SIF vann

Resultat fredag:
 
Sexan:
 
Skottorps IF-L:a Tjärby IK 1-0 (1-0)
Mål SIF: Petter Gustafsson (straff)
 
LTIK hade bett om att få spela matchen på fredagskvällen pga högskoleprov under lördagen. SIF var vänliga nog att anpassa sig trots att man helst ville spelat under lördagseftermiddagen.
 
Det var synnerligen ogästvänliga premiärförutsättningar med mycket hård vind och en rejält knölig plan (vilket de allra flesta gräsplanerna är efter en sen och sträng vinter). 
 
LTIK börjde i medvind och gjorde det faktiskt ganska uselt. Efter uteslutande träningar på konstgräs inför matchen var oron stor för att försöka rulla på det ojämna underlaget och det blev många, "säkra" och långa bollar mot anfallarna, som var helt chanslösa när boll efter boll fick fart i vinden och rullade ut över kortlinjen.
 
SIF var bättre i motvinden. Spelade lite mer boll (LTIK hade endast ett !!! organiserat anfall på hela halvleken).
 
Efter en kvart tilldömdes Skottorp straff. Denna slogs i mål av Petter Gustafsson. Andrée Pettersson i LTIK-kassen var inte helt långt ifrån att klara.
 
I andra halvlek spelade LTIK upp sig i motvinden. Rullade lite mer boll och skapade några chanser. Inte minst genom starke Olle Günther Hanssen, som hoppade in på topp och stångades väl mot SIF:s starka backlinje.
 
Som helhet hade ett oavgjort resultat speglat matchen väl. Inget lag hade varit direkt missnöjt med ett kryss denna premiärkväll. Precis som SIF-tränare "Gus" förutspådde var det tillfälligheter som avgjorde derbyt.
 
Om lagen är det svårt att dra några egentliga slutsatser pga förutsättningarna. Det var mycket svårspelat!
 
Skottorp – stabila, rutinerade, starka bakåt. En backlinje med Erik Moberg, Johan Agnvall, Eric Lindberg och Robin Palm springer man inte igenom ostraffat. Petter Gustafsson var mycket bra på innermittfältet och blir otroligt viktig för SIF:s offensniv nu när Johan Green tagit ett års uppehåll för att ägna sig åt andra träningsformer.
 
LTIK - usla i första halvlek. Visade speed och teknik i andra halvlek. Alla tre mittbackarna som spelade gjorde det bra. Inte minst Felix Pettersson, som hoppade in i paus. Oskar Hemhagen skicklig på mitten och bra inhopp av Olle Günther Hanssen.
 
Spelmässigt vet vi dock inte var lagen står efter denna premiär där det i ärlighetens namn inte var mycket till spel.
 
//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0