Vintercupen lördag två

Grupp 4

KHFF 1-YBK 1 3-1
LTIK 2-VBoIS 3-1
SBK 1-GIF/VIF 0-1
KHFF 1-LTIK 2 1-0 
VBoIS-GIF/VIF 0-1
YBK 1-SBK 1 2-1
VBoIS-KHFF 1 1-3
SBK 1-LTIK 2 3-2
GIF/VIF-YBK 1 2-2
SBK 1-KHFF 1 0-5
YBK 1-VBoIS 3-0
LTIK 2-GIF/VIF 1-5
VBoIS-SBK 1 3-1
YBK 1-LTIK 2 5-1
GIF/VIF-KHFF 1 1-2


1. KHFF 12 poäng + 11
2. YBK 1 10 poäng +6
3. GIF/VIF 10 poäng +5
4. VBoIS 3 poäng -6
5. LTIK 2 3 poäng -8 7 gjorda mål
6. SBK 1 3 poäng -8 5 gjorda mål


Gruppen började med att KHFF gjorde dagens första mål redan efter 20 sekunder. Det tog inte längre tid för Johan Nilsson att spräcka YBKs nolla. Efter målet gick det tyngre och YBK kunde kvittera efter en fin soloprestation av Johannes Jansson. KHFF lyckades med nöd och näppe vinna matchen sedan man gjort ytterligare två mål. Den andra matchen spelades mellan LTIK och VBoIS. En ganska jämn kamp där LTIK till sist drog det längsta strået och tog tre poäng. I tredje matchen var det GIF/VIFs och SBKs tur att gå i elden. GIF/VIF fick segern i en jämn kamp där en målvaktstabbe avgjorde. KHFF hade det tungt även i andra matchen. Man tryckte tillbaka LTIK konstant, men lyckades inte ta sig igenom LTIKs tighta försvarsmur, de lägen man lyckades skapa var ofta ur dålig vinkel. Inte förrän det återstod mindre än fem minuter lyckades KHFF göra mål, sedan Jonatan Jacobsson gjort en löpning bakom ryggen på en LTIKare som inte var med på noterna. Innan dess hade avsluten varit dåliga, eller också hade LTIKs målvakt Robin Hindgren stått i vägen. LTIK kunde med lite flyt fått en poäng i mötet, men KHFFs vinst var helt klart en seger för fotbollen. LTIK lyckades bara skapa ett par halvchanser på några fasta situationer.


Gruppen fortsatte att vara jämn hela vägen. KHFF plockade tre poäng i varje match utan att glänsa. Det var endast vid 5-0-vinsten mot SBK som man visade prov på fjolårsformen. YBK och GIF/VIF skulle visa sig vara starkast av de andra lagen. Till sist lyckades YBK fixa andraplatsen på ett mål mer än GIF/VIF. Surt för fjolårsfinalisterna GIF/VIF. Samtidigt hade man inte alls lika bra lag. YBK överraskade igen och tog sig till kvartsfinal även med förstalaget. Som enda förening hade man alltså två lag i kvarten. Bra med tanke på föreningens i övrigt mediokra säsong. Noterbart för grupp fyra var att långstraffarna nu började bära frukt på ett helt annat sätt än under första lördagen. Skyttarna började träffa mål och hårdskjutare som Johan Angvall, Robin Möller, Andreas Håkansson och Azem Peci utnyttjade möjligheterna väl. Jonatan Jacobsson KHFF och Robin Möller GIF/VIF blev bästa målskyttar i gruppen med fem kassar var.

Med endast ett par matcher kvar av grupp fyra så byttes det domare. Josef Vacilcin och Fatmir Kiqiqi rörde inte allför mycket i spelet och varken blåste i pipan eller viftade med kort i onödan. När dessa herrar byttes ut mot paragrafryttarna Johan Söderström och Ola Ström blev bedömningarna som natt och dag. Båda de här domarna har inget emot att stå i centrum och nu blev det helt plötsligt väldigt petigt. Lagen hade svårt att anpassa sig till det "nya" spelet och på det fåtal matcher som Ström och Söderström dömde så blåstes det mer och visades fler kort än på alla de matcher som spelats tidigare. Stämningen på banan, läktaren och i seketariatet blev minst sagt dålig för en stund. Nästa år bör man inte byta domare mitt i en grupp!


Kvartsfinaler:

YBK 2-LTIK 1 1-2

LTIK började bäst och tryckte tillbaka YBK. Det var trots detta YBK som tog ledningen sedan Edin Mehmedovic vänt på en femöring och elegant tryckt upp bollen i nättaket. Det återstod nästan tio minuter av matchen, så det fanns gott om tid för LTIK att utjämna. Det gjorde man också genom Mattias Olofsson, som blev fälld i YBKs straffområde och sedan själv distinkt och stenhårt placerade in bollen i mål. Samme Olofsson avgjorde sedan också matchen efter en soloprestation där han gick förbi tre gubbar innan han tryckte in bollen i mål.

