Årets damlag i kommunen

Har fått önskemål kring att lägga upp LT-damlaget här på bloggen. Det går naturligtvis bra. Här kommer det!

 

LT-sportens Laholmselva:              Daniella Birgersson (WRY)

 

                               Matilda Larsson (VGLT)      Ulrika Göstasson (Laholms FK)

 

          Gisela Frick (VGLT)                                                        Tilda Sigurdsson (DFK HaSko)

 

                      Sanna Nilsson (Laholms FK)     Amanda Gustavsson (WRY)

 

         Nathalie Johansson (WRY)                                       Sofia Thomsen (Laholms FK)

 

                                                     Malin Andersson (DFK HaSko)

 

                                                   Michaela Sandberg (Laholms FK)

 

Målvakt: Daniella Birgersson, WRY Målvakt med väldigt hög högsta nivå. Kan ibland tappa fokus och har därför inte riktigt jämnheten, än. En orädd målvakt, med bra fötter. Dessutom är hon placeringssäker och hon täcker upp bra samt är reaktionssnabb.

 

Vänsterback: Tilda Sigurdsson, DFK HaSko Kvick och irrationell spelare som hållit till mycket på yttermittfältet. Vi tror att hon fungerar alldeles utmärkt på ytterbacken också. Kan ställa till problem för vilket lag som helst på egen hand med sin speed och vilja.

 

Mittback: Matilda Larsson, VGLT Mittback med god spelförståelse och bra fysik. Tar bort det mesta som kommer i hennes väg. Är orädd och stark i kroppen. Har ett bra tillslag som kan användas både med känsla och kraft.

 

Mittback: Ulrika Göstasson, Laholms FK Rutinerad kraft som använts som defensiv innermittfältare under säsongen. Fungerar dock lika bra som mittback. Dominerar stundtals spelet med sin erfarenhet, vilja och sitt engagemang. Går i bräschen för det som ska göras ute på plan och är en god förebild för sina yngre lagkamrater och motståndare.

 

Högerback: Gisela Frick, VGLT Offensiv spelare i grunden som skolats om till ytterback under året. Samspelet med Larsson i mittförsvaret har fungera väl. En snabb, kvick, brytningssäker och väldigt lojal back som alltid gör sitt yttersta.

 

Vänstermittfältare: Sofia Thomsen, Laholms FK Lojal spelare som gör jobbet i det tysta med ett leende på läpparna. Har rutinen och är en spelare att luta sig på för lagkamraterna. Ger alltid sitt yttersta för laget och har en väldigt fin högerfot. Tar gärna skott från håll och är lite av en frisparksspecialist. 11 mål som yttermittfältare imponerar.

 

Innermittfältare: Amanda Gustavsson, WRY En av femmans mest kompletta spelare i år. En väldigt snabb och teknisk spelare. Duktig på att hålla i bollen och på att hantera kulan i hög fart. Rörlig och löpstark tvåvägsspelare. En av de som fått flest nomineringar till LT-laget bland damlagstränarna i kommunen.

 

Innermittfältare: Sanna Nilsson, Laholms FK En riktig speldirigent med god spelförståelse och ett bra passningsspel. Har tagit stora kliv under säsongen och har blivit en ledargestalt i LFK:s damlag.

 

Högermittfältare: Nathalie Johansson, WRY Skicklig offensiv mittfältare med styrkorna framåt. Snabb och fysiskt stark spelare som är svår att komma åt. Kommer ofta runt bra på sin kant när hon utnyttjar farten och hotar med såväl inlägg som egna avslut.

 

Släpande anfallare: Malin Andersson, DFK HaSko En härförare med god fysik och mycket rutin. Allround, men styrkan ligger i offensiven. Tio mål på nio matcher imponerar. Spelar med mycket energi och vilja. Duktig huvudspelare.

