Derby ikväll

Torsdag:
 
Femman:
 
Genevad/Veinge IF-BK Walldia kl 19:00, Veinge IP
 
//P.

Kommentarer
Postat av: P

1-1 (1-0)
Leo
Robban

GIF/VIF hade första, BKW borde vunnit efter andra.

2016-06-09 @ 21:15:54
Postat av: Neutral åskådare

Nyss hemkommen från en otroligt händelserik match på Veinge IP. Den blev händelserik enbart på grund av domaren. Det var utan tvekan, den mest horribla domarinsatsen jag någonsin skådat. Det finns så många sekvenser i matchen som är värda att nämnas men mest anmärkningsvärda var ändå följande:

- När Johan Green blir nersprungen bakifrån i straffområdet. Assisterande domare flaggar för straff, huvuddomaren väljer att blåsa frispark till GIF/VIF, ingen förstår någonting. Framförallt inte Johan Green som dessutom blir varnad.

- När en försvarare i GIF/VIF gör en perfekt höfttackling och får med sig bollen i duellen men blir bestraffad med frispark emot sig och varning.

- En Walldia anfallare avslutar tätt utanför. Robban löper mot bollen på bortre och Tom hakar ihop med honom. Domaren väljer att varna Tom för förseelsen men signalerar samtidigt för inspark. Ett fantastiskt beslut!(Observera tydlig sarkasm)

- Dagens mest ofattbara beslut skedde i slutet av andra halvlek. Besart kommer fri med målvakten och blir nedsparkad i höjd med straffpunkten. Domaren signalerar för frispark. Assisterande står i perfekt höjd men fegar ur. Mest anmärkningsvärt är att det inte renderar i något kort. Solklar frilägesutvisning!

- Robin Möller plockar ner bollen en halvmeter upp i luften i duell med Walldia spelare. Förvisso var foten vinklad något uppåt men det förklarar verkligen inte domarens beslut att ge en grov utvisning.

- Johan Green blir på en halvmeters avstånd träffad på handen i ett omställningsläge, domaren ger GIF/VIF frisparken. Nderim sparkar bollen all världens väg (han hade redan en varning). Domarens beslutaratt ge Johan Green sitt andra kort för dagen och han bli därmed utvisad. Nderim klarar sig ifrån kort.

Det får inte se ut såhär! Dagens domarteam förstör en på förhand väldigt fin match. Ovan nämnda kommentarer är bara ett axplock av alla bedrövliga beslut som skedde under de 90 minuter som spelades. Jag hoppas att vi aldrig behöver uppleva något liknande igen.

2016-06-09 @ 21:32:10
Postat av: Anonym

P I N S A M T

2016-06-09 @ 21:44:41
Postat av: Anonym

Det är derby, det ska smälla lite. Jävla gnäll på er alla

2016-06-09 @ 21:59:30
Postat av: Anonym

Nej, domarinsatsen var inte bra. Ett par situationer som beskrivs, beskrivs ändå lite felaktigt. Domaren bedömde att bollen var ute när Tom drog på sig sitt andra gula kort. Därför inte straff. Både Nderim och Green fick nog varning när Nderim sköt iväg bollen. Green för protest. Hur felaktigt domslutet än är får spelarna inte protestera det minsta. Då blir det kort. Nytt för i år. Hela grejen med att det här får hända hänger ändå ihop med domarbristen. Matchen var inte direkt lättdömd. Det var många svåra situationer (kvicka spelare, bra tempo, tufft spel osv). Domare som egentligen inte är kvalificerade för uppgiften får döma eftersom att det finns för få domare helt enkelt. Svårare än så är det inte. Att gnälla hjälper inte. Det gör inte domarsysslan mer attraktiv direkt och då kommer det aldrig att bli bättre.

2016-06-09 @ 22:32:02
Postat av: Anonym

Tycker inte man ska klaga på domaren. När man spelar i div5. Spela i en högre serie om ni vill ha bättre domare. Ni tror att ni är bättre än vad ni är. Tro Hopp Och Kärlek Sprid det

2016-06-09 @ 22:36:54
Postat av: Anonym

För övrigt finns det inget som heter frilägesutvisning! Målchansutvisning tack

2016-06-09 @ 23:01:40
Postat av: Mr Cool

Vem ska tror på er ni är bara små barn

2016-06-09 @ 23:28:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0