Officiellt: Björklund klar för LFK

Som bloggen tidigare avslöjat tränar Karl-Gunnar Björklund Laholms FK kommande säsong. Nu har LFK gått ut med uppgifterna på sociala medier.
 
– Inåt har det här varit klart en tid, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.
 
Varför har ni inte gått ut med det tidigare?
 
– Det har tagit lite längre tid än vi önskat. Men nu när allt är klart känns det väldigt bra. Kalle har haft andra uppdrag som han ville slutföra innan vi gick ut med att han tränar Laholm, och det får man ha respekt för, fortsätter Åberg.
 
I Björklund får LFK en synnerligen erfaren och meriterad tränare. Undertecknad har faktiskt aldrig sett en mer driven tränare i aktion.
 
– Vi får en väldigt duktig fotbollstränare. Meritlistan han har får man inte sådär bara. Han har varit med länge och gått på sina nitar. Han är 65 år gammal karln och har rutin få kommer upp i.
 
Björklund är känd för att klara mycket med lite. Han gillar utmaningar och har på senare år medvetet valt att ta hand om lag som går lite tyngre (läs ÄFF och ÖIS t ex).
 
– I synen på fotboll är jag och Kalle ganska lika. Men i formationen på plan skiljer vi oss en del. Det kommer bli en kombination av bollinnehav och djupledsspel. Mycket powerfotboll.
 
– Kalle lär inte ställa några större krav på att LFK ska föra varje match. Däremot kommer han ställa höga krav på att alla ska orka göra jobbet, löpa för varandra och göra sitt bästa, säger Åberg och fortsätter:
 
– Spelarna får nog vara beredda på att det kommer snäppas upp en del gällande fysen.
 
David Silvandersson är ny som assisterande tränare för herrtruppen. Markus Johansson fortsätter som målvaktstränare.
 
– Kalle, David och jag kommer ha ett övergripande ansvar för över 50 spelare. Vi har många duktiga spelare att ta hand om, säger Åberg.
 
Under A-laget kommer det inom seniortruppen också finnas ett B-lag som anmälts till Klass 2. Akademilaget slopas sedan LFK inte fått igenom sin motion på repskapet om att få ha dubbelicens på ett antal yngre spelare.
 
– Vi kommer satsa på A-lag, B-lag, förhoppningsvis U19-lag och U17-lag. I och med att alla spelare hamnar under samma förening kan spelarna hoppa fritt och lagen kan hjälpa varandra.
 
Gruppen under seniortruppen kommer i huvudsak att bestå av -02:or. 
 
– Det gänget kommer jobba tätt ihop med A-truppen. Kalle har god insyn då han har många av dem i skolan. Dessutom kommer han att träna dem en gång i veckan.
 
Hur ser det ut med spelare i A-truppen?
 
– Merparten av Akademispelarna har erbjudits plats i A-truppen. Men det är upp till bevis. Sköter dem inte det kan de bli nerskickade ett snäpp.
 
– Vi behöver få in en erättare för "Pålle" (Erik Pålsson), som mittback. Dessutom letar vi fortfarande efter anfallare. Charlie Boson är fortfarande aktuell. Stefan Radovanovic kommer och tränar nästa vecka liksom anfallaren Stephan Olsson (Vejby) och Vigan Ademi (SNFF).
 
LFK tränar tre gånger i veckan ytterligare två veckor. Sedan drar man igång tidigt i januari igen. Den 16 februari spelar LFK första träningsmatchen då man tar emot Markaryds IF på Glänninge Parks konstgräs.

– Det är som en nytändning för hela föreningen. Det känns bra att vi fått den här pusselbiten på plats. Det blir ett spännande 2019, avslutar Peter Åberg.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ska Akademin läggas ner? Det var ju flaggskeppet för hela föreningen?

2018-12-07 @ 17:24:57
Postat av: Anonym

Dem här akademiprojekten måste ju kunna benämnas sinnet fiasko av stora mått, nu lägger lag efter lag ner dem igen och rör om i serierna rejält, nästan pinsamt att det ska få gå till så här även om det är på lägsta nivån!

2018-12-07 @ 20:42:26
Postat av: Anonym

Genberg, Jacobsson mfl som såg till att de gick upp från sjuan hade säkert kul under den säsongen men i övrigt - vad fan har Akademilaget bidragit till fotbollen i Laholms kommun. Tramsigt. Och nu låtsas man som om ingenting.

