"Bryschorna" vann Nattcupen (Uppd.)

Lagförklaringar (med reservation för eventuella fel och glömda namn): BK Skummeslöv - spelare från SIF och VBoIS. Erik Lindberg, Martin Fasth, Erik Moberg, Alexander Knudsen, Simon Olsson, Oskar Moberg, Pontus Johansson, Daniel Jönsson och Kristoffer Fasth. Andersberg IK Gul och Grön. Säger sig självt från vilken klubb spelarna kommer ifrån. AIK hade delat upp två stycken jämna lag, inget lyckades ta sig vidare. Lions of Kosova FF - Halmstadlag med bl a Ronny Sabo bland spelarna. De okända - Patrik Marku, Fatmir Bekteshi, Lutfi Begu, Artan Marku, Ekrem Bekteshi, Albin Halimi osv. L.A Holm - Markus Johansson, Andreas Martinsson, Sabri Behrami, Petter Gustafsson, Emil Gustafsson, Rasmus Larsson, Johan Green, Nijazi Behrami, Besart Mazreku.

FC Bolltrollerz - Isak Pettersson, Simon Nilsson, Kewin Hanssen, Kim Gustafsson, Charlie Boson, Alexander Nilsson, Armin Darban, Jack Gustafsson, Linus Wikander. Trepca - Halmstadlag med äldre spelare som tidigare spelat i bl a Andersberg och Rinia. FC Kafab - Dan Boson, Simon Andersson, Ola Andersson, Oscar Gustafsson, Simon Silvandersson, Marcus Åkesson, Johan Gustafsson, Johan Stråhle, Joel Åkesson. Nike (spexigt klädda i Adidasjackor) - Simon Andersson, Arton Behrami, Manfred Walldén, Egzon Behramaj, Jack Ekenberg, Arton Ajvaci, Markus Kjellsson, Kastriot Svarca. Förortsgrabbarna - lag från Halmstad som aldrig dök upp (svagt).

Lekstuga FC - Halmstadlag med bl a Berat Sulejmani. De Tyngaste - Jonas Nilsson, Arlind Halimi, Miridon Berisha, Nderim Peci, Mattias Olofsson, Kenan Ramadani, Visar Demaj och Bujar Mazreku. FC Ängelholm - som lagnamnet avslöjar, ett lag från Ä-holm innehållande för mig okända spelare. Brushorna - Halmstadlag med Kawar Bektari i mål. Lag Flex - Mohannad Issa, Mohammed Abou-Shakra, Nehat Bregaj mfl. Laholmsgnagarna - Niklas Vepsä, Anders Gustavsson, Johan Agnvall, Marcus Pettersson, Jonathan Roslund mfl. Vallås - Halmstadlag där Andersbergs målvakt Yll Ramadani kändes igen.

Nattcupen lockade som vanligt storpublik. Läktaren var nära nog full under hela kvällen och natten. Hela 18 lag hade anmält sig (rekord). I  vanlig ordning stod den tekniska och offensiva fotbollen i centrum (taktik och defensiv läggs lite åt sidan). Det gör att cupen blir väldigt sevärd. I år fanns det enbart bra lag med i spelet, vissa bättre än andra så klart. En av de bättre matcherna spelades tidigt och det mellan Bolltrollerz och L.A Holm. Bolltrollerz bestående av unga killar (plus Kim Gustafsson) från Veinge har varit med i cupen ett antal år. Man har bl a cupens yngsta spelare: Isak Pettersson, 13 år, i mål. Han gjorde bejublad debut i cupen redan som 11-åring. Det var dock först i år som laget verkligen kunde bjuda på motstånd, killarna har växt till sig och anförda av HBKarna Charlie Boson, Alexander Nilsson och Linus Wikander (som förutom att de är duktiga fotbollsspelare också är goda förebilder och uppträder på ett sportsligt sätt) gav man klassiska och stabila L.A Holm (som vunnit cupen två gånger) hårt motstånd. Det sistnämnda laget vann knappt.

