LFK:s trupp komplett

Laholms FK:s trupp 2011:

Markus Johansson
Peter Björnsson

Andreas Martinsson
Henrik Nilsson
Mattias Bengtsson
Kim Einarsson
Emil Axelsson
Joakim Larsson
Linus Borg
Kristian Åkesson 

Petter Gustafsson
Robert Nilsson
Mats Lindström
Jonatan Jacobsson
Besart Mazreku
Tobias Lundgren

Henrik Olsson
Fredrik Johnsson
Perparim Beqaj

Peter Joza
David Pinot

De två sistnämnda spelarna fortsätter i LFK för att testa om de sargade kropparna (läs knäna) håller. Båda spelarna håller god division tre-klass om de kommer upp i normal nivå.

Sedan tidigare står det klart att följande lämnar LFK: Anton Tideman, HBK U, David Eriksson, flyttar till Stockholm, Nijazi Behrami, RGIF, Berat Sulejmani, Snöstorp Nyhem.

Nyligen stod det även klart att Peter Carlsson inte fortsätter i LFK. Han har tappat lite motivation och tycker att det är tungt att kombinera ett så fysiskt arbete som snickarjobbet med spel i trean. 2011 ska ägnas åt jägarexamen och motorcykelkörkort. Besvikelsen i LFK var troligen stor över Peters beslut att lämna. Peter var ordinarie under stora delar av hösten och han var en spelare man hade räknat med under 2011. Han är förmodligen den tyngsta förlusten.

Att Anton Tideman lämnar för HBK ser man nog enbart som positivt och där finns den fullgode ersättaren redan i truppen i Andreas Martinsson. Berat Sulejmani är en mycket duktig fotbollsspelare, men jag tycker att man har ”bytt” upp sig då man fått Tobias Lundgren i gengäld från klubben Berat lämnar för. KIKs Joel Åkesson provtränade med LFK och gjorde det så bra att han erbjöds kontrakt. Joel tackade dock nej och fortsätter alltså i KIK.

De sista platserna i den bantade truppen togs troligen av Joakim Larsson och Linus Borg, som fanns i truppen även under fjolårets säsong samt av 15-årige talangen Perparim Beqaj. Samtliga tre har höjt sig och gjort bra ifrån sig under december månads träningar. Egzon Beramaj och Filip Josefsson flyttas ”ned” i U-truppen tillsammans med målvakten Rasmus Lundgren. När det gäller Egzon och Filip förstår jag att LFK gärna vill ha kvar dem i klubben för att stärka upp det orutinerade U-laget i tuffa Klass 1.

Hade jag varit i deras kläder hade jag dock bytat klubb för att få spela A-lagsfotboll. Båda spelarna fyller 19 i år. U-laget får troligen svårt i Klass 1 kommande säsong. Och det trots en Klassvärvning som 16-årige Simon Olsson från HBK (som snart lär bli aktuell för LFK:s A-lagstrupp). Det har inte vait topplaceringar för LFK i Klass 1 under de senaste åren och då har man spelat med ett B-lag bestående av flera rutinerade spelare. Alexander Pettersson och Niklas Nilsson slutar i LFK och står till marknadens förfogande.

Genomgång av LFK:s nyförvärv:

Peter Björnsson, 28-årig målvakt från VBoIS med förflutet i bl a Rössjöholm och Ränneslöv. En mycket duktig målvakt som kommer att ge ”Mälarn” en rejäl kamp om platsen. Det är en mycket säker och förtroendeingivande keeper med stor pondus som äger sitt straffområde. LFK:s målvaktspar 2011 är, med tanke på den oerhört stabila säsong som Mälarn gjorde 2010, troligen det bästa sedan Jonas Pettersson och Joakim Wulf fanns i klubben.

Kristian Åkesson, 28-årig försvarare från LTIK. Fotbollsmässigt råder det inga tvivel kring att Krille håller i trean. Håller bara kroppen ska det mycket till om det inte blir Mattias Bengtsson och Krille i mittlåset kommande säsong (även om Emil Axelsson och Henrik Nilsson också visat sig värdiga. Båda kan dock även spela ytterback). Krille var lagkapten och tongivande i LFK:s division två-lag, som han lämnade för att satsa på den civila karriären samt för att bli assisterande tränare i K/HFF. Jonatan Jacobsson visade föregående säsong att det inte tar långt tid att ”komma in i det igen” efter säsonger på lägre nivå. Då spelar Krille inte heller på en lika tempokrävande position som Jonte.

