Resultat tisdag

DM 16-del:
 
Tölö IF-Genevad/Veinge IF 5-1 (1-0)
Mål GIF/VIF: Johan Sjögren
 
Saxat från LT-sporten:
 
Under matchens första 45 minuter gjorde GIF/VIF en av sina bästa prestationer någonsin.

Men två snabba mål i inledningen av andra halvlek fick luften att gå ur gästerna, och Tölö kunde till slut ta sig vidare i DM med marginal.

– Defensivt, positionsmässigt och arbetsmässigt gör vi en av våra bättre insatser någonsin. Vi ligger rätt och gör det svårt för Tölö, säger tränare Kim Gustafsson.

Hemmalaget hade tagit ledningen mitt i halvleken, men GIF/VIF var inte utan chanser. Ett friläge, och en boll som räddades på mållinjen var det hetaste.

– Vid båda tillfällena borde vi ha gjort mål, och med lite flyt hade vi haft ledningen i halvtid, även om det inte hade varit rättvist, säger Gustafsson.

 Elitfyranlaget hade bara ledningen med 1-0 i paus, och de sydhalländska gästerna var fullpumpade med energi.

– Alla kände att Tölö blev mer otåliga och tappade i bolltempo. Vi kände att vi skulle få fler kontringschanser, säger GIF/VIF-tränare.

Istället tog det fyra minuter av andra halvlek för Tölö att göra 2-0 efter misstag från GIF/VIF. Gästerna gjorde offensiva byten för att jaga, men fick istället se en frispark gå i mål bara två minuter senare, 3-0.

– Tråkigt att matchen inte lever längre. Vi slutar inte kriga men känner att luften går ur oss, samtidigt som Tölö kan slappna av, säger Gustafsson.

Ytterligare två mål skulle komma från hemmalaget. Först ett långskott där bollen på det platta konstgräset studsade över Joacim Liljedahl och in i mål, och sedan efter en hörnvariant.

Johan Sjögren hyfsade siffrorna i slutet av matchen när han skar in från vänsterkanten och tryckte upp bollen i nättaket.

– Han tänker inte så mycket utan sprätter bara upp den. Han har spelare till höger och till vänster som vill ha bollen, men väljer att avsluta själv istället, säger Gustafsson.

DM-sextondelsfinalen blev GIF/VIF:s genrep inför seriepremiären hemma mot Unnaryd nästa helg.

– Det är en väldigt solid insats av oss. Vi är konsekventa matchen igenom och skapar samtidigt lägen, även om Tölö kanske har 65, 70 procent av bollinnehavet, säger Gustafsson.

Träningsmatch:

Ysby BK-Skuggan BoIS 3-1 (2-1)
Mål YBK: Otto Nilsson 2, Dorlind Zogaj

//P.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ysby spelare nedslagen i träningsmatch mot skuggan bois

2015-04-07 @ 23:01:39
Postat av: Lasse

HIS möter Haverdal kl 18.30 i Harplinge ikväll.

2015-04-08 @ 08:40:26
Postat av: Anonym

Vet någon vad som hände mellan ysby - skuggan?

2015-04-08 @ 09:33:11
Postat av: Anonym

En ysby spelare fäller en skuggan spelare som svarar med att ge ett knytnäve slag så ysby spelaren faller till marken. Sen uppstår det kalabalik. Skulle de varit en riktig domare på plats skulle de haglat massvis med kort.

2015-04-08 @ 17:07:54
Postat av: Pihl, Hasslövs IS

Haverdal - HIS 2-3 (1-1).
Målskyttar HIS; Otto Carlsson, Erik 'Goitom' Olofsson och Albin "Supersub" Lundgren.

Kunde varit större ledning för HIS efter första halvlek, men missad straff och flera ramträffar gjorde att det var allt jämnt. Haverdal tog ledningen i andra halvlek innan Hasslöv med hjälp av två lyckade byten avgjorde i slutet av matchen. Hasslöv bättre sett över 90 minuter, men Haverdal stod emot bra.

2015-04-08 @ 21:09:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0