Onsdag:

Sexan:

Skottorps IF-BK Walldia 0-3 (0-2)
Mål BKW: Nderim Peci 2, Kenan Ramadani

Seriefinal i sexan mellan ettan Walldia och tvåan Skottorp. SIF fick chans till revansch efter 5-2-förlusten på Wallevi då man åkte på en utvisning innan timmen var spelad vid ställningen 3-2.

Wallevi kom till spel utan spelande tränaren och målkungen Hannes Persson som fram till mötet stått för elva av sitt lags totalt 25 mål. Med det leder han även sexans skytteliga.

BKW har ett starkt och namnkunnigt lag ändå. Men vissa frågetecken fanns trots allt inför matchen. Vem skulle nu göra målen? Att hålla bollen inom laget räcker inte för seger.

Två rutinerade herrar såg till att frågetecknet rätades ut. Kenan Ramadani gjorde 1-0. Men fick hjälp av forne BKW-keepern Simon Nilsson som normalt sett har det "avslutet" alla dagar i veckan.

Efter halvtimmen spelad utökade Nderim Peci sedan BKW vaket satt igång en frispark snabbt. SIF:arna var inte riktigt med på noterna och 2-0 var ett faktum.

Hemmalagets uppförsbacke var nu brant. Inte minst med tanke på att såväl Petter Gustafsson som Simon Olsson tvingats lämna planen skadade.

Walldia var det bättre laget innan paus men målen får nog räknas som lite av bjudningar från SIF:s sida, i båda fallen.

Med 2-0 i ryggen kunde BKW defilera i mål i andra halvlek. Det blev aldrig riktigt spännande och mot slutet kunde Nderim sätta spiken i kistan då han kyligt satte dit trean.

När halva serien är spelad leder Walldia tabellen sju poäng före just Skottorp. BKW går mot planenlig serieseger. Men åtta matcher återstår innan serien avslutas sista helgen i oktober.