Plogen tippar Vintercupen 2008

Lite ovisst då jag inte vet vilka lag som toppar och vilka lag som ställer upp med vad. Har dock lite koll på de flesta så jag ger mig på den svåra uppgiften att på ett ärligt vis försöka tippa vilka lag från varje grupp som går vidare osv. Precis som experterna brukar göra inför CL-säsongen. Det lag med den tightaste defensiven och med den offensiv som innehåller det rappaste passningsspelet samt minst felprocent i passningsspelet kommer att vinna cupen. Det krävs skicklighet, hårt jobb och en rejäl gnutta tur för att få höja pokalen.


Grupp 1


KHFF 2

SBK 2

Centerns IF

YBK 2

BKW 3


Kanske den svagaste gruppen på förhand. KHFF ställer ett ganska hyfsat andralag på benen med bl a Marcus Theander och Mikael Ahlm, dessutom har man med flera av sina intressanta -92or som spelade med Markaryd förra säsongen. Ett lag utan några svaga kort egentligen.


SBK ställer förmodligen som vanligt upp med två ganska jämna lag. I år sägs dock flera av de bättre spelarna ha tackat nej till spel, det har inte gått sådär fantastiskt med dem och det lär inte gå bättre utan dem.


Centern är ett stabilt division fem lag på uteplanerna, dessutom är B-laget bofast i Klass 2. Har ingen aning om vad de kommer med för gäng till Vintercupen. Det lär dock inte vara dåligt då Centern alltid haft en jämn trupp på 25-30 man, man saknar dock spetskompetens i laget.


YBK vet jag inte alls hur de gör, jag har dessutom ganska dålig koll på det ungdomliga manskap som Dallas och Blerim har att jobba med. Ser dock nu här att det blir det starkaste laget i den här gruppen, med bl a Dallas och Putte Dahlgren. Dessutom ska Edin Mehmedovic spela med, det är en fin tekniker som säkert kan göra en del nytta för laget. Han vann förövrigt Korpens skytteliga i år. Detta förändrar dock inte min tippning av gruppen.


BKW har med tre lag, det lag som heter BKW 3 är det nästbästa på pappret och innehåller bl a Patrik Marku och Kenan Ramadani.


Till slutspel: Jag hoppas och tror på BKW 3 och KHFF 2, med BKW som etta och KHFF som tvåa. Centern blir en outsider, men jag hejar på Laholmslagen.


Grupp 2


Hasslövs IS 1

RGIF

LTIK 1

BKW 1

Trönninge IF


Dödens grupp? Kan mycket väl bli så då både LTIK och BKW ställer sina bästa lag på benen samtidigt som RGIFs och TIFs enda lag finns med. HIS gjorde sin bästa inomhuscup på mycket länge förra året och de blir nog inte sämre i år.


HIS har kanske fått in några nya spelare från Båstads GIF. Man blev ju lite chockad när man såg att de lyckats skrapa ihop två lag. Står tränare Carlos i mål lär det bli underhållande att se laget lira.


RGIF har inte varit någon höjdare på senare år i Vintercupen, man borde dock kunna skrapa ihop ett hyfsat gäng. De gamla ställer nog inte upp, i så fall Daniel Paulisson (gammal?) och Jacek Miller. Dessutom spelar Fredrik och Magnus Nilsson innebandy samma dag och blir förmodligen borta pga av det. Man skulle låna Fredrik Johnsson från LFK, han skadade sig dock. Kommer Jacob Olovsson att stå? Sina ess har man i bröderna Erik och Mats Lindström.


LTIK ställer som skrivet upp med starkaste laget i denna grupp och har bla med Johan Gustafsson, som vi även hoppas på till utespelet nästa säsong. Ny i laget är också Oskar Lennermo, teknisk back som förra säsongen var ordinarie högerback i Centerns div fem-lag. Honom hoppas vi också på till nästa säsong. Förövrigt ligger som vanligt ett tungt ansvar på Mattias Olofsson, som måste leverera för att det ska bli bra.


