KIK vann

Resultat torsdag:

Knäreds IK-Haverdals IF 4-1 (1-1)
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Joel Åkesson, Peter Carlsson

KIK låg förvisso under med 1-0 efter straff för hands. Men hemmalaget dominerade långa stunder mot ett Haverdal som gjorde vad man kunde med det man hade. KIK kunde avgjort redan första kvarten. Men denna dag fanns inte skärpan i avsluten. En sådan skarprättare som Jonathan Petersson hade för en gångs skull inte torrt krut i bössan. Men kunde å andra sidan räkna in tre assists.

Joel Åkesson gjorde 1-1 på pass från Mattias Ragnarsson. Peter Carlsson nickade in 2-1 (via Jonatan Erikssons hand?) efter inlägg från Petersson. Efter paus hade faktiskt ett lågt Haverdal med (i princip) bara en forward möjlighet att kvittera två gånger om nan det lossnade för KIK efter den 70:e minuten.

Jonathan Petersson stod för förarbetet två gånger om och lika många gånger vispade Emanuel Hultberg in bollarna. Hultberg fick möjlighet att bli hattrickskytt inom fem minuters tid men HIF:s vikarierande målvakt Patrik Sköld klarade storstilat vid sin högerstolpe och matchen slutade 4-1. KIK på fjärdeplats vid uppehållet.

KIK har löst målvaktsbiten inför hösten genom att ta in Kristian Halén, målvaktstränare i Varbergs BoIS och själv tidigare målvakt i Alets IK. Nu senast har Halén fungerat som back up i Kvibille BK. Det är också via KBK, där KIK:s målvaktstränare Jerry Nilsson delat det uppdraget med just Halén, som man fått in sin nye målvakt.