Vintercupen lördag ett

Grupp 1

KHFF-SBK 2-1
Centern-YBK 2 2-2
BKW 3-KHFF 2 1-2
SBK 2-Centern 1-4
YBK 2-BKW 3 3-0
KHFF 2-Centern 0-2
SBK 2-YBK 2 2-3
Centern-BKW 3 4-2
YBK 2-KHFF 2 2-0
BKW 3-SBK 2 1-1

1. YBK 2     10 poäng +8
2. IF Centern     10 poäng +7
3. KHFF 2     6 poäng -2
4. BKW 3     1 poäng -4
5. SBK 2     1 poäng -7

Ganska svag grupp som skrivet. YBK 2 visade sig vara det bästa laget och vann gruppen rättvist. Edin Mehmedovic visade prov på fin teknik, även kvicke Robin Einarsson utmärkte sig. Henrik Nilsson var inlånad från LFK och han bidrog, något oväntat med hela fyra mål, med det blev han tillsammans med Centerns Thomas Lindblom bäste målskytt i gruppen. Nilsson var också den enda som under dagen lyckades göra mål från "straffen" lagen får tillägnat sig om motståndaren dragit på sig fem frisparkar. Det är från väldigt långt håll, så målvakterna bör ta bollarna. Nilsson fick dock på en fin träff och bollen hamnade i nätet. Centern borde nog kunnat skrapa ihop ett bättre gäng, det såg sådär ut, man spelade hyfsat emellanåt men tempot var ofta lågt. KHFF hade problem i första matchen mot SBK, men man rullade sig hela tiden ur situationerna och lyckades till sist vinna. Lagets rutinerade fyra med Marcus Theander, Mikael Ahlm, Calle Bengtsson och Daniel Martinsson gjorde vad de kunde för att hjälpa de yngre killarna och det såg bra ut till en början då man tog två raka vinster, efter det blev det dock två förluster, så laget fick nöja sig med en tredjeplats i gruppen. KHFFs insats var ok.

BKWs däremot var inte ok, man hade ett starkt lag på pappret, om än väldigt ungt, men man fick det aldrig att stämma. Det var obeslutsamt både framåt och bakåt, kanske handlade det en aning om orutin, då i princip hela laget bestod spelare födda -90. Daniel Nylander gjorde en godkänd insats i laget, resten kan bättre. SBK lyckades inte skrapa ihop mer än en poäng. Den enda spelare det hände lite kring var Kim Håkansson, han gjorde också ett av turneringens snyggaste och mest konstiga mål då han sköt ett stenhårt skott i ribban som sedan vallades på en motståndare som stod en bra bit ifrån mål in i detsamma sedan målvakten krökt rygg på skottet.

Grupp 2

HIS 1-RGIF 0-5
LTIK 1-BKW 1 2-1
Trönninge-HIS 1 3-0
RGIF-LTIK 1 3-2
BKW 1-Trönninge 7-0
HIS 1-LTIK 1 1-4
RGIF-BKW 1 1-3
LTIK 1-Trönninge 1-0
BKW 1-HIS 4-1
Trönninge-RGIF 3-2

1. BKW 1     9 poäng +11
2. LTIK 1     9 poäng +4
3. RGIF     6 poäng +3
4. TIF     6 poäng -4
5. HIS 1     0 poäng -14

Första matchen i gruppen mellan BKW och LTIK startade i ett ursinnigt tempo och tempen i hallen höjdes avsevärt. Trots att det var första matchen för båda lagen så bjöds det på högkvalitativ underhållning från båda sidor. Matchen var jämn, mycket jämn. Ett litet misstag skulle straffa LTIK och BKW kunde göra 1-0, LTIK kvitterade sedan genom Håkan Karlsson, innan man i sista minuten fick en straff sedan en Walldian tagit med handen. Straffen sattes säkert i mål av Mattias Olofsson. Det kändes bra och lite oväntat att vi lyckades slå det stjärnspäckade BKW-laget. Jag hade varit mycket nöjd med oavgjort innan matchen. Gruppen fortsatte att bjuda på fin underhållning. RGIF vann bekvämt över HIS och det gjorde även TIF. BKW kom igång rejält efter matchen mot LTIK och vann resten av matcherna i gruppen och var det bästa laget totalt sätt. Mest imponerande var 7-0 segern mot TIF. TIF spelade denna säsongen i Elitfyran, man spelar seriespel i Futsal och man gick bra i DM, sex av nio spelare var desamma som deltog där. Trots detta hade de inte en chans mot BKW som spelade bländande inomhusfotboll med Jonas Nilsson i spetsen. I det stjärnfyllda gänget var det en av de egna och den äldsta spelaren som var allra bäst. Jag tror att Jonte gjorde fyra mål och spelade fram till två. Sanslöst att vid 40 års ålder fortfarande vara så bra. Tvåfotarna satt som om han vore 25, målvakten lurades ner på rygg gång på gång. Jonte är väldigt svårfångad då han är i princip lika bra med båda fötterna, han vänder och går åt båda håll.
 
