Resultat onsdag:

SIF-BKW 2-3 (2-0)
Mål SIF: Oskar Nilsson, Simon Olsson
Mål BKW: Nderim Peci, Besart Mazreku, Qerim Mustafa

Derby och seriepremiär. Planen bjöd inte in till något skönspel och det blev en hel del dueller från start. Walldia hade som väntat lite mer boll i en spelmässigt relativt jämn första halvlek. Skottorp stod lägre och gavs möjligheter att gå på kontring. Simon Olsson ser väldigt stark ut och rann iväg på djupet innan han serverade Oskar Nilsson öppet mål på den bakre stolpen. Simon blev fri efter en ny djupledslöpning och vandrade in med bollen i mål sedan han kommit lite ur vinkel till höger om Joacim Sörensens mål.

2-0 i paus och det var faktiskt inte mycket som talade för BKW. SIF:s försvar med Johan Wikström i spetsen såg ramstarkt ut. Känslan var dock att SIF blev lite för rädda om sin ledning lite för tidigt. Nderim Peci vek in 1-2 efter knappa timmen spelad och hemmalaget var jagat. Innan 70 minuter var spelade gjorde Besart Mazeku bort sin försvarare innan han distinkt satte dit 2-2 upp i nättaket. Nu var det fördel gästerna. SIF tappade mycket kraft framåt när Simon Olsson gick ut. Det närmade sig kryss men med minuter kvar knoppade Qerim Mustafa in en hörna till 3-2 och vändningen var fullbordad.

SIF:s lag: