Laholmslaget 2014

För åttonde gången tas Laholmslaget ut här på bloggen. Helt otroligt. Det känns som att det var igår jag gjorde mina första stapplande inlägg. Laget har varit väldigt svårt att ta ut i år. Egentligen fanns bara två givna spelare: GIF/VIF:s Alex Nilsson och KIK:s Jonathan Eriksson. Mängder med spelare har nominerats. Hur värderar man spelare i olika divisioner, i olika lag som möter olika motstånd? Egentligen går det inte. Men här är laget och jag är väldigt nöjd med det.
 
Laholmselvan:
                                                Simon Nilsson (BK Walldia)
 
               Jonathan Roslund (BK Walldia)      Alexander Nilsson (Genevad/Veinge IF)
Andreas Johansson (Kornhult/Hishult FF)                      Marcus Hedström (Hasslövs IS)
 
Dennis Delerud (GIF/VIF)  Emil Gustafsson (BK Walldia)  Petter Gustafsson (BK Walldia)
 
                                                         Mikael Alm (Hasslövs IS)
 
                                 Visar Demaj (BK Walldia)     Jonathan Eriksson (Knäreds IK)
 
 
Målvakt: Simon Nilsson, BKW, har gjort sin bästa säsong hittills i karriären när det behövts som mest. Spektakulär målvakt som trots det ger ett stabilt intryck. Lika bra fötter som de flesta utespelarna på samma nivå. Mycket bra reflexer.
 
Vänsterback: Markus Hedström, HIS, tvåfotad, snabb och brytningssäker försvarare som tagit stora kliv i rätt riktning under säsongen. Inte minst när det gäller ansvaret på plan. Har spelat mittback, men placeras i konkurrensen i LT-laget till vänster i backlinjen.
 
Mittback: Alexander Nilsson, GIF/VIF, tillsammans med LFK:s mittback Erik Pålsson bäste försvararen i kommunen. Klart flest nomineringar till LT-laget av samtliga spelare. Komplett både i det defensiva och offensiva spelet på division 5- och 6-nivå. Lugn och trygg spelare med bekväm förstatouch och bra fysik. Ledare på planen trots sina unga år.
 
Mittback: Jonathan Roslund, BKW, bolltrygg, brytsäker och duellskicklig mittback som klivit fram som en gigant i BKW:s mittförsvar under hösten. Så länge han tyglar humöret och fokuserar på rätt saker är Roslund en duktig spelare som kommer att klara sig väl även i elitfyran.
 
Högerback: Andreas Johansson, K/HFF, stabil försvarare med hög lägstanivå. Följsam back som är lugn och trygg med bollen. Deltagit i varje A-lagsmatch för K/HFF under säsongen.
 
Mittfältare:
 
Petter Gustafsson, BKW, offensiv dirrigent på BKW:s mittfält. Tolv mål och 14 assists imponerar. Tekniker med god spelförståelse och bra passningsfot. Möjligen fortfarande kommunens bästa innermittfältare.
 
Dennis Delerud, GIF/VIF, slitstark spelare med alla ingridienser. Duktig passningsspelare, bra skott, fin spelförståelse och inställning samt vinnarskalle som kan försätta berg. Division sex bästa mittfältare 2014. Division fems bästa mittfältare 2015?
 
Emil Gustafsson, BKW, BKW:s viktigaste spelare. Spindeln i nätet som defensiv innermittfältare. Tar stort ansvar och samlar upp bollar. Har vässat närkamps- och huvudspelet ytterligare. Utmärkt spelsinne. Ser vart bollarna ska hamna momentet innan och är där direkt. Bra passningsfot både i det kortare och längre spelet.
 
Offensiv mittfältare:
 
Mikael Alm, HIS, Hasslövs bäste 2014. Har tagit ett stort ansvar i sin roll som spelande tränare. Vann både mål-(elva kassar) och assistligan i laget. Oerhört viktig med sina offensiva egenskaper i ett lag som levt mycket på defensiven.
 
