Vintercupen speldag ett

Grupp 1
 
Knäreds IK-Skogaby BK 2 1-0
Mål KIK : Jonathan Petersson (straff)
 
Laholms FK 2-Våxtorps BoIS 0-0
 
SBK 2-LFK 2 0-4
Mål LFK: Erik Pålsson 2, Viggo Persson, Jonatan Eriksson
 
VBoIS-KIK 1-6
Mål VBoIS: Filip Haraldsson
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Jonathan Petersson 2, Peter Carlsson 2
 
SBK 2-VBoIS 0-4
Mål VBoIS: Daniel Larsen, Michael Svensson, Malte Croon, Simon Johansson
 
KIK-LFK 2 0-0 
 
1. Knäreds IK 7 poäng
2. Laholms FK 2 5 poäng
3. Våxtorps BoIS 4 poäng
4. Skogaby BK 2 0 poäng
 
Grupp 2
 
Genevad/Veinge IF 1-Ysby BK 2-0
Mål GIF/VIF: Simon Nilsson, Aron Ingemarsson
 
Trönninge IF-Laholms FK 1 0-4
Mål LFK: Max Sjöstrand, Lucas Pettersson, André Josefsson, Hannes Persson
 
Ränneslövs GIF-GIF/VIF 1 0-3 
Mål GIF/VIF: Marcus Kjellsson 2, Robin Persson
 
YBK-TIF 1-2
Mål YBK: Otto Nilsson
Mål TIF: Tom Stenberg, Johan Bruhn
 
LFK 1-RGIF 2-0
Mål LFK: Lucas Pettersson, Max Sjöstrand
 
GIF/VIF 1-TIF 1-2
Mål TIF: Johan Sundqvist 2
Mål GIF/VIF: Matt Rosén
 
YBK-LFK 1 0-3
Mål LFK: Lucas Alsbjer 2, Ludvig Gustafsson
 
TIF-RGIF 2-2
Mål TIF: Tom Stenberg, Johan Bruhn
Mål RGIF: Erik Moberg, Noak Nilsson
 
LFK 1-GIF/VIF 1 1-1
Mål LFK: André Josefsson
Mål GIF/VIF: Marcus Kjellsson
 
RGIF-YBK 3-0
Mål RGIF: Jack Wennström, Zett Wyke, Visar Demaj
 
1. Laholms FK 1 10 poäng
2. Genevad/Veinge IF 1 7 poäng (+3)
3. Trönninge IF 7 poäng (-2)
4. Ränneslövs GIF 4 poäng
5. Ysby BK 0 poäng
 
Grupp 3
 
Lilla Tjärby IK 2-Genevad/Veinge IF 2 2-1
Mål LTIK: Abdi Hussein, Godor Mohammed
Mål GIF/VIF: Jonathan Ohlqvist
 
Kornhult/Hishult FF-Halmstad FK 1 1-1
Mål: K/HFF: Johan Nilsson
Mål HFK: Gustav Ryman Karlsson
 
GIF/VIF 2-K/HFF 0-2
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2
 
Halmstad FK 1-LTIK 2 1-1
Mål HFK: Adam Halvarsson
Mål LTIK: Abdi Hussein
 
GIF/VIF 2-Halmstad FK 1 0-3
Mål HFK: Adam Halvarsson 2, André Johansson
 
LTIK 2-K/HFF 1-3
Mål LTIK: Pontus Larsson
Mål K/HFF: Johan Nilsson, Fredrik Junefalk 2
 
