Resultat lördag

Fyran:

Lilla Träslöv-RGIF 2-2 (1-0)
Målskyttar RGIF: Sonny Nilsson, Markus Kjellsson


Ett rättvist resultat i en jämn och svängig match. RGIF hamnade i underläge med 1-0 men vände till 2-1 efter den 70e minuten. Med fem minuter kvar kvitterade Lilla Träslöv på straff. Matchen avslutades med att Johan Bergman missade ett friläge och att Markus Kjellsson sköt över ett öppet mål. Med tanke på det skulle RGIF kanske vunnit matchen. Tydligen är det inte helt klart att RGIF slipper kvalspel trots att man nu slutar femtesist i tabellen och dessutom spelat in 30 poäng. Det vore en smärre skandal om det inte ska räcka för att hålla sig kvar i en serie. Hade man tagit sig förbi Norvalla också hade man varit helt klara för spel i fyran till nästa säsong. Det hade man gjort om man vunnit matchen. Andreas Randevik vaktade RGIFs mål. Den skadade andremålvakten Tony Andersson är bekräftat klar som tränare för KIK nästa säsong. Därmed lämnar han alltså tränarjobbet i VR08 bakom sig.

Läs mer om matchen här.

RGIF tvingas nu att ge sig in i kvalspel med Lilla Träslöv, Trönninge IF plus ett lag från norrfemman. Skulle både Stafsinge och Trönninge BK missa att ta en av de två främsta platserna i kvalet till trean räknas Ränneslövs resultat i kvalgruppen och Lilla Träslöv åker rakt ur. Skulle Stafsinge och eller Trönninge BK klara sig räknas istället Lilla Träslövs resultat och RGIFs resultat stryks och man får stanna kvar i fyran.

Sexan:

YBK-VBoIS 3-5 (3-4)
Målskyttar YBK: Henrik Karlsson 2, Håkan Pihl
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson 2, Filip Eriksson, Daniel Eriksson, Mikael Svensson

YBK hotade BoIS rejält i första halvlek då de hade medvind. BoIS kunde dock vinna matchen rättvist utan att göra en av säsongens bättre insatser. Imponerande av YBK att hänga i hela säsongen trots alla förluster och WO redan i första omgången. VBoIS har gjort en kart godkänd höst och slutar femma i tabellen.

Våxtorp vann i säsongsavslutningen och derbyt mot Ysby i sexan.

- Det var väl ingen höjdarmatch, dåligt underhållningsvärde för publiken. Vi hade lite inställningsproblem. I första halvlek hade Ysby medvind och då lyfte de mycket långt och packade in mycket folk framför vår målvakt. Då gjorde de också tre mål. Vi kom in i deras tempo och gick nästan runt och spelade. Men det viktigaste var i varje fall att vi vann. All heder till YBK som lyckades genomföra hela säsongen. Hoppas att de kan vara med och spela nästa år också. De rutinerade spelarna är duktiga. Henrik Karlsson är bra, Drängen (Andreas Håkansson) gör inte alls bort sig och Snoddas håller än, säger VBoIS tränare Jim Leandersson.

Han kommenterar säsongen som helhet så här:

- Jämför man årets prestation mot förra säsongens så har vi gjort ett bra år. Men jag hade hoppats och trott på lite mer. Vi hade som målsättning att nå tredjeplatsen och det lyckades vi inte med, även om det inte var så långt ifrån. Vi gjorde helt enkelt en lite för svag vår för att jag ska kunna vara helt nöjd. Men när det gäller träningsnärvaro blir det betyg MVG och jag trivs kanonbra som tränare i klubben, avslutar Leandersson som stannar minst ett år till på posten.

Jim Leandersson (2), Daniel Eriksson, Filip Eriksson och Mikael Svensson gjorde VBoIS mål.

 - Det var en helt okej insats från vår sida. Vi kämpade på bra. Första halvlek var bra, sen tog vi i vanlig ordning slut i andra. Vi har ju inte tränat till någon reda, säger YBK:s tränare Magnus "Snoddas" Karlsson som själv inte var äldst i laget för en gångs skull då 49-årige Stefan Ewaldh vaktade målet för YBK.

Lagets mål gjordes av Henrik Karlsson, Thomas Jansson och Håkan Pihl.

Snoddas kommenterar säsongen som helhet så här:

- Vi lyckades i varje fall genomföra säsongen ut. Det har väl varit lite pinsamt att bara förlora men målet var att inte lämna walk over i fler matcher och det lyckades vi ju med. Jag själv har varit en nödlösning säsongen ut på tränarposten. Jag hinner egentligen inte med eftersom att jag tränar LFK:s P15-lag. Jag hoppas att klubben får tag i någon ny tränare och sedan får man försöka att locka tillbaka de unga spelarna som lämnade inför säsongen, avslutar Snoddas. 


