Tränarläget (uppdaterad)

Sven-Bertil Bergström slutar som tränare i RGIF efter bara en säsong. Han återvänder till Västra Karup där han tidigare vait tränare. Västra Karup ligger i den skånska fyran (motsvarande hallands elitfyra). Jag tycker att det är tråkigt att Bergström lämnar Laholmsfotbollen. Lika tråkigt som jag tyckte det var när Mattias Berggren lämnade GIF/VIF förra säsongen. Bergström har gjort ett fantastiskt jobb med RGIF. Han har varit väldigt omtyckt och visat sig vara väldigt kunnig. Jag vet inte hur turerna gått men jag tycker att det är märkligt att inte RGIF "säkrade" Bergström tidigare på säsongen. Det kändes lite väl sent när det blev klart att han skulle lämna bara för någon vecka sedan. Nu löser det sig till det bästa då Ulf Wernersson ersätter som tränare. Uffe kommer att göra ett utmärkt jobb med RGIF, det är jag övertygad om, men att RGIF fick tag i en så kompetent ersättare så här sent känns mest som flyt, även om Uffe funnits i föreningen under ett par års tid. RGIF är den förening i kommunen som bytt tränare flest gånger under 2000-talet (möjligen har LFK bytt fler gånger). Hoppas att man kan få lite kontinuitet med Wernersson som tränare.

Tränarläget i klubbarna:

LFK - Mats Gustsavsson och Andreas Thedeby fortsätter.

RGIF - Sven-Bertil Bergström lämnar för Västra Karup. Ulf Wernersson ersätter.

LTIK - Mats Johansson slutar och lämnar över till Patrik Åkesson.

BKW - Mikael Gustafsson fortsätter.

KIK - Jonas Klippfors lämnar för SIF. Tony Andersson ersätter.

K/HFF - Peter Åberg lämnar för HBKs organisation. Ola Jönsson lämnar för spel i Alets IK under sin gamla tränare från Markarydstiden: Leif Jönsson (Miki Matic klar som andretränare i AIK). K/HFF har nu klart med ett nytt tränarpar och det blir de helt fräscha (i Laholmssammanhang) markarydarna Kent Persson och Patrik Johansson Borgström. Duon har under de två senaste säsongerna tränat Råstorp/Timsfors seniorer och innan det klubbens juniorer.

GIF/VIF - Lars "Tudde" Pettersson och Kim Gustafsson kvarstående.

SIF - Pär-Åke Eriksson slutar och lämnar över till Jonas Klippfors med Peter "Pidde" Olsson som assisterande. 

VBoIS - Jim Leandersson kvarstående.

SBK - Magnus Bergman kvarstående (ryktas om livstidskontrakt ((;).

HIS - Karl-Erik Frohm kvarstående.

YBK - Magnus "Snoddas" Karlsson slutar för att kunna fokusera på sitt LFK-lag. Ingen ersättare i YBK officiell.

Silly season är igång. Inga namn lär dock bli officiella innan den 15e november. Förövrigt har det varit väldigt lugnt när det gäller "värvningskarusellen" under de senaste säsongerna och det tror jag att det kommer att vara i år med.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonymwww.kornhult.com

2010-11-01 @ 18:09:02
Postat av: Anonym

Att Ränneslöv bytat tränare ofta stämmer det?

2000 Stojan 2001-2003 Per-Åke 2004-2005 Leif 2006 Anders Ö Tony 2007 Tony Mats 2008 Tony Perra 2009 Perra 2010 Sven-Bertil

Så många var det ju inte?

2010-11-10 @ 13:12:50
Postat av: Anonym

Nä inte alls. 7 olika tränar duon på 10 år?

2010-11-10 @ 20:03:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0