Träningsmatcher

Fredag:

LFK-Ljungby 2-0 (1-0)
Målskyttar LFK: Ronny Sabo, Robert Nilsson

Skön höstupptakt för LFK. Under uppehållet har man förstärkt med nygamle Fredrik Johnsson. Man får en stor och stark spelare med ett fruktansvärt hårt skott. Man kommer troligen att vid ett flertal tillfällen få se Johnsson vända upp i straffområdet och dra upp bollen i nättaket med sin vänsterslägga. Jag vet inte varför han skulle lämna för Markaryd från början. Han verkar trivas i LFK och visade verkligen att han var värd att satsa på när han fick chansen förra säsongen.

LTIK börjar sitt träningsmatchande under lördagen då man möter Simlångsdalen. Det är ett ganska så "semestersjukt" lag LTIK ställer upp med, man skulle kunna kalla det för en kombination. Man möter ett revanschsuget Dalen som är mycket missbelåtna över insatsen i division sex under våren. Man hade förväntat sig att kunna vara med och kriga i den absoluta toppen, nu har det istället blivit en placering på den nedre halvan, vilket inte alls varit tillfredsställande. Nu har man sparkat tränaren mitt under säsongen och man går stenhårt för att ta sig ur skiten och blanda sig i toppstriden under hösten.

Matchen spelas kl 15 på L:a Tjärby IP och LTIK ställer upp med följande lag:

Jonas Wallin,
Conny Strömberg, Simon Vedin, Anders Jönsson, Fredrik Wersch,
Fredrik Persson, Ola Nilsson, Veki Demirovic, Emil Olsson,
Sabri Behrami, Henrik Olsson

RGIFs traditionella träningsmatch mot Västra Karup uteblir troligtvis. RGIF har inte fått tag på (!) Västra Karup och spelar därför istället en internmatch på Björkavallen under lördagen. KHFF spelar träningsmatch på måndag mot Åsljunga borta. GIF/VIF träningsspelar också på måndag och de möter Torup/Rydö i Veinge kl 19. Hur övriga lag har det med träningsmatcher vet jag inte. LTIK möter tufft motstånd i form av Trönninge från fyran på onsdag. I den matchen ska LTIK förhoppningsvis kunna ställa ett mer A-betonat lag på benen än vad man gör mot Dalen.

Lördag:

LTIK-Simlångsdalen 0-3 (0-1)

Man kan ju naturligtvis ifrågasätta träningsmatcher under uppehållet. Flera lag väljer att inte ha några matcher mitt i sommaren då det är tufft att få ihop lag. LTIK kom till spel utan nio spelare som mycket väl kan starta första seriematchen efter uppehållet (Det låter och ser bra ut när man förlorar med 3-0 att ha en sådan ursäkt). Matchen var förhållandevis jämn spelmässigt. LTIK skapade flera chanser under matchen, framförallt i första halvlek, som borde renderat i mål. Det var inte orättvist att Dalen vann, de var hetare än LTIKarna i båda boxarna, sen var 3-0 kanske lite i överkant.

Mot Trönninge på onsdag krävs det att några av de spelarna som saknades mot Dalen kommer tillbaka samt att övriga höjer sig ett par snäpp, annars blir det stordäng. Det som var positivt med matchen var att spelarna som var med i matchen fick viktig matchträning inför seriestarten, det negativa är så klart att LTIK förlorade, man har inte vunnit så många matcher under våren och behöver verkligen få tillbaka vinnarkänslan. En förlust som den mot Dalen kan göra att modet hos killarna sjunker ytterligare. Inte bra.

//P. 

Kommentarer
Postat av: Nacho

Härligt att Dalen vann! De går ju som tåget efter tränarbytet;)

2009-07-26 @ 22:52:34
Postat av: Däck

Får hoppas att tåget inte spårar ur bara!!!

2009-07-27 @ 11:40:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0