Forwards:
 
Jonathan Eriksson, KIK, en av LT-elvans mest givna spelare. 28 mål i division 5 imponerar. Gänglig spelare med bra steg och god bollkontroll. Rörlig anfallare som med god spelförståelse är på rätt plats men som också skapar egna målchanser.
 
Visar Demaj, BKW, poänkung i BKW med 13 mål och 14 assists. Stark och teknisk spelare som är skicklig på att hålla boll. Har både känsla och kraft i fötterna. Är lika skicklig målsskytt som framspelare. Gjorde årets mål i Laholmsfotbollen med en projektil upp i krysset från långt håll vid DM-segern mot Kvibille BK hemma på Wallevi. 
 
Bänk:
 
Niklas Nilsson, RGIF, sexans bäste målvakt enligt den egne tränaren. Det skall dock skrivas att konkurrensen var stenhård i form av Hasslövs Jonathan Pihl, som av sin tränare anses vara seriens bäste målvakt. Valet föll på Nilsson efter nominering från annat håll, där Ränneslövs målvakt ansågs ha gjort en snäppet vassare säsong. Den rutinerade RGIF-målvakten är väldigt stabil. Ses som komplett på den här nivån. Äger sitt straffområde. 
 
Kristian Åkesson, K/HFF, rutinerad spelare som med sina ledaregenskaper och sin vinnarskalle skänkt K/HFF trygghet och ett "go i laget". Tvåfotad försvarare som är duktig på att läsa spelet och styra sina medspelare.
 
Albert Bengtsson, VBoIS, rivgärn på BoIS mitt som varit oerhört nyttig med sitt bollvinnande. Krigare med stort hjärta som altid gör det enkelt för sig.
 
Bujar Mazreku, BKW, härlig tekniker som ståt för tolv mål och nio assists för BKW i division fyra. En artist som hittar finurliga och effektiva lösningar i spelet med boll. 
 
Fredrik Junefalk, K/HFF, 21 mål i seriespelet är så klart riktigt starkt. Men i konkurrensen om de två forwardsplatserna räckte det inte riktigt hela vägen till en startplats. Skicklig straffområdesspelare som kan göra mål på alla sätt. Har under säsongen tagit ett större ansvar än tidigare och levererat även mot de bättre lagen i serien.
 
Robin Möller, GIF/VIF, har lämnat sin plats som target i GIF/VIF:s anfall till defensiv innermittfältare. Positionsbytet och den nya omgivningen har gjort Möller gott. Har kanske gjort sin bästa säsong hittills. Stark spelare med bra känsla i fötterna.
 
Kalle Pålsson, HIS, energisk spelare med fin moral. Lagspelare med stor arbetskapacitet. Viktig kugge i HIS lagbygge. En spelare man byggt elvan kring.

Bubblare:

Jonathan Pihl, HIS, ses som sin tränare som seriens bäste målvakt. Reflexsnabb och orädd målvakt med enorm vinnarskalle.

Kalle Samuelsson, VBoIS, rutinerad målvakt med mäktigt tillslag. Skänker sit lag trygghet.

Andrée Pettersson, LTIK, talangfull målvakt som växt ut till en mycket stabil burväktare. Får målvaktsarbetet att se väldigt enkelt ut då han med små medel reder ut situationerna. Atlet med mycket bra fötter.

Emil Axelsson, BKW, rutinerad försvarare som alltid är stabil. Duktig med bollen och stark i duellspelet. Störd av knäskada under säsongen.

Leo Axelsson, KIK, energisk spelare som är duktig med bollen, har fint driv och ett bra huvudspel. 

Jesper Nilsson Öhrn, VBoIS, mäktade med tio mål under säsongen. Snabb och rivig anfallare som ställer till stor oreda i motståndarförsvaren.

Leo Gustafsson, GIF/VIF, trots elva högkaratiga nyförvärv lyckades 16-åringen slå sig in i laget under 2014. Snabb, orädd och oöm spelare som är skicklig med bollen.

