Resultat helgen

Skärtorsdag:
 
Sexan:
 
LTIK-Harplinge IK 3-0 (0-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Emil Jönsson, Olle Günther Hanssen
 
Till slut klar och rättvis LTIK-seger. Rödblått var något bättre redan innan paus och hade ett par bra möjligheter. Men det var Harplinge som kom närmast ett ledningsmål när nye Kristoffer Romano utnyttjade ett missförstånd i LTIK:s backlinje och var mycket nära att rulla kulan i nät.
 
I andra halvlek trampade LTIK plattan i mattan och tog över rejält. Mattias Olofsson hittade in till Simon Vedin på djupet och 1-0 var ett faktum. Med målet i ryggen dominerade LTIK spelet och Emil Jönssons 2-0-mål föregicks av rena propagandaspelet.
 
HIK fick en jättechans att ta sig in i matchen då man fick straff efter hands på LTIK:are. Ahmad Jafari i LTIK är dock något av en straffspecialist (under -16/-17 har han räddat fem av sju) och nöp elvametaren.
 
Olle Günther Hanssen avgjorde med en nickkanon på Daniel Hellstens hörna. HIK var nära på nytt men Jafari hade bestämt sig för att hålla nollan och gjorde en spektakulär reflexräddning på slutet.
 
Trönninge IF-RGIF 2-2 (1-2)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2
 
Jämn match och rättvist resultat. Tvåmålsskytt Olsson hade en boll i stolpen i inledningen av andra vid grönvit ledning 2-1. 3-1 där...
 
Sjuan:
 
KIK-LFK akademi 1-11 (0-8)
Mål LFK: Max Sjöstrand 3, Viggo Persson 2, Lucas Pettersson 2, Victor Johansson 2, Oskar Hemhagen Mål KIK: självmål 
 
Historisk första match för nystartade LFK akademi. Inte sedan LTIK kom i seriespel 1979 har någon ny klubb bildats och spelat i HFF:s serier. Nu är LTIK inte yngst längre.
 
Stackars Knäred som kämpar med näbbar och klor sedan tränare och en hel startelva lämnat efter fjolårssäsongen fick tuffast möjliga start. Men det kanske var lika bra att klara av denna matchen?
 
KIK reste sig efter paus och försvarade sig bättre samtidigt som LFK slog av lite med 8-0 i ryggen. Kanske hade man sluppit några bollar om man inlett med den fembackslinje man avslutade med? Det kommer enklare matcher för KIK.
 
SBK-Inter FC 8-3 (2-2)
Mål SBK: Ola Andersson 3, Jonathan Ohlqvist 2, Arnon Khamphuak, Mattis Kindblom, Kastriot Hajzeri
 
SBK har inte gjort så här många mål i en match på över tre säsonger. Motståndet var minst sagt virrigt och fick dessutom en spelare utvisad i första. Men likväl bra gjort av SBK, som har ett stabilare lag i år. Nu har man dessutom fått igång sina poängspelare.
 
Långfredag:
 
Trean:
 
LFK-IK Wormo 3-1 (1-0)
Mål LFK: Jonatan Eriksson, Linus Wikander, Hannes Persson
 
Bra, kul och spännande match. Jämnt var det också. LFK stod för en stark insats och var något vassare än gästerna, som var ett topplag ifjol och som är topptippade även i år. På mittbacken kändes HBK:s förre lagkapten Johnny Lundberg igen.
 
LFK är spetsigare i år. Linus Wikander är tillbaka och slog inlägget som ledde fram till 1-0 (där Fredrik Johnsson krigade fram bollen till målskytt Jonatan Eriksson) och gjorde själv 2-0 direkt på frispark.
 
Dessutom är LFK lite bredare i truppen. Avbytarna som kom in bidrog. Nye Felix Albrektson slog passningen som Hannes Persson gjorde trean på. Även Marcus Nilsson gjorde ett bra inhopp. Positiv start för LFK.
 
Femman:
 
IF Norvalla-GIF/VIF 2-1 (2-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson (straff)
 
Ingen kul start för GIF/VIF som hade både spel och chanser för en seger. Bland annat så brände man en straff. Ingen fara på taket dock. Norvalla är topptippat på vissa håll, så ingen katastrof att förlora mot dem borta. Men likväl surt sett till matchbild.
 
