Resultat fredag

Trean:

Ullareds IK-LFK 1-2 (1-1)
Mål LFK: Rasmus Liedman, Anton Gunnarsson

Skön seger för LFK, som ifjol inte gjorde något mål på Ullared (förlorade borta, kryssade hemma). LFK tog ledningen på läckert slagen frispark upp i krysset av Rasmus Liedman. Ullared kvitterade på straff innan paus. I den 89:e minuten fick LFK hörna. Liedman slog den och lagkapten Anton Gunnarsson nådde högst och knoppade in segermålet.

Elitfyran:

BKW-Lilla Träslövs IF 1-1 (1-0)
Mål BKW: Nderim Peci

Tungt poängtapp för BKW. Detta borde man haft! Hemmalaget kunde haft ledningen med mer än 1-0 efter kvarten spelad. 1-0 till BKW genom Nderim Peci, efter fin boll från Emil Gustafsson. Mot paus växte Lilla Träslöv in i matchen. I andra halvlek hade BKW bra kontroll på händelserna på plan. I minut 75 fick gästerna en man utvisad. BKW brände friläge - där borde man avgjort. Istället släppte man till en straff i 89:e. Simon Nilsson klarade dock storstilat till hörna. Hörnan slogs mot mål och stöttes i egen kasse av Walldian och domaren blåste av matchen. Surt sa räven! För andra matchen i rad tappar BKW poäng i slutminuterna. Det känns onödigt då man borde stängt igen i ett tidigare skede.

K/HFF-RGIF 2-2 (2-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Jonatan Jacobsson
Mål RGIF: David Ingvarsson, Johan Nilsson

Ett tätt och tufft derby som rättvist slutade med kryss. RGIF fick sina nyckelspelare i ordning efter skador till matchen och kunde mönstra i princip ordinarie manskap, precis som K/HFF. Gästerna kunde tagit ledningen, men Johan Persson klarade den i vanliga fall så säkre Johan Stråhles straff. Istället gjorde K/HFF 1-0 genom Fredrik Junefalk och 2-0 genom Jonatan Jacobsson. David Ingvarsson reducerade innan paus sedan han hållit sig framme på en retur efter ribbträff från Oskar Nilsson.

I andra halvlek låg Giffen på för en kvittering. K/HFF slog om vasst och Fredrik Junefalk kunde gjort 3-1 innan Johan Nilsson stötte in 2-2 efter frispark från Daniel Petoletti. K/HFF avslutade bäst. Junefalk var nära att bli matchhjälte då han sköt tätt utanför och sedan tvingade Niklas Nilsson till en mycket fin enhandräddning. RGIF kunde mycket väl petat in ett segerrmål även de med frispark och hörna i matchens slutminuter.

LTIK-Halmstads FF 2-4 (0-1)
Mål LTIK: Emil Jönsson, Emil Olsson

Ett bottennapp av LTIK, som låg under med 3-0 mot Halmstad FF. Hemmalaget gick upp till 2-3, men gjorde sedan ytterligare ett av många misstag och släppte till 4-2. Inför matchen var LTIK obesegrat och hade endast släppt in tre mål... Defensiven fungerade inte som den gjort tidigare, det var lojt överlag och uddlöst framåt. Med tanke på hur många tydliga chanser LTIK skapade kunde man vunnit med 5-4 om lägena framför mål förvaltats.

Gullbrandstorps AIS-SBK 3-1 (2-1)
Mål SBK: Tobias Johansson (straff)

Ett fall framåt för SBK, som var med i matchen och mycket väl kunde gjort 2-2 innan GAIS avgjorde med 3-1.