LFK vidare i DM

DM-match:
 
Laholms FK-Rinia IF 4-0 (2-0)
Mål LFK: Adam Johansson 2, Nils Hedström, Lucas Ragnarsson
 
Laholms FK är vidare i DM. Detta sedan man avfärdat Rinia IF med klara 4-0 i 16-delsfinal.
– Stundtals gör vi det bra och stundtals mindre bra. Men det kan ju inte vara bra hela tiden, säger LFK:s tränare David Silvandersson.
 
LFK ställde upp med ett mer eller mindre rent B-lag i matchen. Den enda spelare som var kvar i startelvan sedan matchen mot Ullared i lördags var Lucas Ragnarsson, han testades dock i ny roll som spets längst fram i banan.
 
– Vi ville prova honom i "tia-rollen". Han erbjuder lite andra kvaliteter än vad de andra spelarna vi har gör där framme, förklarar Silvandersson.
 
LFK tog kommandot från start i matchen. Redan efter tio minuter gav Nils Hedström hemmalaget ledningen när han efter en boll från vänsterbacken Filip Dahlström bröt in från vänster och snyggt satte bollen i mål.
 
– Vi fick väldigt mycket tid på oss med bollen i första halvlek. Rinia bevakade bara, de klev inte upp på oss och var väldigt passiva, säger Silvandersson,
 
– Vi fick mycket tid på oss och tog lite lätt på uppgiften. Med en sådan här matchbild är det upp till oss själva att driva upp tempot och det klarar vi inte fullt ut, fortsätter LFK-tränaren.
 
LFK utökade till 2-0 när unge mittbacken Adam Johansson nickade bollen i nät efter hörna från Noah Törnkvist.
 
LFK hade ytterligare ett par bra möjligheter utan att få bollen i nät. Rinia, nykomlingar i division 5 i år, hade någon enstaka kontring som var halvfarlig men Edvin Mattsson i hemmakassen kom ut och avstyrde.
 
I andra halvlek tänkte Rinia om och började pressa högre. Detta var nära att bära frukt då gästerna skapade några chanser att reducera. Bland annat tvingades Edvin Mattsson till en fin fotparad.
 
– I början på andra är det istället vi som blir passiva. Vi trodde nog att det skulle gå lika enkelt som i första och matchen står och väger. 1-2 där och man vet inte hur det slutar, säger Silvandersson.
 
LFK gjorde några byten och kunde ta tillbaka initiativet i matchen.
 
– Vi sätter in lika bra spelare som vi byter ut och får på så vis ny energi i laget.
 
LFK utökade till 3-0 med 20 minuter kvar att spela. Åter igen var det 16-årige Adam Johansson som höll sig framme och tryckte in bollen med vänsterfoten efter en högerhörna från Nils Hedström.
 
Mer eller mindre direkt på avspark kunde sedan Lucas Ragnarsson defenitivt avgöra matchen när han avlossade en mäktig vänsterprojektil från håll som for upp i krysset bakom en chanslös Riniamålvakt.
 
LFK hade flera möjligheter att utöka ledningen men slutresultatet stannade vid 4-0.
 
– Överlag en stabil insats där det ändå finns saker att förbättra. Vi skulle kanske gjort något mål till. Bakåt är det stabilt. Det Rinia skapar är på omställningar när vi gör misstag högre upp i banan, säger Silvandersson.
 
Mest nöjd var LFK-tränaren med sina två äldsta adepter på plan: felfrie mittbacken Stefan Radovanovic och innermittfältaren Marcus Nilsson, som nyligen kommit tillbaka efter skada och gjorde 60 pigga minuter i matchen.
 
Omnämnas bör även Radovanovics mittbackskollega Adam Johansson, som trots sin unga ålder gav ett mycket moget intryck och dessutom noterades för två mål.
 
//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0