K/HFF-Torup/Rydö FF 3-0 (2-0)
Mål K/HFF: Johan Nilsson, Kristian Åkesson, Fredrik Junefalk
 
Förvånande bra start för K/HFF. Alla, inklusive K/HFF:arna själva är nog lite häpna över att man lyckas besegra Torup/Rydö som trillade ur fyran så klart. Med tanke på K/HFF:s struliga försäsong är det nästan chockerande.
 
Men nu är serien igång, bästa laget stod på benen och spelarna var påslagna. Viktigast av allt - Johan Nilsson är tillbaka efter skada. Han satte tonen med 1-0 och är naturligtvis otroligt betydelsefull för sitt lag. Inte minst nu när Jonatan Jacobsson försvunnit. 
 
Det är svårt att inte dra paralleller tlll Hasslöv, som ifjol åkte ur femman med buller och bång. Man var med i många matcher och förlorade väldigt många fajter med uddamålet. I Johan och Junefalk har K/HFF den spets som HIS saknade ifjol.
 
En annan sak som talar mer för K/HFF är rutinen. Skogslaget har spelare som Nilsson, Kristian ÅKesson (som nickade in en hörna i matchen) och André Frank m fl som har spelat på högre nivå tidigare. Det hade inte HIS.
 
Jätteviktigt med en bra start för K/HFF. Det gäller dock att man inte slår sig till ro efter denna smakstart. Även HIS vann första matchen i femman. Sedan blev det inte fler trepoängare... 
 
Sexan:
 
Vapnö IF-HIS 1-1 (0-1)
Mål HIS: Viktor Johansson
 
Jag hade tippat HIS-seger med ett par, tre bollar. Och det kanske hade speglat matchen bättre? HIS är ett starkare lag än Vapnö. De sistnämnda blev upplyfta sent efter Knäreds urdragning och hade då redan förlorat några nyckelspelare till andra föreningar.
 
Nu gör man det enda rätta och spelar efter sina resurser. Det må vara primitivt, men Vapnö behöver poäng nu i början om det här ska gå vägen och nu har man en pinne. Hasslöv kommer igen.
 
Sjuan:
 
VBoIS-Unnaryds GoIF 3-5 (1-3)
Mål VBoIS: Simon Ottosson, Michael Svensson, Malte Croon
 
Våxtorp försökte spela. Unnaryds spel var mer anpassat efter årstid och underlag. De var effektivare och tog en välförtjänt seger. 
 
Påskafton:
 
Skuggan BoIS-YBK 3-0 (1-0)
 
Ett något överraskande resultat.YBK ställde ett starkt lag på benen. Skuggan är någon klass bättre än ifjol och har förstärkt med några duktiga killar. Men nog borde YBK kunnat göra mer.
 
SIF-BKW 2-1 (1-0)
Mål SIF: Robert Andersson, Oskar Moberg
Mål BKW: Miridon Berisha
 
Vi var några entusistaster som letat oss till Gröningen denna Påskafton som vi ska minnas som en av de kallaste vi upplevt. Förutom Skotttorps trogna anhängare och lite Walldianer fanns Hasslövs tränare Lars Palmgren bland de huttrande i publiken. Där stod också Ränneslövs allt i allo Anders Jönsson och frös.
 
Palmgren hade slinsat från de tråkiga hemmasysslorna inför kvällens bjudning. Troligen reflekterade Lasse mer än en gång över att han nog trots allt hellre varit hemma och vikt servetter... Jönsson visste inte ens vad han gjorde där.
 
Men det finns en dragningskraft som är mäktig. Den är som störst nu under de första omgångarna trots att vädret är som sämst. Man tittar ut och tänker "nej". Några minuter senare sitter man i bilen på väg mot en idrottsplats och undrar vad fan som hände.
 
Jag såg bara merparten av andra halvlek. I första hade SIF ett ganska stort spelövertag och man skapade chanser för att leda med mer än 1-0. I andra halvlek jämnade BKW ut spelet utan att skapa några jättechanser.
 
Jag hann både tänka och säga att Walldia nog skulle få en möjlighet då SIF stannade med mycket folk framåt och stod ganska högt med backlinjen trots en skör ledning.
 
Strax efter fick min vän Miridon "Miri/Miridona" Berisha, som kommit in på topp i BKW, läget och satte dit bollen på pass från spelande tränare Nderim Peci.
 
Känslan efter kvitteringen var att matchen skulle sluta 1-1. Men på övertid lyckades SIF avgöra när Petter Gustafsson kom runt och hittade in till Oskar Moberg som satte dit 2-1 bakom en förtvivlad och heroiskt kämpande Jocke Sörensen i BKW-målet.
 