Ett annat lag som imponerade med teknisk fotboll var de rutinerade utlänningarna i Trepca. I första matchen, då man tämligen enkelt slog Kafab bjöd man verkligen på show. Ett tredje lag som var mycket bra i gruppspelet var Lions of Kosova anförda av Ronny Sabo. Laget med mest spets var fjolårsvinnarna De Tyngaste, som kunde ställa upp med samma lag som ifjol och dessutom stärka upp med Bujar Mazreku. Laholmgnagarna var det lag som kanske överraskade mest. Niklas Vepsä storspelade i mål och framåt levererade Anders Gustavsson. Då Samuel Paulisson, Kaz Kazem och Linus Lennartsson tvingats lämna återbud kallades Johan Agnvall, Markus Pettersson och Jonathan Roslund in till laget. De tillförde spets och stabilitet. Slutsegrarna Brushorna gjorde inte mycket väsen av sig under gruppspelet. Det skulle dock visa sig att det skulle räcka länge med att ha cupens klart bäste målvakt mellan stolparna.

Den fina fotbollen varvades med mycket avbrott och klagande på domarna. I princip varje domslut ifrågasattes och det blev ganska tjatigt till slut. De som dömer är inga riktiga domare, det är engagerade killar i LIBK. De får ta väldigt mycket mer skit än vad som är rimligt. Cupen är en kompisturnering som spelas för skojs skull. Många tycks ta det hela på alldeles för blodigt allvar. Det var nära att det utbröt slagsmål flera gånger och i en semifinal gjorde det också så. Dessutom kom publik ner på planen från läktaren för att delta. En sådan grej kombinerat med allt annat småtjafs gör att det kanske blir så att det inte blir någon cup nästa år, trots att den är mer populär än någonsin. Hade varit trist. Men det positiva överväger inte det negativa (vem ska döma? Det krävs minst sagt skinn på näsan.)

I den ena semifinalen slog Brushorna ut De Tyngaste med 1-0 i en jämn match. En markeringsmiss avgjorde fighten. De Tyngastes målvakt Jonas Nilsson tyckte att det var just tungt att åka ut i semin. – ”Vi släppte ju bara in två mål på hela cupen.” Målet man släppte in, förutom det i semin, var mot Nike i gruppspelet. Det var det vackraste jag såg under min tid i hallen. Arton Behrami dräpte upp bollen i krysset bakom Nilsson redan efter några sekunders spel. Den andra semifinalen bröts efter tumultet där publik tog sig in på plan. Trepca drog sig ur och L.A Holm gick pga det vidare (matchen stod 1-1 då den bröts). Finalen mellan Brushorna och L.A Holm blev en jämn kamp som fick avgöras på straffar. Där drog Brushorna det länsta strået. Mycket pga den duktige målvakten Kawar Bektari. Skyttekung blev vinnarlagets Ferdijan Kurtic med fem mål. 

Läs mer om cupen här.

//P.


Kommentarer
Postat av: Oviktigt

Turneringen har börjat spåra ur tycker jag. Folk som fuskar och deltar i flera lag, stökigt på läktare med stölder o.s.v. Tjaffs på dommare, hot och inte minst bråk på plan. Väldigt tråkigt

2011-01-10 @ 11:18:34
Postat av: åskådare

...håller med föregående talare, det är en hätsk stämning i många matcher och vi är mycket frågande till att spelare som är fysiska och hotfulla mot domarna får fortsätta spela över huvud taget.

2011-01-10 @ 11:46:10
Postat av: Oviktigt

Ja, De som arrangerar turneringen bör granska de som anmäler sig till spel. Intresset är så pass stort att det går att välja bort lag utan att för den delen ställa in turneringen.

2011-01-10 @ 11:49:29
Postat av: J.Green

As skön turnering med as skön atmosfär. Det ska vara hets!

2011-01-10 @ 11:50:41
Postat av: Anonym

Visst, hets kan skapa en härlig atmosfär i innecuper. Men när inte spelare och framför allt inte supporters från läktaren kan hålla sig där de ska så är det inte roligt, varken för de som lägger ner mycket tid på att fixa turneringar eller för de som spelar och blir utsatt för detta trams.Vad är det för människor som inte har bättre självkontroll eller syn på sporten än att hålla på med detta.Porta dem för livet. Inga ursäkter finns.

2011-01-10 @ 16:06:09
Postat av: Anonym

Varför drog sig Trepca ur?

