Laholmslaget 2012

För sjätte gången tas Laholmslaget ut här på bloggen. I år ställer jag upp laget efter en 3-4-3-modell. Det har aldrig varit lättare att ta ut laget än i år. Jag fick med alla spelare jag tänkt när jag använde mig av den uppställning jag formerat.
 
Min Laholmselva:                               Henrik Tillberg (Hasslövs IS)
 
                                                        Jens Strömberg (Ränneslövs GIF)
 
                   Henrik Nilsson (Lilla Tjärby IK)                         Daniel Hellsten (Lilla Tjärby IK)
 
                       Fredrik Johnsson (Hasslövs IS)        Emil Gustafsson (BK Walldia)
 
          Miridon Berisha (BK Walldia)                                   Anders Gustavsson (Våxtorps BoIS)
 
                                                         Simon Vedin (Lilla Tjärby IK)
 
                  Jonathan Petersson (Knäreds IK)             Manfred Walldén (BK Walldia)
 

Målvakt: Henrik Tillberg, Hasslövs IS Har gjort en riktigt bra säsong som 38-åring, vilket förvisso inte är någon ålder på en målvakt. Stor och placeringssäker keeper som är bra i luften. Inger trygghet, laget litar på honom.Mittback (höger): Henrik Nilsson, Lilla Tjärby IK En av två i divisions fem bästa mittbackspar. Kom från LFK inför säsongen och har bidragit med viktig erfarenhet från spelet högre upp. En bra defensiv mittback. Fysiskt starkt och brytningssäker med sina spindelben. Löser alltid spelet med boll.

 

Mittback (centralt): Jens Strömberg, Ränneslövs GIF RGIF:s klart bästa spelare under säsongen. Ett fysiskt praktexemplar till spelare med god kroppskontroll. Förlorar mycket sällan en duell. Är duktig på att styra med sitt snack och gör det alltid enkelt för sig med boll.

 

Mittback (vänster): Daniel Hellsten, Lilla Tjärby IK Den andra i femmans bästa mittbackspar. Spelar alltid med stor frenesi och med rätt inställning. Kliver fram och vinner bollarna. Toppar med en fin vänsterfot som med både kraft och precision är användbar såväl defensivt och offensivt.

 

Defensiv innermittfältare: Emil Gustafsson, BK Walldia En klasspelare på den här nivån som aldrig gör en dålig match. Motorn i BKW:s spel. Rör sig över stora ytor och bidrar både defensivt och offensivt. God spelförståelse och känslig högerfot är Gustafsson också begåvad med.

 

Defensiv innermittfältare: Fredrik Johnsson, Hasslövs IS För bra för division sex. HIS bästa spelare och kanske seriens bästa spelare. ”Det finns kanske vissa spelare som är bättre på något, men som helhet är han nog den mest kompletta.” , har det sagts. Är väldigt stabil, gör aldrig en dålig match. Styr laget, är både bollvinnare och spelfördelare. En tvåvägsspelare med god speluppfattning.

 

Högermittfältare: Miridon Berisha, BK Walldia Tekniker med speed och god arbetskapacitet. 13 mål är bra ifrån en mittfältare. Flytten till BKW har inneburit att Berisha tränat mer och med det rätta steget är han en mycket sevärd och effektiv duracellkanin.

 

Vänstermittfältare: Anders Gustavsson, Våxtorps BoIS Har som 30-åring blivit en målskytt av rang. 22 mål blev det under säsongen och i flera fall ett antal mål per match. Gustavsson är en riktig snidare som med sina tekniska gummiben går förbi och sedan används en god blick för spelet för att servera medspelare eller för att komma i bra läge själv.

 

Släpande anfallare: Simon Vedin, Lilla Tjärby IK Teknisk spelare som är väldigt snabb med bollen. Är duktig man, man i fart och har i år fått avsluten på mål. Det har renderat i 17 mål och en tredjeplats i femmans skytteliga.

 

Forward: Jonathan Petersson, Knäreds IK KIK:s bästa spelare i år. Har i vissa matcher burit offensiven på sina axlar och han klarar att hota på egen hand med sin teknik, balans och kvickhet. 17 mål innebar delad tredjeplats i femmans skytteliga.

