målet slappnar flera LTIKare av samtidigt som fem byten görs. Detta gör att TIF bjuds in i matchen. Det kändes onödigt då målen LTIK släppte till var väldigt billiga. 2-4 får LTIKs målvakt ta på sig, vet inte vad Jonas gjorde där, men jag är övertygad om att denne säkre målvakt aldrig skulle göra något liknande i en seriematch. 3-4 bjöd LTIK på genom svagt försvarsspel. Jim Nilsson får efter TIFs reduceringar ett jätteläge att göra LTIKs femte mål, Jim måste blivit överaskad när bollen gick igenom samtliga i straffområdet och fram till den fristående Nilsson som satte huvudet till och bara skull trycka in bollen i öppet mål, på något sätt lyckades han dock få kulan utanför målramen, det kändes faktiskt svårare i det läget. Efter detta hände inte särskilt mycket i matchen.

LTIK gör en mycket bra match i 60 minuter, man spelar verkligen boll med bra passningsspel och fin rörelse, dessutom varierat med mycket kortpassningsspel genom mitten, men också med fina spelvändningar ut på kanterrna. Trönninge ställde nog inte upp med sitt starkaste lag, men det är av mindre vikt, liksom resultatet (även om det alltid är skönt att vinna), det viktiga var att LTIKs spel fungerade som tänkt under stora delar av matchen, hoppas att man kan ta med sig detta spel till höstens seriematcher, då kan det bli bra. Samtliga inblandade förtjänar beröm efter insatsen mot TIF, lite extra ros till Ola Nilsson i backlinjen, till Mattias Olofsson, som liksom Peter Hedihn framförallt var bra i första halvlek, plus också till assistkungen Emil Olsson, vilka hörnor, samt till Veki Demirovic som kan bli en attraktion i LTIK i höst då han nu hittat rätt på mittfältet.