2018-12-07 @ 21:04:45
Postat av: Anonym

Kalle, David och jag kommer att ha ett övergripande ansvar för över 50 spelare. Vi har många duktiga spelare att ta hand om säger Åberg.
Åberg som skulle bli huvudtränare för damlaget tycks ha svårt att släppa herrarna.
Kan nog tycka att vara huvudtränare för damlaget är ett heltidsjobb i sig men det blir kanske som vanligt att någon förälder till tjejerna blir tränare där och Åberg fortsätter på herrsidan.
Och angående den fantastiska akademien, varför lägger ni ner en sådan framgångssaga???

2018-12-07 @ 22:14:29
Postat av: P

Genberg gjorde inga matcher i Akademin.

I övrigt kan jag väl hålla med. Både Astrio och Laholm visste förutsättningarna. Nu är det dock nya tränare i båda föreningarna. Jingblad och Björklund vill ha B-lag. Problemet har ju varit licenserna. Men detta visste man ju som skrivet när man startade.

För Astrio och Laholm har det nog inte varit negativt ändå. Man har kunnat behålla fler unga spelare längre och dessa har fått erfarenhet av A-lagspel på seniornivå. Klass 1 är ju en oglamorös skitserie...

För småklubbarna har akademierna inte varit bra. För att övriga klubbar skulle kunnat dra nytta av det hade lagen behövt spela flera år. Då hade det på sikt blivit välskolade spelare över som kunde slussats ut.

Åberg är sportchef i LFK. Att träna damlaget är inget heltidsjobb för en som är anställd på hundra procent. Peter är övergripande ansvarig för hela LFK:s verksamhet.

2018-12-07 @ 22:39:03
Postat av: Anonym

Klass 1 en oglamorös skitserie? Ja, kvaliteten varierar år för år.Men klass 2 är ju knappast bättre. Vem ska vara ansvarig och leda B-lag, U19 och U17?

Svar: Syftade inte på kvaliteten, främst. Långa resor. Bänkspelarna i A får lägga väldigt mycket tid i buss. Kanske först en längre bortaresa med A-laget, i värsta fall utan speltid. Sedan ytterligare en lång bortaresa med B. Ingen publik, ingen puls. Det är allmänt känt att i princip samtliga lag i den serien kommer med betydlig sämre manskap när det är en bit att åka. Därför varierar kvaliteten kraftigt. Klass 2 är inte bättre fotbollsmässigt. Men lagen som ligger där är nöjda. Kvaliteten är hygglig i de flesta matcherna och resorna är korta.

David som assisterande lär bli ansvarig för B. Staben i U är inte helt komplett.
Johan

2018-12-08 @ 07:30:26
Postat av: Anonym

Vem kommer ta Akademins plats i 6an då?
Eller dem rör inte om serierna och bara stryker dem?

Svar: Långås/Morup lär erbjudas platsen i förstaläget. Då bör det bli en överflyttning av annat sydligare lag från norra serien. I andra hand borde frågan gå till Skuggan.
Johan

2018-12-08 @ 10:11:47
Postat av: Anonym

När kommer laholmslaget?

Svar: Får se när jag pallar. Måste bli snart. Annars är det för sent.
Johan

2018-12-08 @ 11:45:45
Postat av: Anonym

Långås/Morup kom ju på fjärdeplats i div6 norra?!

Borde det inte stå mellan de två fyrorna i div7-serierna?
United People FC & Skuggan.
Där skuggan både har mer poäng och högre poängsnitt beroende på hur de räknar.

Svar: Rätt. Jag tittade på fel tabell. Skuggan bör få frågan först. UPFC i andra hand.
Johan

2018-12-08 @ 15:35:46
Postat av: Anonym

Hasslöv tappar fler spelare. Senast är Gustav Palm som går till GIF/VIF. Motsatt håll går Robin Johansson. Hasslöv får också in ”Pogba” från Våxtorp.