Oskar Hemhagen, GIF/VIF, teknisk grovjobbare som lägger många meter under dobbarna per match.

Charlie Boson, GIF/VIF, fick säsongsinledningen fördärvad av skada. Kom tillbaka och blev med sin snabbhet och fina högerfot den poängspelare GIF/VIF behövde för att komma loss.

Mats Lindström, RGIF, tekniker med stor motor och fina fötter. RGIF:s bäste utespelare under säsongen.

Filip Svensson, YBK, stentuff försvarare med orubblig inställning.

Tränare: Lars Palmgren och Mikael Alm, HIS. Att GIF/VIF skulle vinna serien var självklart. Att HIS skulle sluta tvåa var inte lika självklart. HIS fanns med i snacket, men mer som en outsider tillsammans med Lidhult. K/HFF, RGIF och Trönninge var mer topptippade än HIS. I Hasslöv har man via hårt jobb, en stabil defensiv och en tydlig spelidé varit det lag som överraskat mest positivt under säsongen. Mycket av det tillskriver undertecknad tränarparet. Som assistenter får Palmgren och Alm BKW:s Mikael Gustafsson och GIF/VIF:s Kim Gustafsson, som båda via ett långsiktigt arbete nått välförtjänt framgång med respektive lag under säsongen.

 
Krönika:

 
Att ta ut LT-laget på herrsidan har varit ett pussel. Genevad/Veinge vann sexan, Hasslöv avancerade med sin andraplats och Kornhult/Hishult slutade fyra. Knäred kom fyra i femman och Våxtorp femma som nykomling. Walldia slutade trea i division 4 och avancerade med det uppåt. Bra prestationer. Hur ställer man dem mot varandra? Vilka spelare har stuckit ut och i vilka lag är det enheten som stuckit ut?

 
Att Walldia får flest spelare i laget är fullt logiskt. Att man som nykomling i division 4 gör det så bra att man avancerar uppåt är en fantastisk bedrift. Till nästa år slipper dock övriga spelare konkurrensen från Walldianerna. I och med avancemanget diskvalificerar man sig till 2015 års LT-lag.

 
LFK:arna är inte aktuella, och var det heller inte under 2012, då man spelade i just elitfyran. Det måste vara rättvist. GIF/VIF får med bröderna Alexander Nilsson och Dennis Delerud, som kom sent under försäsongen från Snöstorp Nyhem. Med dem blev G/V storfavorit till att ta hem serien, och det gjorde man också. Obesegrade. Alex var LT-lagets mest gjutna spelare, nominerad av i princip samtliga motståndarlags tränare, plus den egna så klart. Dennis behövde vårsäsongen för att acklimatisera sig till sin nya omgivning. Men hur skall vi kunna förbise sexans bäste mittfältare? Nästa år blir han troligen femmans bäste.

 
Bröderna skänkte tillsammans laget den stabilitet som krävdes för att övriga skulle blomma och ta nästa kliv. Men hur ställer man Dennis prestation från att vara ordinarie i division 3 till att dominera division 6 mot att Robin Möller gjort sin bästa säsong på samma mittfält och att unge Leo Gustafsson höll en ordinarie plats trots elva högkaratiga nyförvärv? Egentligen omöjligt förstås.

 
I KIK var valen enklare. Jonathan Eriksson var given i laget med sina 28 mål. I övrigt fanns en bild av ett starkt kollektiv som tillsammans burit laget till fjärdeplatsen. En bild som bekräftades av KIK:s tränare. Vilka var då bäst i Hasslövs lojala kollektiv? Resultatet syns i laget. Men den som den egna tränaren kanske helst hade sett där finns inte med.