BKW (LFK) ställer också upp med sitt bästa lag i den här gruppen, det är också det bästa laget i hela cupen, på pappret. Laget: Magnus Johnsson, Andreas Martinsson (LFKs ordinarie vänsterback), Daniel Nilsson (klar för LFK), Jonas Nilsson (världens genom tiderna bästa inomhusspelare? Falcao någon?), Johan Green (ordinarie LFK-spelare), Rasmus Larsson (tillhör SBK, hoppas på USA, blir annars LFK nästa säsong), Arlind Halimi (mycket fin känsla för inomhusspel), Manfred Walldén (ska prova i LFK för en eventuell övergång) och Nderim Peci (sägs kunna bli den här Vintercupens stora profil, jag har dock aldrig sett honom spela inne). Det här laget blir naturligtvis stora favoriter till att ta hem årets Vintercup. Man kan tycka vad man vill om att BKW låter spelare utifrån, som man vet inte kommer att lira med nästa säsong, ta plats från egna spelare i förstalaget. Nu ställer man dock upp med tre lag i cupen, så det är ju inte någon som vill spela som inte får.

Teoretiskt skulle LFKs A-lag nästa säsong kunna innehålla fem av det här lagets nio spelare, dessutom är sex av nio spelare fostrade i LFK. Vinner man så får man nog ta fram vinkelslipen och dela pokalen med Laholms FK. Det som möjligen kan ställa till det för detta BKW-lag är att det ser en aning obalanserat ut, lite väl offensivt lagda spelare. Martinsson är den enda backen i laget, förutom Johnsson då, men han ska stå i mål. Daniel Nilsson lär också bli försvarare, liksom Jonte. Jontes styrka inomhus ligger dock i offensiven enligt mig och han lär inte komma med fart bakifrån. Vem blir fjärde back? Vem vill vara back? Dra lott? Köra en varsin match? Det ska hur som helst bli skoj att se de här tekniska aktörerna tillsammans på lördag, gör de bara jobbet tillräckligt hårt och rätt så bör man gå riktigt långt.


TIF låg i Elitfyran förra säsongen, man trillade dock ner till fyran. Laget lär inte bli dåligt. Leder månde bekante Magnus Bergman sitt nya lag redan nu i november?


Till slutspel: BKW 1 och LTIK 1, med BKW som ettor och LTIK som tvåor. Det känns dock som att det lika gärna kan bli RGIF och TIF vidare.


Grupp 3


SIF

HIS 2

BKW 2

KIK

GIF/VIF 1


Ganska svårtippad grupp, KIK och SIF borde, med tanke på att de bara har ett lag med, komma med starka gäng. GIF/VIF var framme i final förra året. BKW ställer upp med sitt sämre lag och HIS vet vi som vanligt inget om.


SIF tog sig vidare till slutspel förra året och i gruppspelet lyckades man slå KHFFs förstalag, det blev man ensamma om i 2008 års upplaga av Vintercupen. Jag tror att man kommer med ett riktigt hyfsat lag även denna gång.


HIS kan ställa upp med det bättre laget här, vad vet jag? Det ska ändå inte räcka till.


BKW 2 är det sämre av de tre BKW-lagen på pappret och man borde inte lyckas ta sig vidare.


KIK brukar komma med ett riktigt hyfsat gäng, det lär man göra i år också.