Sett till första halvlek kan man inte säga så mycket om SIF:s seger. Men naturligtvis oerhört snöpligt för BKW att segermålet kom så sent.
 
De yttre förutsättningarna bjöd inte direkt in till någon glädjefotboll. Jag tror dock att båda lagen har mer att ge. Som helhet, sett till insats och förutsättningar så hoppas jag att Walldia kan se ljuspunkterna då de verkligen fanns.
 
I SIF rätades frågetecknet kring vem som ska göra målen inte alls ut. Man kommer såklart inte att kunna avgöra varje match på stopptid. Men premiärsegern kan förhoppningsvis lösa vissa knutar inför fortsättningen hos en av seriefavoriterna med uttalat mål att ta klivet upp.
 
//P.
 
PS. Ni kanske undrar varför jag sitter här en Påskaftonskväll? Jo, det var som så att bonussonen troligtvis tryckt i sig lite för mycket ur påskägget för snabbt (lätt hänt). Då han blev illamående fick äggtoddy och brädspel hos Stålis bytas ut mot påskmust och bloggande. Funkar bra det också! För övrigt går det ingen nöd på mig. Jag firade påsk med vännerna under långfredagen och på påskdagen väntar påskamiddag hos mamma och pappa samt övriga i familjen. Jag tillönskar alla läsare en fortsatt Glad Påsk. Och ta det lugnt med godiset! ;) DS.

Kommentarer
Postat av: Erik moberg

Du gör ett grymt jobb plogen.

2017-04-16 @ 00:06:42
Postat av: Kim Gustafsson

+1

2017-04-16 @ 08:45:04
Postat av: Anonym

+2

2017-04-17 @ 15:55:56
Postat av: Anonym

Vapnö spelade en ganska enkel men ärlig fotboll. Frågan är dock vilken match du såg? Hasslöv skapade inte en enda målchans under sista 45 medan Vapnö hade två friläge och ett långskott som Hasslöv målvakt gjorde 3 kanonräddningar på. Hasslöv som kommer från en högre serie möter ett Vapnö som dels tappat halva sin startelva, dessutom har skador på flertalet viktiga spelare och tvingas använda spelare som inte spelat en match på 3 år för att få ihop ett lag.. Ja, ni.. är Hasslöv inte bättre än så lär de få svårt i sexan. Vapnö däremot kommer växa in och bli bättre i takt med att spelarna får spela ihop sig samt att deras skadelista börja betas av. Bara en ganska neutral vinkling av en åskådares syn på matchen..

Svar: Såg inte matchen. Har bara läst på HIS insta. Tyvärr kan man inte läsa något om Vapnö någonstans. Så tack för Vapnö-vinkeln. Skriver jag förresten inte något om att Vapnö tappat viktiga spelare i mitt inlägg? 🤔
Johan

2017-04-17 @ 20:28:05
Postat av: Anonym

Neutral vinkling. Skev verklighetsbild är nog mer rätt.

2017-04-17 @ 22:46:26
Postat av: Anonym

Hahahaha någon från vapnö som är bitter

2017-04-17 @ 23:55:15
Postat av: Sjöqvist (Tränare Vapnö IF)

Att skriva under anonym är ju föga trovärdig vare sig det är positivt eller negativt för den förening man har sina sympatier hos. Jag kan väl tycka att den delade poängen var klart rättvis med tanke på att de båda lagen skapade sina chanser i den hårda medvinden och knappt skapade ett dugg i motvinden. Hasslöv hade väldigt mycket boll då vi tillät dem att ha det. Men närmst segern kan vi väl ändå vara överens om att vi i Vapnö var efter att ha radat upp klara chanser sista 30 medan Hasslöv inte skapade ett enda avslut under samma tid.

2017-04-18 @ 07:53:31
Postat av: Joel Å

Att Hasslöv inte skapade något sista 30 kan jag dock inte hålla med om, otto carlsson sköt någon meter längre bakom straffpunkten precis över och Albert bengtsson hade en bra nick i sista sekunden som räddades av en vapnö back. Lika kan jag hålla med om att det var ett rättvist resultat.

2017-04-18 @ 18:22:32
Postat av: Anonym

Lillgrädde har talat! #guldhattar

2017-04-18 @ 21:20:46
Postat av: Anonym

#hellreguldhattän1-2motp17laholm

2017-04-18 @ 21:40:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0