Krille har stora ledaregenskaper och ett mycket bra spelsinne. Än dock får man skriva att det är lite av en chansning både från Krilles och LFK:s sida med en satsning igen. Han har varit skadedrabbad under de två senaste åren och gjorde endast någon enstaka 90-minutare med LTIK föregående säsong. Det krävs en rejäl satsning från Krille plus lite flyt med att slippa de där skadorna för att det ska fungera. Fotbollsmässigt råder det dock som skrivet inga tvivel...

Tobias Lundgren, 24-årig mittfältare från Snöstorp/Nyhem med förflutet i Nyköpings BIS. En klassvärvning. Tobias var en av Snöstorp/Nyhems klart bästa spelare under 2010. En av de få som verkligen levererade i S/NFF:s ”stjärnspäckade” lag. Kommer att gå rakt in i laget, det är jag ganska övertygad om. En fysiskt stark spelare med bra teknik. Just den typen av spelare som LFK behöver. En lite mer kraftfull lirare. Dessutom hamnar han i facket under bra killar. Jag är bekant med ”Lax” genom kamrater och kan intyga att det är en bra påg som kommer att smälta in alldeles utmärkt i truppen.

Perparim Beqaj, 15-årig forward från LFK:s P15-lag. Har aldrig sett killen spela. Måste ju vara talangfull.

Det känns som att LFK har fått ihop det ganska bra trots att man inte fått exakt allt man ville ha. Med Mats Gustavsson och Andreas Thedeby vid rodret känns det tryggt och jag tror att LFK kan se framemot ytterligare en positiv säsong. Det ska dock bli mycket intressant att se hur de spelare som inte ens får plats i matchtruppen som avbytare tar det en bit in på säsongen. De får ju ingen matchning alls. Däribland en av två mycket kompetenta målvakter. Man får hoppas att man kan gå långt i DM och sedan får man väl lägga in en del vänskapsmatcher. Skulle inte förvåna om en eller ett par spelare också kommer att stärka upp U-laget i Klass 1 efterhand.

/Plogen


Kommentarer
Postat av: Tveksam till LFK.

Jag är väldigt tveksam till det här LFK håller på med just nu. De har redan två på skadelistan, där kanske två till snart hamnar. Och någon blir avstängd. LFK kommer ju bli beroende av sitt U-lag. Och hur fan ska deras U-lags spelare klara div 3 om de nu inte ''värkar'' klara reserv klass 1, som jag har läst i något inlägg här.

Nee, det här kommer inte hålla.

2011-01-15 @ 16:00:42
Postat av: P

18-mannatruppen är utan Joza och Pinot. Båda är skadefria just nu. De är alltså inte på "skadelistan". Man tål skador/avstängningar/sjukdomar på två spelare (om man räknar bort Joza och Pinot, med dem fyra). Blir det fler så får spelare kallas in från U-truppen och då ligger Egzon, Filip och Simon bra till. Men LFK får ju bara använda tre avbytare per match. Så just för den sakens skull tror jag inte att det är någon fara på taket.

2011-01-15 @ 16:49:42
Postat av: Anonym

19 år och i u-truppen i ett div 3 lag. Inget de lär satsa på längre fram. Finns mängder av spelare i div 5 som håller bättre klass.Är man 19 år ska man vara med och slåss om en a plats. Är man inte det så lär man inte vara aktuell längre fram heller.Dock roligt att några av de unga fick några platser.

2011-01-15 @ 17:00:54
Postat av: ..

Egzon håller bra klass enligt rykten ville han bli nedflyttad till U laget för att hitta glädjen igen.

2011-01-15 @ 18:04:29
Postat av: kalle

Laget med flest son efternamn i hela sverige??

2011-01-15 @ 20:22:16
Postat av: Nej Nej

Inte Svensson

2011-01-16 @ 07:25:07
Postat av: Anonym

Spela i LFKs U-lag är nog inte dåligt. Div 1 reserv håller en rätt bra klass. Lagen i den serien hade säkert slagit walldia,ltik,kik och kanske ränneslöv. Så jag tycker inte de två 19 åringarna ska söka sig till en annan klubb och ta plats i A-laget där.