GIF/VIF! Vad sysslar GIF/VIF med? För någon vecka sedan ryktades det om att man skulle ställa upp med hela tre lag, bla ett lag endast bestående av -93or och -94or, hade varit skoj att se, och kul om GIF/VIF släppt fram dem, även om de förmodligen inte haft mycket att säga till om i spelet. Vintercupen krockar dock med en annan turnering som det här laget ska spela i Kombihallen, därför blev det inget tredje lag. Man anmälde alltså två. För några dagar sedan, då redan lottningen var klar och publicerad i LT bestämde man sig dock för att dra tillbaka ytterligare ett lag. Får man göra det? Kan man göra så? Tydligen... Men det står ju i inbjudan att anmälan är bindande, nu får GIF/VIF ändå betala för två lag, hoppas jag. Men det värsta är att man enligt uppgift inte drog tillbaka ett lag pga av spelarbrist, det ska istället ha berott på att GIF/VIF, nu helt plötsligt, inte ville låta de spelare som inte betalt 2008-års medlemsavgift vara med och lira. Om det stämmer, så tycker jag det är skandal, det kunde och borde man nog tagit tag i lite tidigare, i varje fall innan man anmälde två lag till cupen.

Att man sedan bestämmer själva vilken grupp man ska spela i är nästan en ännu större skandal. Drar man sig ur och föreningen har ett lag i en av de tre femlagsgrupperna och ett lag i den orättvisa sexlagsgruppen, så är det ganska givet vilket lag man tar bort enligt mig. Trots det drar man bort laget i femlagsgruppen och behåller det i sexlagsgruppen, med motiveringen att man annars inte skulle kunna ställa upp med något lag alls. När detta tilläts av arrangören SBK så var man nog väl snälla, men jag tycker att man ska vara snäll, jag förstår att SBK inte kunde säga nej. Det borde de ändå gjort. Dra bort laget i sexlagsgruppen eller dra bort båda! Det hade faktiskt varit bättre och mer rättvist för övriga lag. Som det är nu blir det en sexlagsgrupp och en fyralagsgrupp. Perfekt!

Sen när började de anmälda lagen diktera villkoren? Nästa år vill mitt LTIK gärna spela andra lördagen och helst mot Hasslövs båda lag och mot YBKs andralag, det fjärde laget är inte så noga då ju två lag går vidare. Går detta att lösa? Nej, skämt åsido, problemet ligger hos GIF/VIF här, inte hos SBK, GIF/VIF har, genom att dra sig ur med ett lag, tvingat de engagerade i SBK, som redan lägger ner ett stort jobb, till oerhört mycket onödigt merarbete, som att ändra spelordning och ringa runt till de drabbade lagen. Hade GIF/VIF drabbats av någon slags magsjuka eller liknande så hade jag köpt resonemanget, stämmer det som jag skrivit är det dock uppåt väggarna. De spelare som hade betalt medlemsavgiften men som ändå inte fick plats i något lag, har man tänkt på dem? Mycket märkligt... Kan någon inom GIF/VIF försvara och förklara i kommentarer?


GIF/VIF har förövrigt skaffat sig en ny hemsida, en otroligt stilren sådan. Eftersom att den verkar uppdateras flitigt angående seniorfotbollen så har jag lagt till den bland mina länkar. Tack webbmaster Micke Andersson, det här kommer  innebära att GIF/VIF får mer plats på bloggen. Och då förhoppningsvis av trevligare karaktär än det som står skrivet ovan.

Nu till laget som man ställer upp med. Just det! De ställer inte upp med något lag här.


Till slutspel: KIK och SIF, med KIK som etta och SIF som tvåa.


Grupp 4

KHFF 1

YBK 1

LTIK 2

VBoIS

SBK 1

GIF/VIF 2


Oviss grupp. Vad ställer YBK och SBK upp med som förstalag? Hur starkt gäng får VBoIS ihop?


KHFF blir såklart, som regerande mästare, favoriter i den här gruppen. Favorittrycket till cupvinst slipper man dock, det trycket har nu istället hamnat på BKWs förstalags axlar. Fyra av nio spelare har bytts ut sedan förra årets seger. Laget nu ser ut så här: Henric Johansson, Martin Nilsson, Johan Nilsson, Cristian Karlsson, Kim Dahlman (ny från Markaryd), Mattias Nätterqvist, Nijazi Behrami (fortfarande LFKs spelare), Ola Jönsson och Jonatan Jacobsson. Förra årets cupvinnande lag såg ut så här: Henric Johansson, Kristian Åkesson, Martin Berndtsson, Martin Nilsson, Björn Ottosson, Mattias Nätterqvist, Johan Gustafsson, Ola Jönsson och Jonatan Jacobsson. KHFF har fördel då man redan spelat en inomhusturnering (DM, gick inget vidare) med i stort sätt samma lag.