1. Kornhult/Hishult FF 7 poäng
2. Halmstad FK 1 5 poäng
3. Lilla Tjärby IK 2 4 poäng
4. Genevad/Veinge IF 2 0 poäng
 
De väntade lagen till slutspel. I grupp ett handlade det bara om Knäred och LFK. KIK stabila i år igen trots att man bytt ut halva laget. Kristian Hallén, Mattias Ragnarsson, William Sandberg och Benjamin Ekberg har bytts ut mot Simon Silvandersson, Pelle Svensson, Ola Andersson och Peter Carlsson. I övrigt är det Jonathan Petersson, bröderna Åkesson, Simon Andersson och Emanuel Hultberg. Ett lag utan svaga punkter. "Silva" sattes inte på några större prov i mål. Ifjol hade KIK cupens bäste målvakt i Hallén. Det är väl där man kan åka dit om på något. Jonathan Petersson levererar i vanlig ordning. Bäste målskytt i grupp ett med tre kassar. LFK var täta bakåt och släppte inte in något mål. Rasmus Lundgren var väldigt bra i LFK-målet. Dubbelräddningen mot SBK gick inte av för hackor. Man hade dock inget flyt i spelet. Sju spelare kändes som åtminstone en för lite då det blev hackigt i bytena. Hade nog varit vettigt att försöka få in Alfred Karlsson eller Fredrik Johnsson i laget.
 
Grupp två blev tätare. LFK var i en klass för sig. På pappret något svagare än LFK i grupp ett. Men bättre flyt i spelet och mer go i laget. André Josefsson var mycket duktig. Det enda målet man släppte in var GF/VIF:s Marcus Kjellssons kvittering till 1-1 i gruppfinalen. Anledningen till att det blev tätt var att GIF/VIF inte kom med sitt spetsade lag som lag ett. Hade man haft sina vassaste spelare hade man avgjort innan gruppfinalen. Nu åkte man dit mot ett mycket blandat Trönninge-lag med 2-1. Tack vare RGIF:s Noak Nilssons sena kvittering mot TIF behövde GIF/VIF "bara" en poäng mot LFK i den avslutande gruppspelsmatchen och den ordnade ju Kjellsson när han gjorde 1-1. Hade Trönninge bara hållit tätt sista 20 sekunderna mot RGIF hade det troligen varit TIF som tagit hand om andraplatsen. RGIF hade sin bästa uppställning på år i futsalsammanhang med Zett Wyke och Visar Demaj bl a och borde kunnat vara med om andraplatsen på ett bättre sätt. Bästa skyttar i gruppen: Marcus Kjellsson och Tom Stenberg på tre mål var. Kjellsson visade på nytt vilken skicklig futsalspelare han är. "Kjelle" lyfte ett stabilt GIF/VIF-gäng mot slutspel. 
 
Grupp tre blev också jämnare än vad man kanske trott på förhand. Halmstad FK spelade ligamatch i Borås (2-2) med sina vassaste spelare och kom med B-uppställningen. K/HFF sparade några starka kort som var med och tog silver i Vintercupen ifjol. LTIK:s yngre uppställning med endast tonåringar i laget överraskade positivt medan GIF/VIF:s näst bästa lag på pappret (med bl a Leo Gustafsson och John-Poul Conde i uppställningen) inte riktigt fick till det. Gruppens, ja hela den första speldagens dominant, var som väntat K/HFF:s Johan Nilsson. Han är om möjligt än mer överlägsen inne än ute. K/HFF tappade överraskande poäng mot Halmstad FK i första matchen. Men tog sedan två relativt säkra segrar och vann gruppen rättvist. LTIK var nära att ta Halmstad FK i matchen lagen emellan. Krysset innebar att HFK tog andraplatsen tack vare att man också kryssade mot K/HFF i förstamatchen. Bäste målskytt efter den första dagens Vintercupspel blev föga överraskande Fredrik Junefalk med fyra mål. Det var bara Nilsson och "June" som scorade för K/HFF. Men det räcker ju. 
 
På lördag väntar "dödens grupp" samt slutspel. Eftersom att Halmstad FK spelade seriematch i lördags kommer de med sitt starkaste gäng som lag 2. Även GIF/VIF har sparat sina bästa spelare och kör dem i lag 3. Lägg därtill BK Walldias enda lag. Outsiders blir LTIK:s äldre lag samt SBK 1. Halmstad FK borde vara favoriter. Sätter dock ett frågetecken för det då man bytt ut stora delar av det skickliga lag som man haft under de två inledande säsongerna i klubbens historia. Målvakten Mattias Gustavsson har slutat och grundaren samt försvarsjätten Joakim Gustavsson likaså. Jimmy Wilhelmsson (Vintercupens skyttekung 2013) har också lagt skorna på hyllan. Ordförande och spelande tränare Per Lunnebjer och spelande assisterande tränare Markus Hulander (Vintercupens skyttekung 2009) är knäskadade. Dessutom är Tareq Serraino (Vintercupens skyttekung 2014) spårlöst försvunnen. Det gör att HFK har ett till stora delar nytt lag. Fina nyförvärv har man i bl a Ludvig Kirkhoff och inte minst Romario Hulea. Går man efter individuell skicklighet vinner BKW grupp fyra. Går man på individuell skicklighet och futsalvana vinner GIF/VIF 3 grupp fyra. Går man efter vana och taktiskt kunnande vinner Halmstad FK 2 grupp fyra. LTIK och SBK lär inte heller vika ner sig frivilligt. Det är således helt öppet inför lördagen. Går inte LTIK vidare hoppas jag förstås på GIF/VIF och BKW, och då tror jag att det blir i den ordningen.
 