2011-01-16 @ 10:17:49
Postat av: SÅ E DE BARA

skit snack . sett de spela av 25 spelare så är kanshe 5 av de bra de andra är fjorton femton Åringar hur bra kan de vara tror du själv. de har myckat att lära sig och klass ett är nog lite o ta i för deras skulle. MEN BOLLEN ÄR RUND

2011-01-16 @ 10:43:34
Postat av: Anonym

Visst de spalar i klass 1 men det innebär inte att de håller i klass 1. Jo, hallå de hade inte haft en chans mot något av ovanstående lag. Detta blivande U-lag förlorade förra året mot VGLTs P16 lag.De hade faktiskt inte haft chans mot topplagen i 6an.Och håller med om att bollen är rund men inte ens i denna backe kan den rula mer än åt ett håll,neråt!

2011-01-16 @ 11:44:11
Postat av: KG

De bästa lagen i Klass 1 kanske är bättre eller i varje fall jämnbördiga med RGIF, LTIK, BKW och KIK. Men LFK:s U-lag kommer att få bra med smisk i matcherna mot topplagen. Kombinera det med att de tränar mot och med ungdomar. Nej, en 19-åring mår bättre av A-lagsspel och att träna med seniorer.I övrigt tycker jag inte att detta är fel. 16, 17, och 18-åringarna i U-truppen får säkerligen både kvalitativ och kvantitativ träning som de andra lokala lagen kanske inte når upp till.

2011-01-16 @ 13:45:22
Postat av: Gamle halläningen.

Vill rätta killen/tjejen som skrev att LFKs blivande U-lag förlorade mot VGLTs P16 lag förra året. LFKs blivande U-lag mötte aldrig VGLTs P16 lag förra säsongen, för VGLT höll till i div 2 ( som de inte ens vann) och LFKs blivande U-lag spelade i div 1 där de blev tvåa i serien (2010). LFKs blivande U-lag vann med 7-1 hemma, och vann med 3-1 på borta plan mot VGLT. (Och detta var 2009.)Och att de inte hade haft en chans mot ett topplag i 6:an är bullshit. Det hade de visst haft. Antar att du aldrig har sätt de spela? För vissa där är riktigt bra fotbollsspelare.

2011-01-16 @ 17:49:48
Postat av: Pelle

Skoj med stort intresse kring LFK´s U-lag. Jag har tränat många av killarna sedan tre år tillbaka. De spelarna som valt att representera LFK kommer att få kvalitativ träning och utvecklas som fotbollsspelare. Hur det kan vara mer utvecklande att spela i ett div 5 lag har jag svårt att förstå.

2011-01-17 @ 12:32:48
Postat av: hmm

Hur utvecklas man bara genom att springa för de e ju de ända ni gör i princip på träningerna . så gjorde manför 10 -15 år sedan man kan faktiskt träna kondition med boll med roligare för alla...

2011-01-20 @ 13:37:58
Postat av: Anonym

Till ''hmmm''Jag vet inte riktigt vad du vet om försäsonger, men då är det en heldel springande...

2011-01-20 @ 14:38:37
Postat av: Anonym

Han menar att man kan löpa MED boll och inte bara springa. Finns bättre sätt än att man bara springer 5 km.

2011-01-20 @ 15:23:47
Postat av: Anonym

Och svenskar är extrema med sina försäsonger! Kvittar vilken division, och ändå är vi så långt efter många länder i europa vad det gäller klubblag!

2011-01-20 @ 16:44:40
Postat av: TT

Kan någon från lfk skriva här när träningsmatcherna börjar, var/när och mot vilka motståndare?

Gäller både a- och u-laget.

Ensak är iallafall positivt med att ett u-lag tar b-lagets plats i reservlagsserien.

Det är att det laget blir mer samspelt än tidigare genom att man tränar tillsammans. Problemet med b-laget var att a-lagets bänkspelare alltför sällan bjöd till ordentligt.Där fanns självklart några a-lagsspelare som alltid ställde upp och gjorde sitt bästa även i b-laget. Att u-spelarna är bra fotbollspelare betvivlar jag inte och de får bra tränare, men motståndet i klass 1 är mycket bättre än vissa tycks tro.