LTIK förlorade sin andra match mot RGIF. LTIK hade ledningen med 2-0 och trodde att segern var i hamn, att slappna av så mycket sista fem minuterna som LTIK gjorde blev ödestiget. RGIF gjorde 1-2 på frispark och sedan stack gamle LTIKaren Daniel Hellsten upp och lossade vänsterkanonen till 2-2. Med någon minut kvar gjorde RGIF även 3-2, kan inte säga att det var orättvist då RGIF var klart bättre än oss sista fem minuterna av matchen. Tackvare RGIF-segern blev gruppen öppen till slutet. LTIK slog med vissa problem TIF med 1-0, LTIK hade fler bra lägen att göra mål men det showades lite väl mycket istället för att bara sätta dit bollen och det blev nervkittlande ända till slutet. Inför sista matchen stod BKW och LTIK på två vinster var och på en förlust var, BKW hade dock bättre målskillnad efter 7-0 vinsten mot TIF. RGIF och LTIKs målskillnad var densamma, det skulle alltså räcka med vinst för RGIF mot ett redan utslaget TIF, vid oavgjort eller förlust skulle andraplatsen gå till LTIK. Det blev så klart nervöst att se matchen som LTIKare. TIF valde dock att avsluta snyggt och man lyckades vinna med 3-2. Hellsten gjorde, med sina två mål, vad han kunde för att förstöra eftermiddagen för sina gamla lagkamrater. Bästa målgörare i gruppen blev Jonas Nilsson BKW, Mats Lindström RGIF och Lucas Dellien TIF med fyra mål var. LTIKs Miridon Berisha, BKWs Daniel Nilsson och RGIFs Daniel Hellsten gjorde tre var. LTIKs Berisha blev också en stor publikfavorit, med sin fina teknik och sina rappa fötter så bjöd han på flera fina nummer. Lindström var riktigt bra för RGIF, liksom Hellsten. Svårt att ta ut någon spelare i BKW förutom Jonte. I LTIK var, förutom Berisha, nye Oskar Lennermo duktig som försvarare. Kommentarer om gruppen efter matchen var bl a: "hemskt vad tiden sprang iväg när de här lagen spelade!" och: "det känns som att det är gruppfinal varje match." TIF och framförallt RGIF var egentligen för bra för att inte få vara med i slutspelet, samtidigt anser jag att det var rätt lag som tog sig till kvarten i den här gruppen.

Grupp 3

SIF-HIS 2 2-0
BKW 2-KIK 2-4
KIK-SIF 0-3
HIS 2-BKW 2 1-0
BKW 2-SIF 1-2
KIK-HIS 2 2-0

1. SIF     9 poäng +6
2. KIK     6 poäng +1
3. HIS 2     3 poäng -3
4. BKW 2     0 poäng -4

Liten grupp sedan GIF/VIF dragit sig ur. Utgången kändes ganska klar, trots att HIS ställde upp med ett något bättre lag i den här gruppen. BKW hade sitt sämsta lag med och man gjorde så gott man kunde och var med i varje match, men man räckte helt enkelt inte till. HIS tog sin första vinst på år och dar i cupen när man lyckades slå BKW med 1-0. Gruppen dominerades av SIF som bl a tog en övertygande seger mot KIK med 3-0. Arton Ginovci var duktig framåt i SIF, medan Lasse Johansson imponerade som försvarare. KIK imponerade inte ett dugg trots ett väldigt bra lag på pappret, de gick bara vidare pga att HIS och BKW var såpass svaga som de var. Peter Karlsson mäktade dock med tre mål och med det blev han bäst i gruppen.

Nu ser vi fram emot grupp fyra och slutspelet på lördag! /P.


Kommentarer
Postat av: Putte

Heja Hinnerydarn!!!!!!!!

2008-11-23 @ 20:53:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0