BKW 1-Centern 2-1

BKWs spetsade lag kom inte alls igång och det var mycket nära att man åkte ut mot Centern redan i kvarten. Centern var det bättre laget och skapade faktiskt en hel del. Individuella nummer av BKW-spelare gjorde att Walldia tog sig till semin.

SIF-YBK 1 2-1

Det gick inte av sig självt för SIF. Men man var det något starkare laget och vann rättvist.

KHFF 1-KIK 1-5

KHFF hade aldrig skuggan av en chans i matchen och man gjorde inte sitt enda mål förrän KIK gjort fyra eller fem. KIK var väldigt bleka förra lördagen och man lyckades ta sig till kvarten med nöd och näppe. Nu var laget dock riktigt taggat och det var aldrig något snack om saken. Lagen som går vidare från grupp fyra brukar normalt sätt ha fördel då man är igång och är uppe i rätt flås. Frågan är dock om det inte var en nackdel det här året då gruppen bestod av hela sex lag. KHFF hade alltså redan 75 minuters inomhusspel i benen innan matchen mot KIK. Sedan var KHFF inte lika bra i år som förra året. Laget var sämre både på pappret och i realiteten. Man hade flera stora spelare och trots att de är bollskickliga och trots att man ser att det finns en tydlig spelidé hos KHFF, så räckte det inte till mot KIKs lätta och flinka lirare.
 
Seminfinaler:

LTIK 1-SIF 1-4

LTIK började bäst och skapade en del mot SIFs mål. En bit in i matchen avgörs densamma av domare Johan Söderström. LTIKs målvakt Mats Pettersson håller i en boll, blir uttacklad från straffområdet. Följden - gult kort till Persa och frispark till SIF. Då SIF som grädde på moset satte det fina frisparksläget ses det hela närmast som en domarskandal ur LTIK-ögon sett. Nu blev LTIK tvugna att öppna sig bakåt för att gå framåt, man fick chansa mer helt enkelt. SIF uttökade då istället ledningen till med tre mål. Efter en hörna, en långstraff och en kontring. LTIKs reducering kom mot slutet och förgäves. Det kändes väldigt hårt att förlora matchen mot SIF då vi i början var det klart bättre laget och dessutom är det bättre laget spelmässigt totalt sett. All heder åt SIF dock, de kämpade väl och försvarade sig bra, det egna spelet lyste dock med sin frånvaro i matchen mot LTIK. Men jag är inte alls bitter!

BKW 1-KIK 3-1

BKW var det bättre laget och tog en rättvis vinst. KIK var möjligen lite mätta efter urladdningen mot KHFF.

Bronsmatch:

LTIK 1-KIK 1-0

Matchen var ganska jämn, KIK skapade dock mer och det var endast försynen och Persa i kassen som räddade LTIK vid ett antal tillfällen. Matchens enda mål gjordes av Miridon Berisha som blixtsnabbt sköt "igenom" tre spelare med en tåjagare.

Final:

BKW 1-SIF 3-1

Ganska tillknäppt final, inget lag ville gå bort sig. Samtidigt så tycker jag att SIF spelade upp sig rejält gentemot semin och visade att de är ett bra inomhuslag. BKW tog ledningen genom Johan Green. SIF kvitterade sedan rättvist genom duktige Sabri Berhami. SIF drog på sig många frisparkar och efter den femte fick BKW långstraff. Den sattes i mål av Andreas Martinsson, Joel Lovén i SIF borde kanske tagit bollen då den smet in mellan benen. Samtidigt var det Lovéns enda misstag i turneringen. Med endast en minut kvar avgjorde Jonas Nilsson till BKWs fördel.

Måste ha känts riktigt skönt för evigt unge Jonte att först avgöra finalen och sedan som förste man i laget få höja bucklan. Återigen fick "världens bäste" en inteckning i den turnering som han under så många år dominerat.

BKWs vinnande lag: Målvakt: Magnus Johnsson. Försvarare: Andreas Martinsson, Daniel Nilsson, Manfred Walldén, Arlind Halimi. Forwards: Johan Green, Rasmus Larsson, Nderim Peci, Jonas Nilsson. Coacher: Zoltan Illies, Patrik Åkesson

För andra året i rad vanns Vintercupen av det lag som var bäst spelmässigt!

Enligt SBKs ordföranden Sten-Ole Olsen var detta den 25 upplagan av Vintercupen. Det tros dessutom ha varit den allra bästa, rent spelmässigt, genom åren, enligt samme Olsen. Flera unga spelare födda 88-90 är nu dominanter i sina lag, dessa spelare som framförallt blivit drillade i teknik under sin fotbollsuppfostran har såklart fördel i futsal-spelet.

Vintercupens skyttekung 2008 blev Johan Green BKW med sina sex mål.

