Resultat helgen

Fredag:
 
Division 4 Elit:
 
Getinge IF-BKW 3-2 (2-0)
Mål BKW: Johan Agnvall 2
 
Mycket snöplig förlust för BKW i en match som man dominerade spelmässigt.
 
Division 5:
 
KIK-Simlångsdalens IF 4-4 (2-1)
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Joel Åkesson, Kalle Svensson
 
Väntat resultat i potentiellt toppmöte i division 5.
 
IS Örnia-HIS 2-2 (1-0)
Mål HIS: Otto Carlsson, Viktor Svensson
 
HIS visade prov på stor moral då mamn vände underläge 2-0 till kryss mot slutet av matchen. HIS visar att man inte tänker att vara någon blyg nykomling. 
 
Division 6:
 
RGIF-Halmstad FF 5-0 (1-0)
Mål RGIF: Oskar Nilsson 2, Karl Nilsson, Johan Stråhle (straff), Jack Wennström
 
Stark start av RGIF, som kunde gå ifrån i andra när HFF tröttnade,
 
Sennans IF-SBK 5-1 (3-1)
Mål SBK: Tobias Johansson
 
Lördag:
 
Division 3:
 
Laholms FK-Råslätts SK 2-1 (1-1)
Mål LFK: Fredrik Johnsson, Hannes Persson
 
Det jag tar med mig från matchen är LFK:s styrka att vända underläge. Att båda forwardsen fick göra mål. Hannes Persson ser fortsatt mycket bra ut. Men kanske framförallt att LFK verkar bli det extremt hårt arbetande lag som tränare Peter Åberg vill att man ska vara.
 
Division 5:
 
GIF/VIF-Unnaryds GoIF 2-2 (0-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller (straff), Charlie Boson
 
GIF/VIF vände underläge 0-2 till kryss i premiären. Skön poäng att få med sig som nykomling efter jobbigt läge. Moral att ta med till fortsättningen. 
 
VBoIS-Harplinge IK 1-2 (0-1)
Mål VBoIS: Olof Karlén
 
VBoIS stod upp väl mot seriefavoriten HIK. Man hade 1-1 men tvingades släppa in 2-1 mot slutet. Rättvis seger för Harplinge sett till målchanser.
 
Division 6:
 
Skuggan BoIS-SIF 1-1 (1-0)
Mål SIF: Pontus Johansson
 
K/HFF-YBK 5-0 (2-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 4, Jonatan Jacobsson
 
YBK:s tränare Tomas Karlsson:
 
"Överdrivna förhoppningar ger den största besvikelsen skaldade Ernest Hemingway då han skulle förklara att ett botemedel mot alla Europas sjukdomar inte gick att finna i Afrikas djungel. Om detta kan man efter 5-0 i arslet i premiären mot KHFF säga – han visste vad han snackade om, gamle Ernest!
Allt såg så bra ut. Förutom den gamle halte tränaren ställde KHFF upp med fullt lag. Starkt lag. Vi hade bra spelare på alla positioner och stark bänk. Träningsfliten bland A-lagets spelare har varit hög och samtliga spelare var mer än redo. Vi kände att chansen fanns där. YBK är bättre än vad folk tror och möjligheten till skrällpoäng fanns verkligen.
 
Stämningen i omklädningsrummet var bra. Fokuserade blickar, lagom nervositet och klara taktiska direktiv. Spela med lågt försvarsspel, vårda bollen inom laget och ligg tätt på tränaren och Junefalk! En premiär är som att göra något för första gången och när man gör något för första gången så är det rätt viktigt att det går bra. Om man vid första kyssen fastnar med tandställningen i flickans tunga är det rätt tungt. Om man vid första fyllan hamnar på en färja till Swinoujscie som hyttsällskap åt en Ungersk lastbilschaufför är det rätt tungt. Om man förlorar med 5-0 är det rätt tungt.
 
Matchen började i högt tempo på Hishults blöta och tunga plan. YBK stod upp bra och lagen växlade om med bollinnehavet. Det såg stabilt ut! KHFF skapade ett läge men YBK kontrade och skapade ett på andra sidan. Matchen stod och vägde. Sen plötsligt från ingenstans stod det 2-0. Fråga mig inte hur det gick till. Bollen damp ner i straffområdet och sen låg den i maskorna bakom Anton. 2-0 i paus till hemmalaget borde dock varit 2-1 efter Otto Nilssons drömläge som tyvärr räddades på mållinjen av försvarande hemmaspelare.
 
I det kvava omklädningsrummet smakade Hishultsvattnet mög men stämningen var ändock bra. VI kände vittring. Hemmalaget dominerade på intet sätt matchen och vi kände att om vi bara hängde första kassen så skulle poänget var inom räckhåll. Andra halvan av matchen inleddes med att YBK pressade på för en reducering och från sidan såg det ut som om målet snart skulle komma. Men sen sket sig allt. Precis allt. Otto Nilsson drog på sig sitt andra gula kort och efter 55 minuter spelade hade YBK decimerats till 10 man. Med 0-2 mot sig och en man mindre på banan var alla order menlösa. Alla peppande ord bara tomma klyschor. Vi var döende. Och vi visste det allihop. De sista 35 minuterna blev en plåga. En dödskamp utan ens en promilles chans att överleva. Johan Nilsson styrde och ställde. Junefalk klackade, sköt, dribblade och skarvade. KHFF var på fest med drinkbord och DJ. Vi var i Hörby bygdegård på en konferens om grus. KHFF ville aldrig att det skulle ta slut. Vi ville bara hem.
 
Tre kassar trillade in bakom ett kämpande men uppgivet YBK. Förhoppningarna grusades. Av skrällen blev det intet. Slutsignalen var en befrielse. VI gjorde allt vi kunde. Vi var inte chanslösa. Vi spelade rätt bra men ändå – lik förbannat – står det 5-0 i resultatraden Siffror som inte ljuger men som fan inte heller talar hela sanningen.
 
Kämpa Ysby!"
 
Haverdals IF-LTIK 0-5 (0-2)
Mål LTIK: Simon Vedin 3, Emil Olsson, Emil Jönsson
 
Dålig spelmässig insats av LTIK. Typisk premiär. De individuella prestationerna framåt såg ändå till att LTIK tog en säker seger i premiären. Med lite bättre precision kunde det blivit det dubbla i resultatväg. Bakåt var mittlåset med Daniel Hellsten och Henrik Nilsson mycket tryggt. Bäst på lan var dock Olle Günther Hanssen. 
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Nr 6

Vilket jobb ni lägger ner för fotbollen i Laholmskommun LT Lasse och LT Johan om matcher, lag och spelare! Både i tidningen och er LT-Podcast! Tummen upp!

2015-04-22 @ 17:12:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0