HIS-Örnia 2-0 (2-0)
Målskyttar HIS: Kalle Pålsson, Philip Trollér

HIS avslutade den bästa säsongen på många år med att slå topplaget Örnia med 2-0. HIS slutar sjua i tabellen på lika många poäng som sexan SBK.

Hasslöv avslutade sin bästa säsong på flera år på bästa sätt genom att vinna mot topplaget Örnia i sexan.

- Det här var vi värda. Det var en jämn match men vi hade den lilla extra turen på vår sida. Det var de unga killarna som gick i bräschen för denna segern. Joel Johansson och Markus Hedström höll ihop det jättebra på mitten och målskyttarna Kalle Pålsson och Philip Trollér var också jätteduktiga. Alla är i 20-årsåldern, säger HIS tränare Kalle Frohm.

Som kommenterar säsongen i helhet så här:

- Om någon hade sagt inför säsongen att vi skulle ta 23 poäng hade jag inte trott dem. Det är fantastiskt. Ändå är jag inte helt nöjd eftersom att vi kunde tagit ännu fler poäng i några jämna matcher där vi var nära. Framförallt i mötena mot Vapnö och Kurdiska. Men vi får jobba vidare på detta, avslutar Frohm som sedan tidigare är klar för ett år till som tränare i HIS som slutade på sjunde plats i tabellen.

Serbiska-SBK 4-3 (3-1)
Målskyttar SBK: Martin Agnvall, Olle Günther Hanssen 2

SBKs försvarsinsats över hela banan var dålig i första halvlek. Bl a fick Göran Medjed väldigt lätt (men också väldigt snyggt) gå igenom fyra man innan han satte dit 3-1 till Serbiska högt och hårt förbi en chanslös Håkan "Cralle" Johansson i SBKs mål. Framåt gjorde SBK en hygglig första halvlek och man kunde gjort mer än det enda målet man lyckades göra, via nick från Martin Agnvall. Olle Günther Hanssen hade ett bra skott och Håkan Gustavsson ett annat. Dessutom var Gustav Knutsson bara centimetrar från att lobba in ett mål efter en fin löpning. Även Serbiska kunde gjort fler mål än de tre man gjorde. Cralle gjorde dock ett par kvalificerade räddningar och vid ett tillfälle gick bollen tätt utanför. I andra halvlek blev det allmän uppryckning efter en liten uppsträckning av coach Bergman i paus och SBK kunde vinna andra halvlek med 2-1 efter två Günther-mål. Olle slutar därmed på en ensam andraplats i skytteligan med sina 17 mål efter suveräne Vapnöiten Christopher Jönsson på 29 mål. Innan matchen uppvaktades Cralle för sina 800 matcher av SBKs ordförande Jerker Torstensson. 800 matcher i samma förening är stort. Grattis Cralle!

Skogaby förlorade bortamatchen mot Serbiska i sexan.
- Det var en sömnig tillställning. Vi var för tröga helt enkelt. Vi gör en liten uppryckning i andra halvlek och vinner den, men det hjälper ju inte. Cralle (Håkan Johansson) i mål är den som kan få godkänt idag, han gjorde några bra räddningar, säger SBK:s tränare Magnus Bergman.
Martin Agnvall och Olle Günther Hanssen (2) gjorde SBK:s mål. Hanssen blev därmed ensam tvåa i skytteligan med sina 17 mål efter suveräne Vapnöiten Christopher Jönsson på 29 mål.
Så här kommenterar SBK:s tränare Magnus Bergman säsongen i helhet:
- Jag får vara nöjd. Vi slutar sexa. Vi får vara glada att vi kan ha ett lag som kan hävda sig något så när. Tyvärr har vi inte haft alla spelare tillgängliga till många matcher, men så är det. Vi har några nya spelare som tränar med oss, förhoppningsvis kan vi få in några nyförvärv till nästa säsong, säger Bergman som fortsätter som tränare i SBK över nästa säsong.

//P.


Kommentarer
Postat av: Kitte

Tre backmål av ysby. Henrik Karlsson, Håkan Phil och tror karlsing gjorde ett till. Missade ett när jag var inne o hämtade matchtröjan

2010-10-02 @ 19:12:56
Postat av: Kitte

Tre backmål av ysby. Henrik Karlsson, Håkan Phil och tror karlsing gjorde ett till. Missade ett när jag var inne o hämtade matchtröjan

2010-10-02 @ 20:31:46
Postat av: Master

Olle Hansen gjorde givetvis SBK:s två resterande mål;)

2010-10-02 @ 22:17:11
Postat av: his

His vann med 2-0 mot örnia. Mattias gjorde comeback som målvakt.

2010-10-03 @ 09:18:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0