Walldia mästare

 
BK Walldia stod till slut som segrare i Vintercupen 2018. BKW spelade en attraktiv futsal och hade marginalerna på sin sida. Det brukar krävas i Vintercupen.
 
BKW var illa ute flera gånger under slutspelet men reste sig hela tiden och kom på något sätt tillbaka.
 
GIF/VIF 2 hade 1-0 i kvartsfinalen. Men åkte på en mycket hård utvisning och BKW kunde vända och vinna med 4-2.
 
I semin mot ett mycket defensivt och diciplinerat LTIK 2 hade BKW spelet i stort hela tiden. Med en minut kvar fick LTIK en straff (mycket onödig ur BKW-synvinkel) och gjorde 1-0.
 
BKW kvitterade till 1-1 med 30 kvar sedan man utnyttjat ett misstag i LTIK:s försvar. Direkt i förlängningen blev det 2-1 efter ett självmål av LTIK. BKW helt välförtjänt till final men man var bara 30 sekunder från bronsmatch...
 
Finalen var BKW:s bästa match i slutspelet. Man höll i princip jämna steg med förhandsfavoriterna GIF/VIF 1. BKW tog ledningen. GIF/VIF kvitterade och tog ledningen. BKW kvitterade på en billigt dömd långstraff och det blev förlängning.
 
I förlängningen fick GIF/VIF en billig långstraff och chans att avgöra. Simon Nilsson gjorde dock en helt avgörande räddning och i anfallet efter kunde Jonathan Roslund göra 3-2 till BKW.
 
Vild glädje i Walldia. Vilken comeback i officiella sammanhang efter omstarten!

Bra futsal i kombo med en stor portion moral tog BKW till guldet.
 
– Jag har vunnit cupen med LFK tidigare. Men det här var speciellt. Vi kommer inte hit som några favoriter direkt och ändå får vi höja bucklan. Det känns fantastiskt, säger BKW:s spelande tränare Hannes Persson.
 
SBK 1 tog hem tredjeplatsen i den egna cupen sedan man vänt underläge 0-2 till seger 4-2 mot LTIK 2 i bronsmatchen. Ett starkt SBK-lag anfördes av bröderna Mazreku och Nderim Peci. Även Filip Jönsson var suverän i SBK.
 
GIF/VIF:s Charlie Boson vann skytteligan på fin-fina 12 mål.
 
Jag direktrapporterade på min facebook-sida. Gå in där för fler detaljer.
 
Tack för en trevlig cup, SBK med Cralle i spetsen.
 
//P.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0