Vintercupens bästa målvakt 2008 (enligt mig själv) blev Joel Lovén SIF. Står hela tiden rätt, jobbar bra och är duktig i uppspelsfasen med både fötter och med utkast.

Vintercupens bästa back 2008 (enligt mig själv) blev Conny Strömberg LTIK. Följsam, kommer rätt in i situationerna, säker i passningsspelet, avväger de offensiva räderna perfekt och han har dessutom en bra träff på bollen.

Vintercupens bästa forward 2008 (enligt mig själv) blev: Johan Green BKW. Bra teknik, låg tyngdpunkt, fin balans och härlig speed. Men framförallt så spelar han väldigt smart och är hela tiden målfarlig. Och viktigast av allt! Trots att han spelat ordinarie i stort sett hela säsongen med LFK så finns det inga divafasoner i närheten av pojken. Det hårda arbetet står alltid i centrum.


Vintercupens coach 2008 (enligt mig själv): Jonas Klippfors. Efter matchen mot KHFF: Var e Den långe jävlen? Han är i Milano. Fan också! Hade han varit här så hade jag jävla sprungit fram till honom och skrikit: Taktisk triumf din tomtajävel!


LTIK gjorde årets SIF, vi var alltså det enda laget som lyckades slå vinnarna av cupen. Det var också vår enda riktigt bra match. Tredjeplatsen känns dock ganska så behaglig, det var mycket länge sedan LTIK var framme i semi och det kändes fint att få vara med hela vägen och få göra tre stycken slutspelsmatcher.

//P.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra kommentarer plogen.

Att KHFF fick spela gruppspelet samma dag som kvartsfinalen är nog en stor orsak till att dom floppade helt mot knäred. Jag håller inte me dig omm att KHFF inte övertygade, dom spelade riktigt bra emellanåt i gruppspelet, det var mot Ysby i första matchen som de hade lite svåprt att komma fram, men de andra matcherna spelade man riktigt bra, släppte väldigt sällan igenom motståndarna och skapade mycket chanser. MEN JAG ANSER ATT DET VAR ORÄTTVIST ATT DE FICK SPELA GRUPPSPELET SAMMA DAG. dOM SÅG HELT BORTA OCH SEGA UT. aNNARS SÅ TROR JAG ABSOLUT ATT DOM HADE KUNNAT VARA MED I FINAL MOT BKW. SIF var alldeles för dåliga för att vara med i final. de hade enbart 2 duktiga spelare i Sabri ( som var riktigt bra) och david som e jävligt duktig deffensivt inomhus.

2008-11-30 @ 21:49:07
Postat av: ..

Orättvist vet jag inte. för det fick knäred göra föra året med och då kom dom 3a i hela turneringen.

2008-11-30 @ 23:54:04
Postat av: Olofsson

inte för o va sån Plogen men det var straff först till 1-1.och jag blev nog både fälld och tog straffen. Sen var det spel målet till 2-1 i matchen mot ysby! tack för mig! jag går in o sågar ström/ söder i ett annat inlägg!!!!!!!

2008-12-01 @ 08:59:13
Postat av: Crille K

Jag kan bara prata för mig själv, men mina ben var som stockar mot KIK. Inte sagt att vi skulle vunnit ändå, för jag tycker KIK spelade väldigt bra, snabbt och klokt.

Men fem matcher i benen.... fan jag är ju långsam i vanliga fall=).

Ang Ström o Söderström: Hm Tinnitus är väl en passande synonym.Ha det gottCrille K/H FF

2008-12-01 @ 10:20:04
Postat av: HBK

Jag såg hela gruppspelet och jag läste plogens tankar innan turneringen där han skrev att jonte jacobsson var en av de bästa inomhusspelarna runt omkring. Jag anser att han visade det i gruppspelet. det var ett antal sekvenser där han och Nijazi spelade riktigt fint, de två skulle nog kunna vara riktigt bra ihop i kornhult om Nijazi då väljer att dra på sig den blåa dressen.

2008-12-01 @ 17:15:20
Postat av: Grattis LFK

Eller! Just det Walldia var det ja.

Eller? Vem var det egentligen som fick pokalen?

Lite förvirrad åskådare.Bra kommentarer plogen

2008-12-01 @ 19:23:09
Postat av: Oz

För att kommentera den översta kommentaren.

Rättvist eller orättvist att spela gruppspel samma dag som slutspel så är det många som hävdar att det är en fördel att spela både och samma dag men hade inte KHFF velat det så hade dem kunnat ställa upp med sitt bästa lag första lördan, eller?!

Och vidare så hade det aldrig blivit KHFF mot Walldia i final för dem hade isf mötts i semi.Keep on bloggi'n MR.Plöjjman

2008-12-02 @ 13:13:02
URL: http://nationslivet.blogg.se/
Postat av: Anonym

I vilket fall som helst så ska inget lag behöva spela gruppspel samma dag som alla finalerna spelas, det vore det mest rättvisa för alla.

2008-12-02 @ 13:55:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0