YBK har jag som skrivet inte så bra koll på.


LTIK 2 är det på pappret svagare LTIK-laget, samtidigt finns spelare som Fredrik Wersch, Oscar Gustafsson och bröderna Emil och Henrik Olsson (båda har vunnit cupen med BoIS, Emil har dessutom vunnit skytteligan) med i laget.


VBoIS blir såklart extra kul för bröderna Olsson att möta sin gamla förening. Har ingen aning om vad de kommer med för lag.


SBK, se vad jag skrev angående det andra laget i grupp ett.


GIF/VIF, blir hyfsade, men inte lika starka som förra året då stjärnan Markus Kjellsson inte finns med. Det skulle vara ungefär som att KHFF byter ut Jonte mot någon annan spelare. Laget blir fortfarande starkt och stabilt, men inte alls lika vasst. Man har en duktig back i Ola Andersson och framåt får man förlita sig på kanoniären Robin Möller samt den flinke Edwin Tvåfot Fagerholm.


Till slutspel: KHFF 1 och GIF/VIF, med KHFF som etta och GIF/VIF som tvåa. Jag hoppas såklart på LTIK 2, som bör ha en chans.


Slutspel


Kvartsfinaler:


BKW 3-LTIK 1

KHFF 2-BKW 1

KIK-GIF/VIF

KHFF 1-SIF


Semifinaler:


LTIK 1-BKW 1

KIK-KHFF 1


Final:


BKW 1-KHFF 1


Segrare:


KHFF 1


Jag tror, trots BKWs starka lag, på favorit i repris. Traditionens makt är stor i Vintercupen!


Vi ses på lördag! / Johan P Jönsson


Kommentarer
Postat av: runne

Myckt bra tippat måste jag säga plogen riktigt bra. ville bara säga att BKW kanske stöter på problem om de tar sig vidare från gruppen, LFk drar igån sin första träning den 29de o dessutom ska det hållas ett möte efter träningen vilket i sin tur innebär att Rasmus, Green, Martinsson, Manfred och Daniel Nilsson kan komma att missa en del matcher, plus att Nijazi i kornhult i så fall missar en del matcher både i gruppspelet och sedan eventuellt vidare spel.

2008-11-21 @ 01:51:40
Postat av: Åkesson

Tror Trönninge kommer gå minst till semi om dem har samma lag som dem hade i dm när vi mötte dem...

2008-11-21 @ 09:24:31
Postat av: Jeton Kamberi

Runne//Nijazi kommer inte missa nån match. Han har redan snackat med tränaren vilket innebär att han fick ledigt från första träningen. Dom resterande LFK spelarna vet jag inget om.PS. Synd att dessa matcher inte finns på oddset plogen. =)

2008-11-21 @ 18:38:17
Postat av: Christian "Kitte" Norstedt

Sjukt bra inlägg på sistone, Plogen! jag har precis fått en telefonrapport av Jimmy "Loket" Ivarsson, angående YBK´s gruppvinst i dagens Vintercup. Blir till att revidera ditt tips. För övrigt är jag inte alls med i år, då vi tydligen haft en jäkla massa folk på träningarna. Att träna är överskattat säger jag :)

2008-11-22 @ 11:57:12
Postat av: Robban

Då trodde du fel Åkesson. Trots att sex spelare var desamma som i DM och trots att TIF spelar i seriesammanhang i futsal, så hade de inget att hämta i Skogaby-cupen. Där som vanligt Laholmslagen stands tall.

2008-11-22 @ 18:35:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0