 

Forward: Manfred Walldén, BK Walldia 14 mål Den enda spelare som återfinns från fjolårslaget. Då var dock Walldén placerad som mittback. I år har han spelat i princip uteslutande på topp och då har snabbheten, vigheten och den fina högerfoten kunnat bidra till BKW:s offensiv på ett tydligare sätt. 14 mål hade varit ytterligare några om inte en knäskada gjort att de sista matcherna missades.

 

Bänk:

 

Anton Hansson, Ysby BK - Orädd och reflexsnabb målvakt. Har bara längden emot sig.

 

Samuel Markow, Kornhult/Hishult FF - Snabb och brytningssäker försvarare som tagit stora kliv framåt.

 

Robert Andersson, BK Walldia - Speedig och oerhört lojal spelare. Är bäst på en kant men fungerar överallt. Låg närmst en plats i startelvan av bänkspelarna.

 

Oscar Cronqvist, Skottorps IF - Lovande spelare med fint spelsinne och känsliga fötter. Ett framtidsnamn som redan i år varit outstanding i SIF de matcher han varit med och som jag sett.

 

Andreas Örjansson, Skogaby BK - Slitstark, brytningssäker, följsam försvarare med bra närkampsspel. Outstanding i SBK i år.

 

Charlie Boson, Genevad/Veinge IF - Speeden med boll är ett par klasser för bra för femman. Hade pockat på dörren till startelvan om han varit lite mer effektiv.

 

Marcus Åkesson, Knäreds IK - KIK:s försvarsgeneral och lagkapten. En spelare att luta sig på. Har alla verktyg en försvarare på den här nivån och någon klass upp behöver.

 

Tränare: Tomas Karlsson, Ysby BK. YBK har gått från att vara klubben där ingen vill spela, till att bli klubben där många vill spela. Det är så klart inte bara Karlssons förtjänst, men man ska inte förringa hans insats på något sätt. Den PR han skapar kring klubben via sina event och framförallt sina referat är ovärderligt. Att man i år har haft både A- och B-lag i spel är en bragd i sig. Att det sedan är ungdomligt och att man hela tiden försöker spela boll är positivt och där ligger Karlsson bakom mycket. Att han dessutom är radiohallands egen fotbollsexpert gör ju inget tråkigare. Som assisterande tränare till Tomas utses LTIK:s duo Patrik Åkesson och Freddy Pettersson. Att de fick ihop truppen och hittade rollen som var som klippt och skuren för Simon Vedin var helt avgörande för LTIK:s plats som bästa kommunlag i femman (3:e plats totalt). LTIK fick fina förstärkningar till säsongen, men flera var okända och oskrivna blad och man kan inte frångå att det var starkt att toppa fjolårsplaceringen med råge trots att sex ordinarie spelare tappades inför säsongen.

 

Krönika:

 