 
Konkurrensen på målvaktssidan var knivskarp i år. Kalle Samuelsson i Våxtorp, Jonathan Pihl i Hasslöv, Andrée Pettersson i Lilla Tjärby, Niklas Nilsson i Ränneslöv och Simon Nilsson i BKW har samtliga stått för starka insatser. Tidigare år har vi haft svårt att hitta två målvakter att ställa mot varandra. Pettersson i LTIK sållades bort på grund av lagets kräftgång. Samuelsson i VBoIS då han endast stått i drygt hälften av matcherna och Pihl i Hasslöv ... Ja, varför sållades ha bort egentligen?

 
Den egna tränaren ansåg sig ha seriens bäste burväktare i Pihl. Samma sak tyckte RGIF:s tränare om sin väktare. För oss blev situationen omöjlig. Simon Nilsson fick ta hand om förstahandskarna. Det var redaktionen enig om. Experthjälp tillkallades och efter motivringar från motståndarlagens tränare var det fortfarande jämnt. Med viss övervikt till Nilssons fördel. Därför fick RGIF:s rutinerade målvakt en plats i truppen på Pihls bekostnad.

 
På samma vis fick även K/HFF:s Fredrik Junefalk en plats på bänken. I år har han levererat även mot topplagen. Men konkurrensen i LT-lagets startelva var för hård. Däremot lyckades Junefalks lagkamrat Andreas Johansson spela till sig en ytterbacksplats. Från Våxtorp valde vi slitvargen och bollvinnaren Albert Bengtsson. Trots att BoIS gjort en bra säsong tyckte lagets tränare att det var svårt att lyfta fram spelare som gjort ett riktigt bra år. BoIS kom långt som ett hårt arbetande kollektiv även i femman. Vi inser att laget kommer att bli omdiskuterat. Men vi är nöjda. Och kanske presenterar vi år, åtminstone meritmässigt, det starkaste LT-laget hittills.

 
Vem har jag glömt? Gå in i kommentarerna och ta ut ditt eget lag.

 

/Plogen


Kommentarer
Postat av: P

Ursäkta kaoset med den uppställda elvan. Rättar till det under torsdagen. Funkar inte så bra på ajfånen.

2014-11-26 @ 22:36:08
Postat av: Pihl, Hasslövs IS

Först och främst vill jag såklart tacka dig Plogen för att även detta året skött både bloggen och tidningen med bravur, även stort tack till Lasse på LT-sporten för att ni verkligen höjer intresset för fotbollen i Laholms kommun.

I hård konkurrens med fyra andra målvakter så känner jag mig hedrad över att ha blivit tredjekeeper i årets LT-lag. Även om jag självklart hellre blivit förstakeeper ;)

I övrigt tycker jag att laget låter riktigt bra, både på plan och bänken. Många av spelarna har man själv mött på planen både en och flera gånger. Grattis till alla som blev uttagna!

Längtar redan nu tills fotbollsbilagan släpps!

2014-11-26 @ 22:45:47
Postat av: Anonym

Tycker absolut att Phil borde fått vara andrakeeper. Har spelat en avgörande roll i HIS säsong

2014-11-27 @ 20:34:03
Postat av: Anonym

Nån som vill byta ut nån?

2014-11-29 @ 18:31:02
Postat av: Anonym

Grattulerar Palmgren o Micke för som förste tränare :) Mickes syn på fotboll och Lasses engagemang och kunna knyta ihop en grupp har gjort dem Kompletta. Precis som vi i SIF fått kalle tills kommande säsong så ska sista pussel biten in... bara hoppas på de lyckas att kunna få in en lika engagerad person vid sidan om honom som ska hjälpa SIF frammåt. Så känner du någon med de engagemanget och suget så e de bara o höra av sig till Skottorps IF och det är ingen reklam :p
Om inget annat kul o se laget hade ju kanske hellre sett arlind i back linjen än någon av ytterbackarna..

2014-11-29 @ 22:30:46
Postat av: Anonym

Ovan kommentar... Oskar M

2014-11-29 @ 22:31:49
Postat av: Anonym

Är de klart att de blir 2 st sexor istället för 3? Och att de kan bli 4 st som går direkt upp i 5:an från varje serie?

2014-12-02 @ 13:09:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0