Resultat onsdag

Femman:
 
Haverdals IF-LTIK 2-4 (0-2)
Mål LTIK: Daniel Hellsten 2 (en straff), Olle Günther Hanssen, Jacob Björk
 
En match som LTIK borde vunnit med större marginal. Inför matchen var det klart att Tom Hjälmefjord, Conny Strömberg och Tobias Ewertsson skulle missa pga jobb. Magnus Nilsson testade sin baksida på torsdagen men konstaterade då att den inte höll för match än. Emil Olsson var sjuk. 
 
Dessutom återbud från Hisham Gassim under matchdagen. De 90 minuterna i B-matchen dagen innan hade helt enkelt satt för stora spår i 35-åringens kropp. Inget att skylla på då Haverdal hade ännu fler på frånvarolistan. Det rutinerade laget är hårt skadedrabbat.
 
LTIK inledde också bäst i det vackra vädret på Wegeli. Matchen satte sig dock inte riktigt och det var mediokert spel åt båda håll. Daniel Hellsten gav LTIK ledningen på frispark. Han hade då redan haft en bra i liknande läge. Nu satt bollen vid HIF:s målvakt Staffan Winbergs högerstolpe.
 
LTIK kunde emellanåt få till lite spel, främst utmed kanterna, till vänster genom Lucas Pettersson och på högerkanten Linus Jerkesten, som sedan byttes av utav Miridon Berisha. Det var så LTIK:s tvåa kom till. Simon Vedin krossade bollen från vänster till höger. Linus Jerkesten pressade in bollen längs marken och Olle Günther Hanssen tryckte 2-0 till gästerna i nät. Ett fint mål. Men annars var det inte glimrande, även om LTIK hade ett fast grepp om ett uddlöst Haverdal.
 
Hemmalaget fick en drömstart på andra halvlek. Redan efter två minuter reducerade man till 1-2 på hörna genom Per Nygård. LTIK såg dock snabbt till att avståndet på två mål återupprättades. Ett nytt snyggt mål. Simon Vedin lyfte fram bollen och Jacob Björk lyfte den över Winberg, men under ribban till 1-3.
 
På vad som kändes som Haverdals första chans i andra halvlek gjorde man 2-3 genom nyförvärvet Marco Jansson. Det skedde i den 73:e minuten. Tre minuter senare dribblade Lucas Pettersson sig fram, blev upphakad av Winberg i straffområdet med straff och målchansutvisning på HIF-målvakten som följd. Hellsten säker från elva meter när han satte sitt andra och LTIK:s fjärde mål för dagen.
 
Matchen var avgjord. HIF lyckades inte åstadkomma någon forcering med en man mindre och LTIK kunde/borde gjort ytterligare något mål. Rättvis seger för LTIK, som med viss darr på ribban på det stora hela kontrollerade matchen. Thomas Karlsson var mycket, mycket bra på Haverdals mitt men saknade sina lekkamrater Mikael Vinberg (knäskadad) och Magnus Sundqvist (avstängd) mycket.
 
I LTIK var Simon Vedin bäst som grovarbetande tekniker på lagets mitt. Daniel Hellsten var klockren på sin vänsterback och åstadkom ju då dessutom två mål framåt. Dessutom tåls Mattias Johanssons mittbacksinsats att lyftas fram. Han har stått för genomgående bra insatser och var på nytt mycket duktig. Talangfulle 16-åringen Lucas Pettersson (låg bakom Hellstens båda mål) på vänsterflanken, så klart! 
 
Sexan:
 
SBK-Lidhults GoIF 3-4 (1-1)
Mål SBK: Serdar Doganay 2, självmål
 
SBK gav Lidhult en match och ledde både med 1-0 och 2-1. Man kvitterade till 3-3 och kunde mycket väl fått en pinne. Men med nio minuter kvar att spela gjorde Jacob Söderblom sitt tredje och Lidhults fjärde mål i matchen fram till slutresultatet 3-4.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Haverdal

Bra ref Mr Plog!

2014-06-26 @ 17:55:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0