Plogen, du skriver att Krille inte spelar på en lika tempofylld position som Jonte...det går jävligt snabbt när de duktiga anfallarna i div 3 slår till i straffområdet!

Håller med dig om att Peter Carlsson är den tyngsta spelarförlusten, men vi ska inte glömma bort David Ericsson som också gjorde en bra säsong.Vem kommer att fylla tomrummet efter honom som pådrivare på träningar och match?David gjorde nog sin bästa säsong under tiden jag följt honom.

2011-01-20 @ 20:45:44
Postat av: Anonym

Bokade träningsmatcher för LFKs U-lag.26-27/2 Varberg GIF B-LFK U5-6/3 LFK U-Kurdiska A13/3 Walldia A/B-LFK U19/3 Skrea B-LFK UEv. 26/3 Ränneslöv B- LFK U2/4 Högaborg J -LFK U9/4 Skottorp A-LFK U16-17/4 SeriepremiärHämtat från U-lagets hemsida.

2011-01-20 @ 20:51:11
Postat av: P

Att innermittfältspositionen är en mer "tempofylld" position än mittbackspositionen skriver nog de allra flesta under på.Naturligtvis kommer Davve att saknas. Men jag anser att man har god täckning i form av Emil, Henke och då Bengtsson samt Krille.Kan dock bli jobbigt att man nu förlorat två av de största vinnarskallarna i Eriksson och Tideman. Men där finns ju fler...

2011-01-20 @ 22:23:14
Postat av: Anonym

Tack för kul läsning!

Har du kollat in http://tiltbet.com ? Där finns gratis live streams till alla Serie A och La Liga matcher. Alla Handbollsmatcher från VM samt Australian Open. Fortsätt leverera!

2011-01-21 @ 15:32:54
URL: http://tiltbet.com
Postat av: Anonym

VEM BRYR SIG

2011-01-21 @ 16:37:20
Postat av: Tips

Omöjligt att sia om i dagsläget, men på pappret känns följande elva som aktuell:Olsson

Nilsson Mazreku Jacobsson

Lundgren Gustafsson

Martinsson Åkesson Bengtsson Axelsson

JohanssonKänns som konkurrensen är störst på högerbacken och på topp...

2011-01-22 @ 11:26:36
Postat av: KG

Ser bra ut. Men det är hård konkurrens om varje plats. Samtliga i truppen känns aktuella för startelvan. Okej, Jocke och Perparim kanske måste ta ett steg till innan de är mogna, men i övrigt så. Lindström var ju mycket bra förra året, Einarsson vill säkert vara med om högerbacken, Nilsson istället för Åkesson (som inte håller???), Johnsson är väl sugen på Olssons plats. Jag tror dessutom att Björnsson mycket väl kan komma att ta hand om handskarna före Johansson. Men det kommer bli stentufft.

2011-01-22 @ 14:22:22
Postat av: Anonym

KG.

Tror du Jocke och Perparim var en nödlösning då?

2011-01-23 @ 02:54:55
Postat av: L

Nödlösning och nödlösning. Perp, Jocke och Linus lär varit dom som tog dom sista platserna. Hade Joel tackat ja och Peter stannat vet man ju inte vad som hänt med dom. Men det är onödigt att spekulera i. Linus Borg verkar vara en favorit för tränarparet, Jocke gjorde tydligen mycket bra ifrån sig på träningarna i december och det är kul att en ung egen kille som Perparim får chansen.

2011-01-23 @ 13:37:46
Postat av: Anonym

Inte något annat som är nyhet? Något om dem andra klubbarna?

2011-01-24 @ 08:27:22
Postat av: P

Kolla silly-inlägget. Uppdateras med jämna mellanrum.

2011-01-24 @ 11:37:40
Postat av: Anonym

Kanske ska lyfta upp det inlägget överst?

2011-01-24 @ 15:00:57
Postat av: JP

Upp med ngt nytt ny plogen :(

2011-01-27 @ 14:08:22
Postat av: nytt

Nilo (LFK) och Sabri Skottorp) har skrivit på för Ränneslöv nu.

2011-01-27 @ 15:06:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0