Resultat onsdag

Femman:

Centern-SBK 1-0 (1-0)

Gå gärna in och läs Herr Bloms lilla sammanfattning av matchen som finns i kommentarer två inlägg under. Pidda krossade tydligen en bilruta!!! (Tydligen kan det varit vem som helst, återkommer när jag har de korrekta uppgifterna).

Sexan:

SIF-AIK 1-2 (1-0)
Målskytt SIF: Pontus Johansson

Jämn, tuff och hård kamp, ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist. I första halvlek var SIF det bättre laget och ledde också rättvist i paus. I andra lyckades AIK dock göra två mål, det sista inte mindre än två minuter från slutsignalen.

VBoIS-LTIK 1-5 (0-3)
Målskytt VBoIS: Jesper Öhrn Nilsson
Målskyttar LTIK: Simon Vedin 3, Fredrik Wersch 2

Matchen var till en början jämn, VBoIS sexmannamittfält (!!!) rullade emellanåt bollen fint med varandra och LTIK hade lite problem med BoIS högerkant där frejdige ytterbacken Oskar Andersson huserade. BoIS enda riktiga farlighet under den första halvleken skapades också tidigt och kom efter en frispark från just nämnde Andersson. En BoISare blev helt ren och skulle bara sätta pannan till bollen, men blundade nog och bollen susade förbi.

Efterhand tog LTIK över greppet och Erik Westerlund samt Anders Kallin började styra och ställa. Framåt var Simon Vedin och Fredrik Wersch ständigt på gång ofta understödda av föredetta BoIsaren Emil Olsson. Vedin gjorde LTIKs två första mål, vid båda tillfällena slet han sig urstarkt förbi BoIS försvarare och tryckte in bollarna i mål. Tredje målet gjordes av Fredrik Wersch på ett liknande vis. Barndomskamraterna Vedin och Wersch var verkligen heta denna nästan lika heta kväll i Våxtorp.

I andra halvlek fick LTIK tidigt 4-0 och matchen var över. Fredrik Wersch snodde bollen från VBoIS unge, lille målvakt och tryckte in den i kassen bakom honom. 5-0 föregicks av rena rama klapp, klapp-spelet mellan LTIKare, innan Simon Vedin slutligen avslutade och gjorde sitt tredje mål för kvällen. Resten av matchen blev en transportsträcka med mycket byten och långbollande från LTIKs sida. BoIS mål kom till sedan en LTIKare slarvat i uppspelsfasen, en annan halkat och resten stått och sovit vid inspelet, kändes lite sådär att släppa in det målet, framförallt med tanke på att Jonas Nilsson gärna kunde fått hålla nollan, samtidigt får man väl köpa det då man vid 5-0 omedvetet slår av på takten och slappnar av en aning.

Helhetsintrycket blir såklart att LTIK var bättre på det mesta, samtidigt tycker jag att BoIS var en positiv överaskning och jag förstår varför man ligger så högt som man gör i tabellen. Får man bara chansen rullar man gärna boll, samtidigt som man har kvar viljan och det där stenhårda närkampsspelet som hela tiden ligger på kränsen till det tillåtna. Spelade man verkligen med fyra spelare på mitten mitt (!?!), det såg faktiskt ut som det. Anders Gustavsson, Jim Bengtsson, Håkan Pettersson och Tony Persson fanns samtliga på plats där inne i mitten och konsigt nog hade man ingen spelare på topp.

BoIS får minus för buttre tränare Pärna som innan matchen var oerhört kort mot LTIKs dito, under matchen verkade han dessutom måttligt intresserad av vad som hände på plan och sedan efter matchen tackades inte någon i LTIKs ledning för matchen. Alla kan ju ha en dålig dag, hoppas bara att det inte gick ut över laget, i sådana fall är det ju för j*vligt. I LTIK får samtliga plus för härlig inställning och stort hjärta. Extra plus till redan nämnda Wersch och Vedin samt till Jim Nilson, Anders Kallin och Erik Westerlund (för Ekens första halvlek, det var väl inte riktigt Ekens grej att lira forward i andra, kanske att han på sikt med några års inskolning kan bli en grym target-player).