Ut
Pihl, Simlångsdalen
Hallgren, Getinge
Ludvig Lindqvist, Båstad
Gustav Palm, GVIF

In
Lukas Andersson, Våxtorp
Jacob Schön, Våxtorp
Robin Johansson, GVIF
”Pogba”, Våxtorp

2018-12-09 @ 09:27:11
Postat av: Anonym

Man kanske även kan komplettera med
Ut
Simon Olsson, Skottorp

Även om Simon inte spelade förra säsongen

2018-12-09 @ 09:29:19
Postat av: Anonym

Ser inte ljust ut för Hasslöv!
Tappar flera etablerade namn och får in några unga otestade kort.
Hoppas man får in några nya innan frimånaden är över för att rädda detta.

2018-12-09 @ 16:07:26
Postat av: Anonym

OG klar för ( SIF )

2018-12-09 @ 16:22:32
Postat av: Anonym

Målvaktsplatsen känns som den mest akuta för Hasslöv att fylla. Övriga spelare borde man kunna täcka lättare!

2018-12-09 @ 17:42:16
Postat av: Anonym

Hur går det med Laholms nya fotbollsarena? Kommer ihåg att Åberg presenterade ett projekt där Glänninge park skulle säljas som tomtmark för att finansiera den nya anläggningen.
Det fanns artiklar i flera tidningar men sedan har man inte hört något. Är bygget av arenan påbörjat eller vad händer nu? Tyst i tidningarna och från klubben.
Vad jag har förstått från rapporteringen av kommunens budget finns inget sådant projekt inplanerat framöver så ingår det i tidigare budgetar?
Eler det var bara ett önsketänkande från Lfk:s sida att skattebetalarna skulle bygga en ny arena?
Så som kommunfastigheter bygger skolor nu lär det bli svårt att rymma en ny anläggning i budgeten framöver.
Kanske bättre att vända sig till den privata sidan för finansiering av projektet.
Varför inte försöka övertyga den privata entreprenören som planerar för 160 lägenheter söder om Laholm att bygga en idrottsplats i samband med det bygget?
Åberg som har goda kontakter med näringslivet kanske skulle kunna sälja in förslaget där istället för hos kommunen som nu tycks ha stora budgetproblem.

2018-12-09 @ 18:33:20
Postat av: Anonym

En rad felaktiga påstående ovan, De första är att det är inte LFK som vill flytta i grunden utan politikerna som vill åt marken på Glänninge då de vill bygga villor där.

2018-12-09 @ 19:47:17
Postat av: Anonym

Ok, då backar jag från att Lfk vill bygga en ny anläggning.
Men frågan var inte ställd för att provocera utan jag undrar bara eftersom jag minns artiklarna om ny arena och sedan har det blivit helt tyst.
Att kommunen har stora investeringar i pågående projekt och kommande skolbyggnaden och ålderdomshem är iallafall sant.
Och jag har inte läst något om att en ny fotbollsarena är med i nya planerade projekt, därav frågan om det redan ingick i tidigare planeringar från kommunen.
Men då vet jag nu att det inte gör det.

2018-12-09 @ 20:38:29
Postat av: Anonym

Haha LFK ny arena? Har du glömt att LFK spelar i division 3 och knappt har pengar till nya vattenflaskor? Kommunen dröjer flera år för att lägga en ny konstgräsplan och du börjar dagdrömma om att LFK ska få ny anläggning 😂

2018-12-10 @ 16:01:05
Postat av: OG

Det han syftade på var väl att kommunen ville köpa upp hela LFKs anläggning och därav förväxlat det.

2018-12-10 @ 16:47:05
Postat av: Anonym

LFK äger inte marken. De har nyttjanderättsavtal med kommunen som sträcker sig till 2028. Finns vissa byggnader på Glänninge Park som LFK byggt.
Därav protesterna från LFK när kommunen ville bygga tomter på D-planen. Laholms kommun hade inte läst på avtalet de skrivit med LFK.
Efter 2028 kan kommunen ta tillbaka sin mark från LFK om de vill det.

2018-12-11 @ 14:17:37
Postat av: Anonym

Vilka är spelarna som ska provträna med LFK ikväll?

Svar: De det varit tal om är Stephan Olsson (Vejby), Charlie Boson (G/V), Stefan Radovanovic (SNFF), Nils Hedström (HBK U19), Vigan Ademi (SNFF) samt ev Herman Johansson (HBK U19).
Johan

2018-12-12 @ 09:01:09
Postat av:

Ronny Sabo inte aktuellt längre för LFK?

Svar: Tror inte att han spelar boll gratis längre.
Johan

2018-12-12 @ 19:33:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0