 

Forward: Michaela Sandberg, Laholms FK En målskytt av yttersta märke. Får hon flyt kan det bli många strutar. Befinner sig ofta på rätt plats vid rätt tidpunkt och är en säker avslutare. Med 18 mål i fyran är hon kommunens klart vassaste målskytt på damsidan.

 

Krönika

 

Äntligen är LT-laget för damer tillbaka i papperstidningen. Förra året var det dags för herrarna att göra entré och nu är det då dags för damerna och det känns naturligtvis inte mer än rätt. Självklart är det ingen lätt uppgift att utse de elva spelarna som varit bäst. För undertecknad hade arbetet varit nästintill omöjligt utan hjälp från mina kollegor och lagens tränare. På något vis kan man säga att det är en större ära att bli utvald till LT-laget för damer än för herrar då uttagningsprocessen varit mer demokratisk och inte alls så diktatorisk som i fallet med herrarna. Visst har både tränare och kollegor fått säga sitt även bland herrarna, men där har jag haft en avgörande röst när det gäller samtliga spelare. Det finns så klart många som utmärkt sig under en säsong. Alla kan inte komma med i LT-laget, så är det ju bara. Men vi har tagit ut en trupp på 18 spelare och bland de som inte finns med i elvan, men som hamnade strax utanför, finns bland annat VBoIS starka målvakt Therese Hansson. LFK:s offensiva och rutinerade ytterback Josefine Jacobsson. HaSko:s dominant under de senaste säsongerna, Vanessa Lindeberg, som inte gjort lika många mål som hon brukar, men ändå tagit sitt ansvar. På bänken finns också Kornhult/Hishults jämnaste pjäs under säsongen: Malin Lindeberg och VGLT:s pilsnabba, starka och målfarliga forward Åsa Svensson. Bland Våxtorps utespelare har vi fastnat för allrounda och jämna Josefine Svensson samt forwarden Linnéa Persson, som inte gjort så mycket mål i år, men desto fler assist. Hon är viktig för sitt lag och drar ett tungt lass. Vi på LT:s sportredaktion hoppas att LT-damlaget varit ett uppskattat inslag. Och ni som inte kom med i år, hav förtröstan. Snart nalkas en ny säsong. Nya tag då!

 

Bänk:

 

Åsa Svensson, VGLT

 

Vanessa Lindeberg, DFK HaSko

 

Josefine Jacobsson, Laholms FK

 

Therese Hansson, Våxtorps BoIS

 

Malin Lindeberg, Kornhult/Hishult FF

 

Josefine Svensson, Våxtorps BoIS

 

Linnéa Persson, Våxtorps BoIS


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra initiativ!

2012-12-13 @ 09:01:13
Postat av: Anonym

Louise Thulin vann skytteligan i damkorpen.

2012-12-14 @ 00:01:35
Postat av: P

Bäst i korpen, men bättre i serien ifjol. Inte riktigt lika bra i år. Så klart en duktig spelare. Riktig målskytt.

2012-12-14 @ 15:38:20
Postat av: Nicky

nån uppdatering med övergångar på ingång nu när frimånaden är över?

2012-12-17 @ 15:46:45
Postat av: P

Där ska väl bli tid till det med någon g.

2012-12-17 @ 17:55:13
Postat av: gais

Gais söker en seriös person som kan vara assisterande seniortränare 2013, vår tilltänkte ass tränare har tyvärr ej möjlighet att medverka. Som ass tränare måste du ha viss fotbollskunskap men ännu viktigare är engagemang och vilja att hjälpa till med att utveckla Gais båda seniorlag, även coaching vid matcher kan förekomma. Träning 2 kvällspass i veckan + nån match i veckan under högsäsong. Ange inga löneanspråk, ersättning är blygsam. B-körkort och tillgång till bil är ett krav. Tillträde 8/1 2013 så hör av er snarast. Vill du både vara ass tränare och lira matcher kan nog det funka att kombinera.
Mats Åhsberg 0733248800
mats.ahsberg@hem.se

2012-12-18 @ 12:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0