Resultat måndag

Sexan:
 
Ysby BK-Skogaby BK 6-1 (3-1)
Mål YBK: Otto Nilsson, Kasper Persson, Noak Bolmgren, Dorlind Zogaj, Jakob Johlin, Kalle Karsson
Mål SBK: Arnon Kamphuak
 
Tomas Karlsson:

YBK krossade Skogaby

 

Efter tre raka matcher utan förlust var det dags för derby mot formstarka Skogaby. SBK som inlett serien svagt men plötsligt fått nytt liv var på förhand en svår nöt att knäcka för hemmalaget Ysby. YBK ställde på nytt upp med Fredrik Ahlin i kassen men saknade som vanligt långtidsskadade Tobias Johansson och Emil Olsen. Undertecknad och Simon Axelsson stoppade i sig två smärtlindrande piller vars innehåll förmodligen skulle ge livstids avstängning vid en dopingkontroll.

 

Matchen började trevande. SBK lyckades med bravuren att två gånger slå en felaktig avspark. Något som förmodligen aldrig hänt på en fotbollsplan tidigare. På tredje försöket utbrast domare Ström ett glatt och knappt förnedrande ”bra” när det väl lyckades. Båda lagen försökte rulla boll och spela fyndigt men utan att skapa riktiga målchanser. YBK hade mest boll men var lite sega och omständliga. Detta straffade sig också när en slarvig hemåtpassning gav kvicksilvret Arnon i SBK fritt läge. Bortaledningen var ett surt faktum. 

 

YBK deppade dock inte ihop utan gick till motangrepp omedelbart. Resultatet blev två snabba kassar som dunkades in bakom SBK:s evigt blommande Kralle i bortakassen. Först var det Otto Nilsson som förvandlade SBK:s högerförsvar till åskådare innan han stänkte in kvitteringen och kort därefter satte Kasper Persson tvåan med en fin vänstervolley. Sannolikheten att Kasper skulle göra mål var inför matchen lika stor som att Sudan vinner sprintstafetten i vinter – OS. Att han dessutom skulle göra det med en vänstervolley var ännu mer otroligt och övriga YBK:are hamnade nästan i chock av synen. Kasper som aldrig gjort mål (han hävdar dock att han satte en boll på en träning januari 2011) avslutade iskallt och ledningen var ett faktum.

 

Efter målet var det YBK för hela slanten. Laget trillade boll och SBK fick jaga. Det var snabba anfall och spel mot ett mål. Gång på gång var det målchans. Ahlin i hemmakassen började frysa och roade sig med att småprata med publiken bakom målet. Trean kom såklart som ett brev på posten. Noak Bolmgren skruvade in bollen bakom den allt mer uppgivne Kralle.

 

I paus snackade vi om att bara köra på och att inte bli för självsäkra. Andra halvlek blev överkörning. YBK lånade knappt ut bollen och SBK fick jaga. Det var kattens lek med råttan. SBK kämpade väl men räckte helt enkelt inte till. Fjärde målet som Dorlind prickade in föregicks av minst 10 passningar inom laget. Till sist hade Dorlind öppet mål och kunde raka in avgörande 4-1. Därefter jobbade YBK vidare med samma metodiska och fyndiga rullande. Kalle Karlsson som blivit helt galen på högerbacken rusade likt en dåre från kortsida till kortsida och rann gång på gång igenom. Inbytte Jakob Johlin klämde in en kasse och nämnde Kalle fick iskallt lobba in sitt välförtjänta mål bakom Kralle.

 

I slutet fick SBK straff men Ahlin väntade ut exekutorn som drog bollen i ribban. Domare Ström blåste kort därefter av matchen och YBK hade tagit tre nya poäng. Det jublades i omklädningsrummet och laget har såklart total tokhybris. Fyra raka matcher utan förlust har inte hänt sedan Göran Persson var statsminister och tre raka segrar kändes för några år sen som en utopi. Vi skiter i ödmjukhet och falsk blygsamhet. Just nu är vi kungar!

 

Kämpa Ysby! 

 
Kornhult/Hishult FF-IS Halmia Academy 1-2 (0-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk (straff)
 
//P.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0