Slutspel:
 
Kvartsfinaler:
 
KIK-Halmstad FK 1
 
Kommer Halmstad med samma lag som i gruppspelet blir det KIK-seger med ett par bollar.
 
LFK 1-tvåan i grupp fyra
 
Enligt min tippning LFK 1-BKW. Öppen historia där jag tror att LFK vinner knappt trots att BKW "är igång".
 
K/HFF-LFK 2
 
Helt öppen match. Petar K/HFF in Jonatan Jacobsson i laget är det viss fördel K/HFF. LFK:s lag är jämnare och man har cupens bäste målvakt i Rasmus Lundgren. Men Johan Nilsson är vassare än alla LFK:s lirare. Tippar K/HFF-seger i förlängning. Nilsson avgör.
 
Ettan i grupp fyra-GIF/VIF 1
 
Enligt min tippning GIF/VIF 3-GIF/VIF 1. På pappret ska det vara enkel seger för spetsade tredjelaget. Men så enkel är inte futsalen. Det är många gånger i Vintercupens historia vi fått se respektive klubbs andralag slå ut förstalagen. Men även om GIF/VIF 1 har "Kjelle" bör GIF/VIF 3 vinna med ett par bollar om man gör vad man ska. Man är ju "igång" med spel under förmiddagen. Det brukar vara en fördel i kvarten då förstamatchen inne kan vara hemsk.
 
Det ger följande semifinaler:
 
KIK-K/HFF
 
LFK 1-GIF/VIF 3
 
Nu börjar det bli riktigt jobbigt. KIK är äckligt disciplinerade och vinner knappt över K/HFF. I semifinal två blir det också tätt, men Charlie Boson avgör till GIF/VIF:s fördel.
 
Det ger följande medaljmatcher:
 
Brons:
 
K/HFF-LFK 1
 
De vältränade LFK:arna tar hand om bonset.
 
Final:
 
KIK-GIF/VIF 3
 
Vid det här laget har GIF/VIF fyra gruppspelsmatcher plus kvart och semi i benen. Förutom överkörningen av SBK i gruppspelet har det dessutom varit mycket tuffa matcher. KIK kommer med piggare ben och försvarar därmed Vintercuptiteln.
 
Skyttekung: Fredrik Junefalk, Charlie Boson sju mål. Jonathan Petersson sex mål.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Per Lunnebjer

Kul läsning här som vanligt och det blir spännande att se utgången på lördag. HFK:s matcher från i lördas finns på film på vår hemsida www.halmstadfutsalklubb.se och på youtube. Kan vara kul för inblandade spelare i KHFF, LTIK och Genevad/Veinge

2015-11-16 @ 15:26:58
Postat av: Anonym

Kul att se filmen men riktig koll på hur K/H spelar utomhus har ni inte....men ni är förlåtna ;)

2015-11-16 @ 15:57:58
Postat av: ZLATAN

ZLAAAAAAAAAAAATANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

2015-11-17 @ 23:01:47
Postat av: Anonym

Håller med den andra kommentaren här 😊

2015-11-18 @ 09:13:59
Postat av: Anonym

walldia har toppat lag ser man på laguppstälningen på deras webb

2015-11-18 @ 18:01:06
Postat av: P

Toppat och toppat... De har ju de spelarna de har. Bröderna Gustafsson är ju inte med tex. Men det laget kan förstås gå hela vägen. Om man överlever "dödens grupp".