2011-01-10 @ 20:15:45
Postat av: Olofsson

för att det blev bråk tror jag inte de ville spela mer! exakt varför vet jag inte,då jag inte kan förstå det språket som pratades under tumultet! jag tycker också som Green att det ska va hets. Problemet var att domarna tyckte jag var lite ojämna i sitt agerande då man tillät lite väl mycke emellanåt. Hade man blåst för frisparkar tidigare i situationerna hade det inte blivit så oschysst spel och "hat" motvarandra! vill man ha bra lag med bra fotbollsspelare måste man ha domare som håller samma klass och har lite känsla för att blåsa innan det hettar till! En frispark kan man nästan alltid ta som spelare! men ändå starkt av de som dömde att de vågar för det är ju kort stubin på många spelare!

hhur som helst kul fotboll att både spela och titta på :)

2011-01-10 @ 21:36:36
Postat av: Anonym

Synd att "dem som man inte förstår vad dem säger" inte kan ha mer hyfs... Dem förstör alltid och hotar allt och alla till livet. Stäng ute dem från cupen för alltid... Idioter

2011-01-11 @ 00:13:23
Postat av: Arton

Tråkigt att man nt hade hyrt andra hallen med så man kunde värmt upp där. Man ska nog nt ta dom hoten på allvar....

2011-01-11 @ 00:28:14
Postat av: Anonym

det är väl förfan fortfarande hot?

2011-01-11 @ 13:50:31
Postat av: Anonym

Sunt resonemang Arton. Tänk först, skriv sedan.

2011-01-11 @ 15:46:03
Postat av: Jack the ripper

Skaffa bättre domare, det tilläts mkt fult spel då blir vissa spelare med kort stubin arga. Mkt underhållande turnering allt hände kul o kolla på, hoppas det fortsätter med flera turneringar.

2011-01-11 @ 16:25:18
Postat av: Arton

Nu glömmer vi det som har hänt och blickar framåt!

2011-01-11 @ 16:51:21
Postat av: KG

Hoppas att cupen kan fortsätta eftersom att intresset är så stort. Bedrövligt uppträdande av många spelare. Mycket gnäll och fult spel. Tråkigt för de som ställde upp som domare frivilligt och ideellt. Tror inte att de kommer att göra det igen.Tips från coachen. Höj anmälningsavgiften till 1200 kr och avlöna domare. Behöver inte vara "riktiga", men det är bra om de är två som dömer samtidigt då det är väldigt svårt att se allt som händer på planen från en kant.Men framförallt så måste många av de som spelar skärpa till sej. Det är inte direkt familjevänligt i Lagaholmshallen under Nattcupen som det är nu.

2011-01-11 @ 17:39:09
Postat av: sabbe

Små barn ska inte spela fotboll man kan inte gnälla på domaren hela jävla tiden så fort man får en knuff i ryggen då tycker jag man borde syssla med annat. Fotboll skall vara hård men rättvist enligt mig. Sen kan man alltid skylla på Domarn men de är ju enkelt, de ställde ju bara upp de är inga proffs de är inte vi heller. Så skärpning ni som har kort stubin gör nått annat börja på boxning ellr nått.Mitt råd är tänk på vilka ni tar med i Turnenringen de flesta var vuxna människor äldre män men betede sig som småbarn de vet ni nu vilka de är ta inte med de nästa gång men för guds skull lägg inte ner TURNENRINGEN tycker den e galant fin o bra fotboll andra ska ju inte behövas drabbas för de.ha de

2011-01-11 @ 18:03:39
Postat av: Vepsä

fortsätt gärna att ge era kommentarer och intryck. jag läser och tar intryck på vad ni tycker och tänker.

2011-01-11 @ 21:56:25
Postat av: Anonym

Vad märkligt att man i LT hänger ut spelare för att de gnällde men inte nämner de med namn som fysiskt hotar domare, skjuter bollar mot publiken o de som deltog i SLAGSMÅL?

2011-01-12 @ 11:35:47
Postat av: ??

Deltog i slagsmål ?? Vilka syftar du på ?

2011-01-12 @ 11:46:55
Postat av: P

Jag skrev artikeln i LT och återgav bara det som Vepsä berättade. Inga namn nämndes, heller inga egna åsikter just i det sammanhanget....HBKarna som nämns i bloggtexten spelandes för Bolltrollerz, uppträdde vad jag såg inte illa. De är duktiga fotbollsspelare och goda förebilder som brukar uppträda på ett sportsligt sätt.

2011-01-12 @ 15:59:52
Postat av: ,,,,

trepca ville inte spela klart matchen för att det var spelare som har spelat fotboll länge, de tyckte att det som hände ska inte hända på en fotbollsmatch.

De var där för att ha roligt och inte bråka.

