Resultat lördag

Allianscupen:

LFK-RGIF 10-0 (2-0)
Mål LFK: Rasmus Liedman 3, Marcus Nilsson 3, Fredrik Johnsson 2, Jesper Wennström, Hannes Persson

Dubbel otur för RGIF. Mängder med spelare borta pga sjukdomar, skador, resor, dop osv. Det är så det är när vi är i början på februari. LFK kommer med alla tillgängliga i A-truppen - 17 spelsugna, vältränade spelare som ska konkurrera om en plats i division 2. RGIF skrapade ihop 13 gubbar. Några som spelade frekvent i A-laget ifjol, andra i B, lite ungdomar och ett par nyförvärv.

I första halvlek kunde man stå emot hyggligt. Andra halvlek blev en pina för Giffens del och som helhet gav matchen nada för båda gängen. LFK kunde lika gärna tränat. För RGIF:s hopplock var det bara förnedrande. Men matchen säger absolut ingenting om fortsättningen. Varken för LFK:s eller RGIF:s del.

K/HFF-VBoIS 2-0 (0-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2

Typisk förstamatch. Båda lagen kan så klart betydligt mer. K/HFF med mest boll. Mycket trillande på egen planhalva dock. VBoIS stod upp bra defensivt och konditionsmässigt men hade inte mycket framåt. Junefalks mål i andra halvlek efter ett misstag från BoIS och efter en fin individuell prestation.

KIK-HIS 5-2 (3-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2 (1 str), Joel Åkesson, Leo Axelsson, Emanuel Hultberg
Mål HIS: Niklas Hallgren, Mikael Alm

HIS inledde bäst och tog ledningen på hörna när Niklas Hallgren höll sig framme med huvudet. KIK kvitterade via en läcker lobb från Joel Åkesson. KIK tog över och behöll taktpinnen matchen ut. 2-1 genom Leo Axelsson och 3-1 genom Jonathan Petersson på frispark, som Jonathan Pihl i HIS-kassen hade men inte kunde hålla i vätan. 4-1 genom Emanuel Hultberg i andra och sedan 5-1 på straff genom Petersson.

Spelande HIS-tränare Mikael Alm snyggade till siffrorna till 2-5 mot slutet. Även det efter hörna. Positivt för HIS del att man lyckats bryta förbannelsen kring hörnorna från förra försäsongen då det var målgaranti på i stort sett varenda hörna man fick mot sig. Nu gör man tydligen mål framåt på samma sätt istället. I övrigt trevlig säsongsstart för KIK:s del.

Träningsmatch:

IS Halmia Academy-GIF/VIF 0-3 (0-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2, Leo Gustafsson

Stark GIF/VIF-seger mot ett Halmia Academy som förra helgen besegrade GIF/VIF:s blivande seriemotståndare Andersbergs IK med just 3-0. ISH, som går uppflyttning även i år, hade mest boll i matchen. Men GIF/VIF var täta bakåt och släppte till få lägen för de unga Halmianerna. GIF/VIF:s mål på hörna och efter två kontringar. I ISH stod såväl Johan Sjögren (förra säsongen i GIF/VIF) och Andrée Pettersson (LTIK) för bra insatser. Pettersson var lagkapten i andra halvlek.