2015-11-19 @ 00:34:36
Postat av: Anonym

Silly:
Liedman och Eriksson provtränar med HBK.
Tankar?

2015-11-19 @ 21:26:35
Postat av: Anonym

Att Liedman och Eriksson provtränar med HBK är väl bara ett försök från HBKs sida att framstå som ett lag som ser dem lokala talangerna. Det kommer som vanligt att sluta med att klubben köper in någon dyr spelare utifrån som inte presterar, typ en Snorre.
Halmstads bk är tyvärr inte en förening som satsar på lokala förmågor längre, det är något som Falkenberg övertagit.

2015-11-19 @ 23:32:21
Postat av: Anonym

Ryktas att Åberg lämnar Laholm och att assisterande Joseph tar över. Något som vet mer?

2015-11-20 @ 23:30:19
Postat av: P

Mycket märklig upplösning på grupp 4. LTIK vinner gruppen före BKW trots att Halmstad och GIF/VIF inledde bäst. Slutspel börjar nu.

2015-11-21 @ 12:36:08
Postat av: Anonym

Bra kontroll Lfk har över domarna, stackars knäred och övriga.

2015-11-21 @ 15:01:02
Postat av: Anonym

Andrée Pettersson kunde inte rädda Lilla tjärby hela vägen..

2015-11-21 @ 15:39:55
Postat av: Anonym

Haha! Ltik gjorde flest mål i cupen. Men Andre var grym i kassen.

2015-11-21 @ 17:02:14
Postat av: P

1. LFK 2
2. LTIK 1
3. LFK 1
4. KIK

Summerar när jag får läge.

2015-11-21 @ 18:09:45
Postat av: Anonym

Detta är nu klart att assisterande tränare Joseph Wahlund tar över Laholms FK efter årsskiftet.
Vart Peter Åberg tar vägen är inte dock inte lika klart men rykten säger att Falkenberg är intresserade av en ny U-21 tränare som kanske inte hade varit ett helt ologiskt steg i Herr Åbergs tränarkarriär. Bör kanske även tillägga att Falkenbergs andretränare Jonas Axeldal har synts på en del av Laholms träningar vilket höjer trovärdigheten i detta rykte.

2015-11-21 @ 18:45:44
Postat av: Åbergs agent.

Direkt från festen i kornhult. Åberg dementerar alla dessa idiotiska rykten om att han lämnar. Han stannar i LFK.!

2015-11-21 @ 20:05:00
Postat av: P

Har personligen varit i kontakt med denne ryktenas långe man och han dementerar. "Jag blir kvar!", slår han fast.

2015-11-21 @ 22:22:47
Postat av: Anonym

GIF/VIF's tränar Kim rycker i LTIK's Olle G Hansen enligt rykten.

2015-11-22 @ 14:34:34
Postat av: Anonym

Han rycker i dom flesta spelar i Ltik och andra klubbar. Han och Njaz har tydligen lurat Muhamed Sisei till veinge för att det skulle vara bra steg för honom trots att Lfk var intresserat och han kunde fått plats i division 2 truppen. Fult tycker jag.

2015-11-22 @ 16:20:51
Postat av: Anonym

Lucas Alsbjer slutar spela fotboll?

2015-11-22 @ 16:56:38
Postat av: Anonym

Skulle Muhamed Sisei gå till någon klubb för att utvecklas så är absolut inte Veinge det bästa alternativet då de lär få ligga på försvar hela säsongen. Med andra ord ett bortkastat år om han går till veinge istället för Laholm.
Plus att träningsförhållandena är rent ut sagt kassa i veinge.

2015-11-22 @ 17:12:17
Postat av: Nijazi

Hade jag fått välja så hade Mohamed spelat kvar i mitt lag SBK. Jävligt dum kommentar.

2015-11-22 @ 19:47:44
Postat av: Anonym

Lucas Alsbjär till Ysby

2015-11-23 @ 06:45:45
Postat av: P

Jag tror inte att Kim och GIF/VIF är intresserade av alla LTIK:s spelare, och alla andra klubbars... GIF/VIF har många duktiga spelare redan. Olle lär inte gå någonstans. Han trivs bra i LTIK och i div 5, 6 (6, 7 kommande säsong.