För andra året publiceras LT-laget åter i papperstidningen efter några års vila. Det brukar inte vara lätt att utse en elva och ett antal avbytare. Jag kan dock i år för första gången på de sex år jag tagit ut ”Plogens lag” på bloggen skriva att det varit ganska enkelt. Med ett ”tre-fyra-tre-system” fick jag med alla de spelare jag ville ha med i startelvan. Att det sedan finns vissa som anser att någon annan borde varit med istället för någon spelare är självklart helt naturligt. Smaken är som baken. Att det varit enkelt att ta ut elvan kan bero på att det varit ett lite sämre år för Laholmsfotbollen. Egentligen är LFK det enda glädjeämnet, även om både Lilla Tjärby och Walldia gjorde godkända säsonger i femman, liksom Hasslöv i sexan. Ränneslöv åkte ur fyran, inget lag gick upp från femman, två lag åkte ur och från sexan fick vi inte upp något lag från Laholm. Färre spelare har helt enkelt briljerat i år, om man bortser från LFK:arna. De finns precis som vanligt inte med i LT-laget. Då kunde man i princip, möjligen med ett par undantag, satt LFK:s startelva här ovanför och så enkelt och tråkigt ska vi inte göra det för oss. Bland spelarna på bänken har det inte heller varit särskilt svårt att välja. Anton Hansson har räddat både flera poäng och Ysby från storförluster under säsongen. Skogabys brytningssäkre och starke mittback Andreas Örjansson har varit sitt lags klart bäste. Walldias hypersnabbe och lojale yttermittfältare Robert Andersson var den av bänkspelarna som låg närmst en plats i elvan. K/HFF:s Samuel Markow hade tagit stora kliv framåt till den här säsongen och har bara fortsatt att bli bättre. Omskolningen till mittback har verkligen varit lyckad. I Skottorp har talangfulle Oscar Qronqvist varit i en klass för sig de matcher jag sett. Bra blick och fina fötter. I GIF/VIF föll valet på otroligt speedige Charlie Boson. Han hanterar kulan i hög fart bättre än de flesta andra i division fem. Knäreds mittback och lagkapten Marcus Åkesson är en klippa att luta sig på för lagkamraterna. Han har det mesta man kan önska från en försvarare på den här nivån och skulle säkert klara spel ett par snäpp upp. Med lite mer balans defensivt i startelvan skulle den här truppen klara sig i elitfyran. Det är jag ganska övertygad om.

 

Vem ska in/ut? Har jag glömt någon? Känn dig fri att kommentera.

 

/Plogen


Kommentarer
Postat av: Masse

Ser inte att Hellsten ska vara med i detta lag dock så vet jag ingen bättre vänsterback så man ska inte klaga. Bra lag plogen!

2012-12-05 @ 19:09:11
Postat av: Erik

Kul att Oscar Cronqvist nämns. Det är en ung kille som är klok på fotbollsplanen och har rätt inställning till fotbollen, vilket jag kan tycka många saknar! Men Tomas som tränare... Nja;-)

2012-12-05 @ 19:42:13
Postat av: Johan

Fredrik Nicklasson YBK? Gör sällan en dålig match på sin vänsterkant. Bra känsla i sin vänsterdoja

2012-12-06 @ 14:34:03
Postat av: Adam

Undrar som ovanstående, vart är Fredrik Nicklasson från ysby bk? En kille som lirar i ysby men hade klarat att slå sig in i RGIF, utav det jag sätt av han.

2012-12-06 @ 14:43:18
Postat av: P

Valde att bara ta med en spelare från YBK och utav det jag sett och hört tycker jag att målvakten Anton Hansson varit strået vassare även om det är svårt att jämföra.

Kul att Fredrik nämns här i kommentarerna om du/ni tycker att han är värd att nämnas.

2012-12-06 @ 20:54:38
Postat av: arton

Lill jonte från bkw borde varit med..

2012-12-06 @ 23:42:49
Postat av: Anonym

Och vilken plats skulle han slå sig in på?

2012-12-07 @ 00:56:11
Postat av: Anonym

Mittback vänster

2012-12-07 @ 02:22:27
Postat av: F.Nicklasson

Roligt att jag nämns. Men jag tycker själv att jag inte platsar där :-) kul att se Anton Hansson i laget! Han har varit fantastiskt bra:-)

2012-12-07 @ 07:16:54
Postat av: FY FAN.

ETT JÄVLA SKÄMT.

2012-12-10 @ 15:25:22
Postat av: Go

På vilket sätt?

2012-12-10 @ 15:40:31
Postat av: ok

Vad är ett " jävla skämt"?

2012-12-11 @ 09:22:38
Postat av: Tomas YBK

Nyförvärv sökes!!!
Är du fotbollsintresserad? (Rimligtvis om du nu inte surfat in här av misstag...)
Vill du börja spela seniorfotboll i seriesammanhang?
Vill du kanske ta upp fotbollen efter ett uppehåll?
Eller vill du kanske bara byta lag?

Vi i Ysby bk letar med ljus och lykta efter dig! Helt enkelt: vi söker nya spelare till såväl träning som match. Välkomna!

2012-12-11 @ 21:46:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0