Walldia vann

Träningsmatch/testmatch:
 
BK Walldia-Kornhult/Hishult 12-0 (3-0)
Mål BKW: Faton Mehana 3, Johan Green 2, Zett Wyke 2, Hannes Persson 2, Nderim Peci, William Sandberg, Robert Andersson
 
"Testmatchen" mellan BKW och K/HFF blev inget test för något av lagen. Walldias namnkunniga lag med en kombo av egna gamla och nya spelare samt testspelare utmanades aldrig och K/HFF testade inga potentiella nyförvärv.
 
Matchen var synnerligen ensidig. K/HFF stod emot hyggligt i första halvlek och BKW hade bara 3-0 i paus. I inledningen av andra började det dock tidigt rassla och mot slutet av matchen trillade bollarna in i jämn strid ström.
 
K/HFF har inte tränat på allvar sedan oktober månad och nye tränaren Christian Karlsson har inte haft några uppstyrda pass med laget än. Målsättningen är att börja om i sjuan och fortsätta generationsväxlingen som inleddes i år och att satsa på eget i största möjliga mån. Detta för att säkra herrlagets fortlevnad även på sikt.
 
Någon topplacering lär det inte bli tal om 2019 men problem att få ihop två lag (A + B) även nästa säsong är i nuläget inga bekymmer alls.
 
– Jag har ju varit involverad i Markrayds IF:s ungdomsssektion. Jag kommer inte själv aktivt söka kontakt med någon därifrån. Men sedan finns det spelare som vill satsa mer på skolan och som har andra prioriteringar som kanske är nöjda att träna två kvällar i veckan. De är naturligtvis välkomna att söka sig till oss på egen hand, säger Christian Karlsson.
 
K/HFF kommer köra lite öppna träningar på Markaryds konstgräs fram över.
 
Walldia håller på att sätta truppen. Klara utifrån är: Simon Nilsson (SIF), Edvin Frick (LFK Akademi), Johan Green (SIF), Marcus Petersson (GIF/VIF), Jonathan Roslund (LFK Akademi), Robert Andersson (SIF), Kenan Ramadani (SBK), Jacob Paulsson (RGIF), Daniel Pålsson (YBK), Hannes Persson (LFK).
 
De som inte är klara men som deltog i testmatchen är: William Sandberg (LFK Akademi), Lucas Alsbjer (GIF/VIF), Ludvig Gustafsson (LFK), Faton Mehana (Sperlingsholms IF), August Söderström (LFK Akademi), Zett Wyke (GIF/VIF), Nderim Peci (SBK), Simon Nilsson (GIF/VIF).
 
Walldia har också spelare som aldrig lämnat föreningen utan istället haft ett års uppehåll.
 
– Vi är just 19 stycken totalt. Så det ser bra ut. Men jag vill gärna få in fyra, fem spelare till. Får vi alla de som testade med oss i matchen är ingen gladare än jag. Men det känns inte realistiskt att locka så många duktiga fotbollsspelare, säger Hannes Persson och fortsätter:
 
– Vi vill gärna vara en trupp på runt 23, 24 spelare för att kunna upprätthålla god kvalitet på träningarna under en hel säsong.
 
//P. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0