Det stämmer att Alsbjer slutar. Han har tröttnat på att spela boll då han känner att han är för långt ifrån en plats i LFK:s representationselva, enligt uppgift.

2015-11-23 @ 10:35:54
Postat av: Anonym

Mohamed hade tränat mer med lfk än med veinge innan han tog beslutet. Hur man vill se på det är upp till var och en. Men killen kan nog själv bestämma var han trivs bäst. I Mohameds fall kanske det är bättre att komma till ett lag där han kan lära sig fotbollen här och framför allt ha roligt istället för att sitta på en bänk i div 2.

Vad det gäller Kim så är han inte direkt känd för att tvinga kvar spelare som vill lämna. Hade det varit så hade kanske inte veinge tappat över 20 spelare det senaste året. Är lfk fortfarande intresserade av honom nästa år, och han känner att han vill, så lär han nog komma dit till slut ändå.

Lfk är nya i div 2. Tror det blir ganska mycket försvar för dem i de matcherna. Skillnaden mellan div 3 och 2 jämfört med div 5 och 4 är ganska så mycket större. Men man kan ju alltid hoppas på att dem klarar sig kvar på ett bra sätt. Det hoppas i alla fall jag.

Peace!

2015-11-23 @ 10:42:58
Postat av: Anonym

Oh va tråkigt att läsa om hybris LFK. De hade mer tur än skicklighet att gå upp till 2an och helt plötsligt tror sig spelarna och ledarna i klubben att de snart är landslagspelare. Mohammed valde säkerligen GIF VIF pga att han kände att det gänget är trevligare och vanligare än att gå runt bland amatörer som tror de är proffs. Och Kim, ni kan säga vad ni vill men knappast att han lurat killen. Dessutom som tidigare skrivet så är Kim ingen som tvingar kvar spelare likt Walldia och LTIK. Nu får ni släppa flaskorna och sluta hitta på saker. LFK ser vi snart i 3an igen och förhoppningsvis 4an året efter.

2015-11-23 @ 17:52:00
Postat av: Anonym

Ltik släppte Jakob Björk till veinge i somras utan knussel. Som tack har veinge efter säsongen försökt att värva både ltik målvakt och olle. Inte bra för Vglt samarbetet

2015-11-23 @ 18:08:59
Postat av: Landslagspelare

LFK är och har alltid varit den klubb som har haft bäst organisation. Att lyckas vinna div 3 på ren tur är smickrande från någon som uppenbarligen inte vet ngt om fotboll

2015-11-23 @ 20:47:08
Postat av: Anonym

Hybris i LFK? På vilket sätt?

2015-11-23 @ 20:58:11
Postat av: Anonym

Skulle snarare vilja påstå att LFKs gäng är väldigt ödmjukt trots årets framgångar.

2015-11-23 @ 21:06:10
Postat av: Anonym

Ödmjukt vet jag inte om jag vill hålla med om.

2015-11-23 @ 21:53:39
Postat av: P

LFK hade en medelålder på under 20 i startelvan under hösten. Avancemanget fixade man genom hårt jobb, god sammanhållning där alla krigade för varandra i 90 minuter samt ödmjukhet inför varje uppgift. LFK hade lite flyt, men desto hårdare man tränar, desto mer tur tenderar man att ha. Och LFK tränade mest av alla lag i serien.

Jag tycker att Sisei hade två bra alternativ att välja mellan. Men jag tycker att det är konstigt att han väljer redan som i förra veckan. Han hade kunnat vänta med sitt beslut och tränat parallellt med båda klubbarna i ett par veckor till.

Skulle kunna tänka mig att en kille som Sisei skulle kunna ha möjlighet att träna i den utsträckning som LFK gör. Men han kanske kände att tvåan blev för bra. Har han inte påverkats åt något håll utan själv tagit beslutet är det bara att köpa det och önska lycka till.

