LTIK vann

Träningsmatch:
 
Haverdals IF-L:a Tjärby IK 2-6 (0-4)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Casper Larsson, Emil Jönsson, Pontus Larsson, Linus Jerkesten
 
En fruktansvärd tillställning, från början till slut.
 
När lagen kom till Harplinge och Tranevall visade det sig att konstgräset var dubbelbokat. Några glöttar rände runt i regnet och tränade på planen. De hade tid till 18:30. Vår match skulle börja 18 (jag har mejlbevis på det).
 
Regnet och blåsten tilltog konstant.
 
När klockan pillade mot 18 började vi bli nervösa. Var fan är nu domaren? Både undertecknad och HIF:s ledare hade fått mejlbekräftelse att domare var kallad. Utsatt mobilnummer ringdes upp utan svar. Någon i HIF kände domartalangen Rasmus Eriksson. Han kontaktades och slängde sig i bilen från Halmstad.
 
18:45 kunde matchen så äntligen dra igång. 45 minuter efter utsatt tid, men bara en kvart irl med tanke på att planen var dubbelbokad.
 
Regnet och blåsten fortsatte att tillta. Det var groteskt. Det regnade i sidled.
 
Matchen skulle enligt överenskommelse spelas 3x30. LTIK började i kraftig medvind.
 
Casper Larsson visade vägen då han sköt ett lågt skott. Bollen fick extra fart i vinden och for i nät bakom en chanslös HIF-målvakt.
 
Simon Vedin gjorde 2-0. Han sköt ett högt skott som på ett parodiskt vis slog i ribban, målvakten och i stolpen innan bollen i sakta mak letade sig över mållinjen.
 
2-0 efter första 30. LTIK hade utöver målen ytterligare ett par avslut en bit utanför. Daniel Hellsten hade också en frispark i ribban. Det var svårt att åstadkomma något för HIF i motvinden. LTIK:s målvakt Andrée Pettersson tvingades dock till en räddning.
 
LTIK gjorde sex byten i pausen och ställde upp med en något mer defensiv uppställning i motvinden. Simon Vedin gjorde 3-0 efter läckert förarbete av Anders Thid.
 
Pontus Larsson gjorde matchens snyggaste mål fram till 4-0 då han på något vis lyckades lobbskjuta bollen i nät över HIF:s målvakt från distans en bit till vänster utanför HIF:s straffområde. Ingen aning om hur det gick till i den motvinden...
 
Emil Jönsson gjorde LTIK:s femma. Han drog sin gubbe och placererade bollen i mål med vänsterfoten. En fin prestation.
 
HIF reducerade till 1-5 i den kraftiga medvinden. Man skapade utöver målet ytterligare ett par chanser. Men det var inte mycket lättare att spela med vinden. Ofta kunde LTIK-försvararna bara låta bollarna vara och täcka ut dem över kortlinjen.
 
Att göra tre mål i motvinden får dock betäcknas som synnerligen imponerande gjort av LTIK:arna.
 
I den andra periodpausen kom domare Rasmus Eriksson springandes mot LTK-bänken. "Haverdal har fått nog. Vad säger ni?" I blicken syntes vad rättskiparen själv tyckte.
 
Regnet och vinden fortsatte att pina i omförminskad styrka. Det var snarare tvärt om. HIF låg under med 5-1 och stod inför ytterligare 30 minuters kraftig motvind. I ärlighetens namn ville nog de flesta i LTIK också låta det vara bra så. Men tränare Mattias Berggren hade ju tagit med många gubbar och ville ge alla god tid på plan. "Nu när vi ändå är här så kör vi! Vi gör ett snabbt sidbyte efter en kvart." Sagt och gjort.
 
Linus Jerkesten gjorde 6-1 till LTIK i medvinden. Olle Günther Hanssen hade ett fräsande skott tätt utanför och ytterligare någon boll rullade vid sidan om mål.
 
Efter sidbytet reducerade HIF till 2-6. Plötsligt rann en boll inte ifrån Haverdalsanfallaren, det ställde LTIK:arna, friläge och mål.
 
En lång väntan på slutsignalen följde. Den avslutande kvarten kan ha varit den längsta jag upplevt under mitt liv.
 
Att analysera själva matchen är totalt meningslöst. LTIK ligger lite före HIF vad gäller träning. Det syntes och märktes. I övrigt går det inte att dra några slutsatser alls.
 
Allt var piss. Dubbelbokad plan, ingen domare och det värsta fotbollsvädret i mannaminne. LTIK:arna kunde finna någonslags glädje i seger och sex mål. Jag undrar hur det kändes för HIF?
 
Rutinerade Jonas Bergman, som gjorde debut i LTIK under matchen, förklarade efteråt att det var det värsta väder han någonsin spelat i. Då har han ändå en bit över 20 års erfarenhet av seniorspel både på högre (Markaryd, Halmia) och lägre (SBK, YBK) nivå.
 
På lördag spelar BKW årets första träningsmatch då man möter IS Halmia U17 på Halmstad Arena kl 12:45. Kl 14 begår även HBK:s A-lag träningsmatchspremiär då man möter allsvenska kollegan Kalmar FF på Skedalaheds IP. På söndag smygstartar Allianscupen med möte mellan YBK och LTIK kl 13 på Glänningeparks konstgräs.
 
Fotbollssäsongen 2015 är härmed officiellt igångsparkad.
 
//P.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0