2011-01-12 @ 19:57:27
Postat av: hahhahaha

ja precis så var de

2011-01-12 @ 19:59:54
Postat av: ...

Trepca var faktiskt bland de lag som tjaffsade mest och spelade fulast. Pinsamt för ett lag som består av äldre spelare som egentligen borde agera föredömligt för alla andra yngre på plats.

2011-01-12 @ 21:50:17
Postat av: Anonym

TACK

2011-01-12 @ 23:57:06
Postat av: Anonym

Det är en fantastiskt rolig cup. Det är som både Green och Olofsson säger det blir mycket hets både på plan och utanför planen. visst vi är inte värdens bästa fotbollsspelare någon av oss och då får man dommare där efter oxå. Men det bästa vi kan göra som fotbollspsleare är att bara lyssna till pipan för mycket av alla avblåsningar handlade just om att vi hade påhopp och började käfta imot med dommare, och va de inte dommare så va de varandra vi käftade med.. Men stort tack till alla som håller i denna cup :) ses nästa ´år :)

2011-01-13 @ 20:13:19
Postat av: Agron

Svar till inlägg 8.Utan oss "Idioter" så blir det ingen roligt fotboll, ingen tekniskt fotboll och framför allt inget turnering. Hur många lag hade invandrarbakgrund nu senast? Mer än hälften skulle jag tro.Sen att det blev som det blev i slutet tycker jag är väldigt väldigt tråkigt, båda lagen borde skulle ha blivit diskade.Hoppas att turneringen fortsätter och att ni tar emot alla lag. Kanske med lite hårdare regler.Mvh Agron

2011-01-13 @ 22:26:41
Postat av: ...

Jag tycker att domarna var riktigt bra faktiskt. jag vet att många inte håller med mig men jag tycker att om man jämför med till exempel domarna i skogabyturneringen så är detta mycket bättre då dessa domare inte blåser sönder matcherna utan låter spelet gå. Sen att det finns lag med spelare som är överagressiva, det är ju ett annat problem. Dom sysslar ju med det dom gör bara för att visa upp sig för publiken. Häftigt.

2011-01-14 @ 09:56:53
Postat av: Anonym

#Agron"Utan oss "Idioter" så blir det ingen roligt fotboll, ingen tekniskt fotboll och framför allt inget turnering. Hur många lag hade invandrarbakgrund nu senast? Mer än hälften skulle jag tro."Utan er hade det inte blivit bråk heller!Vilket är att föredra?Då kan den andra halvan spela turneringen i lugn och ro.2011-01-14 @ 12:22:31
Postat av: ...

Problemet är väl fan inte de som har invandrarbakgrund. Det är vissa personer som hela tiden ska hävda sig och ställa till med problem. Finns många spelare i turneringen med invandrarbakgrund som aldrig ställer till med något problem alls utan bara är där för att ha kul. Inget av de Lagen från Laholm är stökiga. Det är De spelare som kommer från Halmstad som ställer till det hela tiden. Dessutom tror jag för övrigt att turneringen inte alls är beroende av invandrare. Den bästa spelaren under turneringen tyckte jag var Petter Gustavsson. Sen hade nog andra lag med mer lokalanknytning ställt upp om inte de coola killarna från halmstad gjort det. turneringen hade nog klarat sig.

2011-01-14 @ 12:33:59
Postat av: Anonym

"Problemet är väl fan inte de som har invandrarbakgrund. Det är vissa personer som hela tiden ska hävda sig och ställa till med problem."Och vilken bakgrund har de?Vet att inte det är alla. Men tyvärr räcker det med ett fåtal för att skita ner för alla.

2011-01-14 @ 13:37:59
Postat av: ....

Ja visst är det så. Men man kan inte vara så trångsynt och säga att alla är så för så är det inte. Av de lagen från laholm som bestod av många spelare med invandrarbakgrund så var det inte alls lika mycket skit. Mitt tips är att bara låta spelare och lag från Laholm vara med. Turneringen ska bestå av kompisgäng, arbetskollegor eller föreningar som är från Laholm.

2011-01-14 @ 14:02:38
Postat av: Anonym

Gör så eller dubbla avgiften för Halmstadlagen så är där pengar till extra vakter. :)

2011-01-14 @ 14:10:55
Postat av: Anonym

http://www.laholmstidning.se/article/20110114/SPORT/701149995/1197/sport/*/nattcupens-framtid-avgors-efter-sasongen

2011-01-14 @ 16:48:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0