2015-11-23 @ 22:42:50
Postat av: Kim Gustafsson

Intresset kring Mohamed Sisei är tydligen stort. Det gissas och tycks hej vilt, både här och på andra ställen. Eftersom Mohamed inte följer denna bloggen eller läser andra lokala medier blir det min skyldighet att svara. Tyvärr, eftersom jag helst låter bli att lägga energi på anonyma och ängsliga kommentarer. Nåväl, låt vara för denna gången. Jag ska svara på så mycket jag kan. Även på annat, alltså.

Många talar - om - Mohamed, hans utveckling och vilken förening som passar honom bäst. Väldigt få talar uppenbarligen - med - honom. Vore inte det att föredra, till att börja med, åtminstone?

Mohamed har - själv - tagit beslutet att spela med oss (jag kan knappt fatta att jag ens behöver förtydliga detta). Varför i hela friden skulle det inte vara så? Om DU provtränar med Halmia, LFK, GIF/VIF eller vilket lag som helst, baseras väl ditt beslut främst på dessa träningstillfällen? Att påstå nåt annat vore att fördumma Mohamed i allmänhet och sig själv i synnerhet, då jag förmodar att alla utgår från hur man själv agerat i samma situation.

Mohamed tog den tiden på sig han ansåg sig behöva för att ta ett slutgiltigt beslut. Just nu har han ganska mycket på det privata planet och vill således fokusera på detta. På saker som landar under #livet och som är bra mycket viktigare än vilken förening som har bäst klubbstuga eller grönast gräs.

-

Andrée / Nej, jag har inte jagat honom, alls. Vid något eller några tillfällen har vi haft en saklig diskussion fast under grumliga förhållanden. Rekryteringsnivån har dock legat under de promille jag hade under västen.

Olle / Han fick frågan ifall det är all-in LTIK nästa säsong. Han svarade 'ja'. Raka rör, och punkt. Därefter önskade vi varandra lycka till nästa säsong. Någon anser tydligen att det var värt att dela här. Inga problem, men att kalla det jakt, är väl aningen överdrivet?

LTIK / Nej, jag har inte jagat någon annan spelare, heller. Jag har inte ens pratat med någon annan spelare och kommer inte att göra så.

VGLT samarbetet går i kras / Mnjae, va? Inte för att vi ställer en (1) fråga, till en (1) spelare, om han ska stanna i sin förening även nästa säsong. En fullvuxen kille som dessutom representerade SBK för inte allt så längesen. VGLT:s fundament är nog starkare än så, tror ni inte det? Numera Knäred/Skogaby/Genevad/Veinge/LTIK, i många kullar.

Rycker i alla spelare / Med tanke på att vi tappat ca 20 spelare de senaste två säsongerna, och dessutom gått upp två divisioner inom samma tidsperiod, vore det väl konstigt om vi inte ser oss omkring? Vilken annan förening skulle inte behövt göra det, hand upp. Men, förutom Olle då och Mohamed, har vi inte pratat med någon spelare som inte själv visat nån form av intresse eller hört av sig till oss. Inom Laholms kommun, bör tilläggas. Så att vi inte får den i baken ifall någon har tid/lust att verkligen grotta ner sig i vår verksamhet.

-

Om det mot förmodan kvarstår några frågor eller spekulationer är ni fria att kontakta mig via dm, sms, mail eller voice. Ni kan till och med höra av er med era insinuationer. Jag lovar att svara efter bästa förmåga.

2015-11-24 @ 15:52:15
URL: http://www.svenskalag.se/GIFVIF-senior
Postat av: Anonym

Det var ord och inga visor. Vad vore G/V utan kim? Tror mohamed får det bra med han som tränar. Tycker ändå mohamed skulle prat med lfk tränare innan han bestämde sig. Läste i tidningen att peter åberg själv kört å hämta honom till träningarna. Alla får bestämma själv men man kan sköta de snyggt.

2015-11-25 @ 17:05:49
Postat av: Anonym

Varför presenteras M.S. på Veinges hemsida innan papperna är klara? Det hade inte blivit någon grej av det om allt hade fått ta sin tid. Då hade han hunnit prata med Laholms tränare när han hade ringt inför nästa träning med dom.

2015-11-27 @ 13:07:38
Postat av: Hank

varför vågar folk inte skriva sitt namn och stå för det dom skriver?

2015-11-27 @ 13:48:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0