Reultat helgen

Träningsmatcher:
 
Förslövs IF-HIS 4-2 (1-1)
Mål HIS: Mikael Alm, Albert Bengtsson
 
HIS hade 2-1 och chans till 3-1. Men man släppte till för många målchanser och föll med 4-2. I sekvenser bra från HIS sida, men helheten behöver bli bättre.
 
LFK-HBK U19 1-1 (0-1)
Mål LFK: Hannes Persson
 
HBK hade rättvist 1-0 i paus. LFK:s kvittering genom Hannes Persson (Jesper Wennström) kom sent men var rättvis då LFK tog över i andra halvlek.
 
DM:
 
LTIK-BKW 1-2 (1-1)
Mål LTIK: Daniel Hellsten (straff)
Mål BKW: Manfred Walldén, Egzon Behramaj
 
Rättvis seger för BKW, som behövde kryss för att vinna grupp 10 och på så vis få en lite beskedligare lottning i den första slutspelsrundan. LTIK spelade disciplinerat och fick därför vara med i 90 minuter.
 
Segern blev dyrköpt för BKW som fick Johan Green och Nderim Peci skadade (baksida lår). Det är mycket tveksamt om de kommer att vara tillbaka till seriepremiären. Jonathan Roslunds hälskada ska dock inte vara lika allvarlig. LTIK fick Magnus Nilsson skadad (baksida).
 
Dessutom fick båda lagen en varsin utvisning efter två gula var mot slutet av matchen. I BKW fick matchens bäste spelare - Egzon Behramaj (ett mål och en ass) lämna planen. I LTIK var det Emil Jönsson som fick kliva åt sidan.
 
Allianscupfinal:
 
GIF/VIF-LFK 1-3 (1-0)
Mål GIF/VIF: Anton Hemhagen
Mål LFK: Jonatan Eriksson 3 (en straff)
 
Mycket fin insats av GIF/VIF, som imponerade med fin fysik, starkt försvarsspel, samspelt mittfält och vassa spelare framåt. Det känns som att GIF/VIF ger sig själva chansen att lyckas i division 5 ("4") i år. GIF/VIF hade 1-0 fram till den 80:e minuten då det blev för jobbigt att stå emot LFK. Målet genom högerbacken Anton Hemhagen efter hörna från Dennis Delerud. Matchen var GIF/VIF:s första gräspass i år.
 
LFK luftade hela truppen. Man spelade första halvlek med en "B-uppställning" och i andra halvlek med A-laget, som det ser ut för tillfället. Marcus Nilsson var sjuk. Erik Pålsson och Anton Jonsson är fortsatt skadade, men ska vara i träning inom kort.
 
Jonatan Eriksson stod för ett äkta hatrick och verkar vara tillbaka i gott slag. 1-1 i 80:e (Lucas Pettersson). 2-1 i minut 82 (Hannes Persson) och 3-1 satte han på den straff han själv fixat sedan han blivit framspelad i djupet av Hannes Persson.
 
Efter matchen fick matchens lirare i respektive lag ta emot blommor från Småklubbsalliansens Peter Walldén. Undertecknad utsåg som enväldig domare Alex Nilsson, mittback i GIF/VIF och Jonatan Eriksson, forward i LFK, till bästa spelare. I GIF/VIF var det inte lätt att utse bara en. Men som matchen artade sig blev det till slut ganska självklart. I LFK var valet enkelt.  
 
LFK är Allianscupens fjärde mästare. 2013 - LTIK, 2014 - VBoIS, 2015 - K/HFF, 2016 - LFK.
 
Träningsmatcher:
 
Simlångsdalens IF-HIS 1-1 (0-1)
Mål HIS: Jens Larsson
 
Båda lagen var B-betonade. Bra insats av HIS.
 
SBK-Skånes Fagerhult IF 3-3 (1-2)
Mål SBK: Anders Pettersson, Musse Salem, Sabri Behrami (straff)
 
Med tanke på skapade målchanser borde SBK vunnit med några bollar. Man har problem på fasta och släppte in tre baklängesmål på detta vis. Sabri Behramis 3-3 på straff mot slutet var mycket rättvist. Anders Petterssons och Musse Salems mål var delikatesser.
 
Bjärnums GoIF-KIK 4-1 (1-1)
Mål KIK: Leo Axelsson
 
Svårspelad match på hoppigt naturgäs och hård vind i planens längdriktining. KIK fick bara med sig 1-1 från medvinden i första efter sen kvittering från Bjärnums sida. I andra halvlek släppte KIK in tre mål i motvinden. 
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

"Efter matchen fick matchens lirare i respektive lag ta emot blommor från Småklubbsalliansens Peter Walldén."

En fråga jag ställer mig då är: Varför ställer inte hans Walldia upp i Allianscupen?

2016-03-29 @ 18:00:10
Postat av: P

Walldia visste inte hur laget såg ur i början på februari. De mådde nog väl av att träna fram till DM. Det har inte minst resultaten visat.

2016-03-29 @ 20:20:03
Postat av: Anonym

Ska inte Noak Simon och Kalle spela i ysby ?

2016-03-30 @ 22:22:43
Postat av: P

Västra Karup-BKW 3-2 (1-1)
Besart, Ante M

Borde varit minst kryss sett till chanser och spel. Matchen var BKW:s första pass på gräs. Man går på Wallevi torsdag kväll.

2016-03-30 @ 22:23:52
Postat av: P

Simon A har som vanligt vid den här tiden på året lagt skorna på hyllan (det gjorde han fjol också). Kalle och Noak reser. Ska vara/är hemma till seriestarten, enligt uppgift.

2016-03-30 @ 22:42:57
Postat av: Anonym

Härligt med lagspelare....."lagt skorna på hyllan som vanligt....."

2016-03-31 @ 17:18:11
Postat av: Anonym

Ryktet säger att Pihl bestämt sig för att spela i Knäred den här säsongen. Någon som kan bekräfta?

2016-03-31 @ 18:05:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0